Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Συνταξιούχοι Φωκίδας : « Με ψίχουλα - επιδόματα φτώχειας δεν μας ξεγελάτε ! »




Συνάδελφοι,

   μέσα από τις κούφιες εξαγγελίες που ακούμε λόγω …εκλογών μην ξεχνάτε:

  Ότι αυτοί που εξαγγέλλουν τα διάφορα επιδόματα είναι ακριβώς οι ίδιοι που τσάκισαν τη ζωή μας

   Ότι μας μεταχειρίζονται ως ζητιάνους πετώντας μας τα ψίχουλα, από αυτά που μας έκλεψαν, δώρα πληρωμένα για 35 και 40 χρόνια σκληρής δουλειάς, κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.

   Ότι το Πάσχα του ’19 (παραμονές εκλογών) η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε το επίδομα των 250 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων για να μας κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά ώστε να ξεχάσουμε τις ληστρικές επιδρομές στις συντάξεις μας. Τώρα, Πάσχα ’23 (παραμονές εκλογών) η ΝΔ δίνει επιταγή ακρίβειας (;) και επίδομα προσωπικής διαφοράς.

   Ότι αυτό το επίδομα προσωπικής διαφοράς (200-300ευρώ) είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ότι ο νόμος Κατρούγκαλου (που θα καταργούσε η ΝΔ) 7 χρόνια τώρα, συνεχίζει και κατατρώει τις συντάξεις μας! Ότι η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει να υπάρχει και το ΄24 και το 25 και για αρκετούς συνάδελφους ακόμη και πιο πέρα.

   Ότι από το 2010 – ‘12 πήραν από τις συντάξεις μας πάνω από 100 δις ευρώ και τώρα μας δίνουν το τίποτα των 300 εκατομ. Δηλαδή 0,3% των κλεμμένων.

   Ότι έναν ολόκληρο χρόνο (όλα αυτά τα χρόνια) μας ξεζουμίζουν, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα καύσιμα αλλά και στα φάρμακα, γιατί (όπως λένε)  δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά πχ για κατάργηση ή μείωση του ΦΠΑ και μας θυμούνται μόνον για την ψήφο.

  Ότι μας λέγανε ψέματα, κυβέρνηση και παπαγαλάκια για διπλές και τριπλές αυξήσεις όταν στην πλειοψηφία μας είδαμε «αυξήσεις» από τίποτα έως καθόλου!

  Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που οδηγούν εμάς τους

συνταξιούχους στους δρόμους του αγώνα.

   Γι’ αυτούς τους λόγους θα είμαστε σε αυτόν το δρόμο για την διεκδίκησή των δικαιωμάτων μας, όλη αυτή την προεκλογική περίοδο γιατί δεν πιστεύουμε σε επίδοξους σωτήρες, γιατί γνωρίζουμε ότι όποιος θα έρχεται στην κυβέρνηση θα παίρνει την σκυτάλη από τον προηγούμενο για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Εξάλλου αυτό δεν το πιστοποιούν μόνο οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που έχουμε γευθεί όλα τα χρόνια, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

   Δεν κάνουμε πίσω, διεκδικούμε και απαιτούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει σε όλα μας τα δικαιώματα:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 10,30 Πλ. Λαού

Απαιτούμε :

   Αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

   Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας.

   Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

   Άμεση έκδοση των συντάξεων. Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ.

   Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία – Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

   Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σωματείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: