Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σε δίκη Πελέκη, Εφραίμ, Αρσένιος και 11 ακόμα άτομα για τη Μονή Βατοπαιδίου


Σε δίκη,  οριστικά και αμετάκλητα, παραπέμπονται με βούλευμα του Αρείου Πάγου 14 πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση του Βατοπαιδίου η οποία από το 2008 ταλανίζει το πολιτικό και όχι μόνο σύστημα της χώρας.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο παραπεμπτικό έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.


Κατόπιν αυτών θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων (σύμφωνα με το 2000/2013 παραπεμπτικό βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών) ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί  πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο βούλευμα αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου. 

Αντίθετα, το ίδιο  βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Βατοπαιδίου έχει  απασχολήσει δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (2008 και 2010)  και μια προανακριτική (2011).

www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ--(βλέπε ΓΟΥΔΙ). ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑς ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ . ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ..