Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ναυάγιο για την κυβέρνηση το Παρίσι;





Σε έκτακτη συνάντηση αύριο το πρωί στις 10:00 κάλεσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί με νέα στρατηγική η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στον τομέα του δημοσιονομικού κενού.

Το δημοσιονομικό κενό παραμένει το μεγάλο άλυτο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Αν και στην σημερινή συνάντηση υπήρξε σύγκλιση σε αρκετά ζητήματα η πλευρά της τρόικας επιμένει να υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό για το νέο χρόνο στα 2,5 δισ. ευρώ και αμφισβητεί τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας υποβάθμισε το δημοσιονομικό κενό σε περίπου 350 εκατ. ευρώ και αμφισβητεί την αναγκαιότητα επιβολής νέων μέτρων το 2015. To Reuters μετέδωσε νωρίτερα πως η ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα δεν έχει ακόμα οριστεί, ενώ όμως στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το τελευταίο τακτικό Eurogroup του έτους, στις 8 Δεκεμβρίου.

Στην αυριανή συνεδρίαση πρόκειται να σχεδιαστούν και οι εναλλακτικές προτάσεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος για το ερχόμενο Eurogroup στις 8/12, αλλά και οι πολιτικές επιπτώσεις από το σημερινό αδιέξοδο στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: