Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ... ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


Μήπως σαν έρχεται κάτι στο μυαλό;  Μήπως ενθυμείσθε τίποτε... παρεμφερές;  
Εμείς μόνον να επανα-αναφέρουμε την περίφημη ''Τριμερή'' της οποίας επικεφαλής για την Ευρώπη ήταν (είναι ακόμη;)  ο προσφάτως ''αποτυγχών'' εκλογικά, πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Monti. (σχετικό άρθρο μας 11-3-2013 ''Οδ. Κυριακόπουλος & Φωκίδα'').  Επίσης την πασίγνωστη λέσχη ''Bilderberg'', ως μέλη της οποίας έχουν θητεύσει και κάποια εξακολουθούν να θητεύουν ακόμη, επώνυμα μέλη της ελληνικής  οικονομικής και πολιτικής  σκηνής.
Για την ιστορία και μόνον να σημειώσουμε ότι μέλη και των δύο ...αγαθοεργών Λεσχών, είναι οι κ.κ. Λουκάς Παπαδήμος και Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ενώ ο ακατονόμαστος Γ.Α.Π. υπήρξε μέλος μόνον στο Bilderberg Club.  Ήταν προφανώς, μικρή η ...αποστολή του.
Στα καθ' ημάς όμως, τα ζητούμενα είναι τί θα γίνει με τα ..μαλλιοτραβήγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τί θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας για τα ''Τουμπανάρια'', τι νερό θα πιούν στην Κίρρα, ποιός θα ελέγξει στα βουνά τον ...ανέλεγχτο και πόσους Λιμενάρχες θα προσληφθούν στο Λιμενικό Ταμείο. Μικρά πράγματα κι άλλα τόσα, μακρυά απ' τα μεγάλα κι απόμακρα θέματα της Εσπερίας. 
Άνθρωπος της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta, συμμετείχε στην συνάντηση της Λέσχης Bildeberg που έγινε πέρυσι, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Ο Letta εκτός από μέλος της Bilderberg, είναι αντιπρόεδρος του Aspen Institute (θυγατρική οργάνωση της Bilderberg που ιδρύθηκε το 1950) και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής.
Bilderberg, Τριμερής και Aspen Institute.
Και στις 3 ελιτίστικες σκοτεινές οργανώσεις είναι λοιπόν μέλος ο Enrico Letta.
Πως να μην προκόψει….
Ο 46χρονος Enrico Letta θα είναι ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ένας από...... τους νεότερους ηγέτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Και το πρώτο στίγμα της πολιτικής του μάλλον προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο.Ο Letta έλαβε την Τετάρτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να έχει αίσιο τέλος, αφού έχει τις “ευλογίες” των δύο κομμάτων.
Οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.
“Επέλεξα τον Enrico Letta επειδή είναι νεαρός για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, είναι όμως ήδη αρκετά έμπειρος”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.
Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, γεννήθηκε στην Πίζα τον Αύγουστο του 1966 και σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της πόλης. Έχει λάβει διδακτορικό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
(πηγή :filosofia-erevna.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: