Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ο πρύτανις του τρίτου μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στον τουρισμό

«Kαι βεβαίως μας ενδιαφέρει και η αιχμή του δόρατος που είναι ο τουρισμός και για αυτό έχουμε βρει τους πόρους για να αποκτήσουμε ένα κτίριο για καινοτομία στον τουρισμό»




Ο τουρισμός της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει εντελώς προφίλ και βοηθάει πολύ την Ελλάδα. Την καινοτομία πώς την εννοείτε σε σχέση με τον τουρισμό;

Συσκεφθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, μήνες τουρισμού είναι και οι δώδεκα, που σημαίνει εναλλακτικές μορφές αλλά και τουρισμό τρίτης ηλικίας, σημαίνει νομάδες πληροφορικής, σημαίνει πολλά πράγματα. Έχουμε ένα πολύ δυναμικό τμήμα διοίκησης τουρισμού και βλέπουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια σε φοιτητές που το δηλώνουν είναι η πρώτη ή και δεύτερη επιλογή τους – το οποίο μας κάνει και πιο υπερήφανους αλλά και πιο υπεύθυνους στο να διαχειριστούμε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό. Τα παιδιά σε αυτήν τη σχολή είναι πάνω από 1.500.

Με δεδομένη τη διαρκή ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας, πιστεύετε ότι οι φοιτητές αυτοί θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να είναι ακόμη περισσότεροι;

Λειτουργούμε με αυτό που λέμε φέρουσα ικανότητα. Τον αριθμό των φοιτητών που μπορούμε να εκπαιδεύσουμε, αυτόν εκπαιδεύουμε. Εμείς, ως Πανεπιστήμιο, κάθε χρόνο γενικά «ζητάμε» τρεις χιλιάδες άτομα και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάνω από πεντέμισι χιλιάδες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα και στους πόρους και στις υποδομές. Όμως αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό όλων των εργαστηρίων μας, με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε ένα project που έφτασε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Προσδοκούμε με τη βοήθεια από το Υπουργείο Παιδείας να αποκτήσουμε νέες υποδομές οι οποίες σε περίπου δύο χρόνια θα μας δώσουν καινούργια προοπτική και εξωστρέφεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: