Φροντίζοντας το μυαλό, το σώμα και την ψυχή

Είναι μια παρόμοια ιστορία στην Αυστραλία, όπου - όπως και σε πολλές άλλες χώρες - η πανδημία οδήγησε σε μια ιδιαίτερη ανάγκη για ειδικούς ψυχικής υγείας. Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στην Αυστραλία και απασχολεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα .

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, παράλληλα με μια πρόσκληση για περισσότερους επαγγελματίες υγείας κάθε λωρίδας μετά την πανδημία του κοροναϊού, οι ρόλοι σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνονται ραγδαία.

Το LinkedIn προβλέπει ότι θα υπάρξουν 150 εκατομμύρια θέσεις εργασίας νέας τεχνολογίας παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, και οι ρόλοι των επιστημόνων και των μηχανικών δεδομένων στις ΗΠΑ αυξάνονται κατά 35% ετησίως. Με την αυξανόμενη ανησυχία για τη φυλετική και ισότητα των φύλων, το 2020 σημειώθηκε επίσης αύξηση κατά 64% στην πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για την ποικιλομορφία στο χώρο εργασίας .

Η εστίαση στην τεχνολογία ευθυγραμμίζεται με τα ευρήματα από το LinkedIn το 2020 για τις 10 πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας , οι οποίες βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις ψηφιακές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης λογισμικού, της ανάλυσης δεδομένων, του ψηφιακού μάρκετινγκ και της γραφιστικής.

ένα διάγραμμα που δείχνει τις τεχνολογίες που ενδέχεται να υιοθετηθούν έως το 2025.
Οι τεχνολογίες ενδέχεται να υιοθετηθούν έως το 2025.
Image: Future of Jobs Report 2020, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σημαίνει νέα ευκαιρία

Συμφωνεί επίσης με την έκθεση 2020 για το μέλλον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ , η οποία υποδηλώνει ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην ταχεία ψηφιακή μετατροπή. Σύμφωνα με την έκθεση, το 84% των εργοδοτών επιβλέπει μια σημαντική επέκταση της απομακρυσμένης εργασίας, με το ένα τρίτο να εφαρμόζει επίσης νέα ψηφιακά εργαλεία για να επιτρέψει τη συνεργασία και την οικοδόμηση της κοινότητας.

Η Έκθεση για το μέλλον των θέσεων εργασίας αποκάλυψε τετραπλάσια αύξηση στον αριθμό των ατόμων που αναζητούν διαδικτυακές μαθησιακές ευκαιρίες, μια πενταπλάσια αύξηση στην παροχή από τους εργοδότες της διαδικτυακής μάθησης και εννέα φορές την αύξηση των διαδικτυακών εκπαιδευόμενων που έχουν πρόσβαση σε τέτοια προγράμματα μέσω κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Οι άνεργοι έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως η ανάλυση δεδομένων και η τεχνολογία πληροφοριών.

Η απομακρυσμένη εργασία θα φέρει επανάσταση στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το LinkedIn - ευκαιρία εκδημοκρατισμού για υπαλλήλους που μπορεί να μην είναι εγκατεστημένοι σε μεγάλα αστικά κέντρα και να ανοίξουν την πρόσβαση σε νέα ταλέντα για τους εργοδότες.

Η αλλαγή επιτρέπει επίσης μια αλλαγή σταδιοδρομίας για πολλούς - από τις πωλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την έρευνα στην ιατρική γραφή και τον επιχειρηματία στον προπονητή ζωής.