Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία, σε 87 δευτερόλεπτα- Το βίντεο του BBC

 Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι σήμερα

Μέσα σε 87 δευτερόλεπτα, το βρετανικό δίκτυο περιλαμβάνει βασικές εξελίξεις στην 12μηνη πορεία του πολέμου στην Ουκρανία. 

Τα πλάνα περιλαμβάνουν τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την απόφαση να διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως επιμένει η Μόσχα να χαρακτηρίζει τον πόλεμο, αλλά και το πρώτο νυχτερινό μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την έναρξη της εισβολής. «Είμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ», ανέφερε σε εκείνο το μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος, ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα και περιτριγυρισμένος από συνεργάτες του. 

Το βίντεο του BBC περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η Δύση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. 

Ακόμη, γίνεται αναφορά στα δημοψηφίσματα παρωδία που διεξήγαγε η Ρωσία σε ουκρανικές περιοχές, τις οποίες στη συνέχεια προσάρτησε παράνομα, ενώ σημειώνεται η επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και το πρόσφατο ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, εν μέσω πολέμου. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: