Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Βράβευση του συμπολίτη μας , Υπερτριαθλητή Κων/νου Ζεμαδάνη



Το Σάββατο 18/Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η ετήσια γιορτή “Αχαιών Γεύμα”  με διοργανωτή το Αθλητικό Σωματείο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ». Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα 40 χρόνια του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» και στους νέους που εθελοντικά πλαισιώνουν το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών – ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» . Βραβεύτηκαν οι εξής:    

 Ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης, υπερτριαθλητής, γιατρός και φυσικοθεραπευτής που έχει συστρατευτεί ως Αθλητικός πρεσβευτής του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ)- «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, τρέχοντας για τη Ζωή, μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της προσφοράς μυελού των οστών. Τιμήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο.

Η ομάδα WILL YOU MARROW ME των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δράση ενίσχυσης του εθελοντισμού στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ)-“Χάρισε ζωή” του  Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και του Πανεπιστημίου Πατρών μέσα από το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης  της φοιτητικής κοινότητας για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Ο αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Ιωάννης Δρίτσας τιμήθηκε για τον αγώνα που έδωσε να διατηρηθεί το Τμήμα Κοινωνικών Λειτουργών και να ενσωματωθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όπως και για το Κλινικό Παρατηρητήριο για την Ψυχοδιαγνωστική   Αξιολόγηση των Εξαρτήσεων έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων συνεργασιών με παράδειγμα τον Κόμβο  Καινοτομίας στην Ψυχική Υγεία και Ψηφιακές Τεχνολογίες  σε συνεργασία με το εργαστήριο του καθηγητή Βώρου Νικόλαου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και με το Πανεπιστήμιο Yale, την Ιατρική Σχολή, στο πρόγραμμα διαδικτυακής συμβουλευτικής και εκπαίδευσης στις εξαρτήσεις. 

Η Ιουλία Συροκώστα ως παθολόγος – λοιμοξιωλόγος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης «Δημητρίου και Βέρρας Σφήκα».

Η Μαρίνα Ριζογιάννη, δημοσιογράφος αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την εθελοντική της προσφορά στην κοινωνία και δη στα παιδιά με καρκίνο μέσω του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Επίσης παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος και το Δ.Σ του επιμελητηρίου της Πάτρας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος Λουλούδης  Θεόδωρος.

 Ο Κων/νος Ζεμαδάνης ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους που τον τίμησαν με την παρούσα εκδήλωση και προσβλέπει στην περαιτέρω διασπορά του πνεύματος εθελοντισμού και αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: