Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Σταμάτησαν τα ποδήλατα στο Γαλαξίδι...και εμείς διοργανώνουμε Εβδομάδα Κινητικότητας!



    




Με λύπη παρατήρησα για πρώτη φορά χθες πως έλειπαν από το σύνηθες, τα τελευταία χρόνια, σημείο, τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα στο Γαλαξίδι!
Ένας όμορφος εναλλακτικός τρόπος για να ανακαλύψεις το Γαλαξίδι είχε σβήσει!

Θύμα του κορονοίου;
Απόφαση του επιχειρηματία να κατεβάσει τα ρολά όταν είδε πως δεν τον στήριξε η τοπική κοινωνία; 
Αδυναμία να πάρει  φέτος άδεια παραχώρησης χώρου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο;
Δεν γνωρίζω....

Όπως και να έχει είναι, αν μη τι άλλο υποκρισία ο Δήμος να διοργανώνει Ευρωπαϊκές Εβδομάδες κινητικότητας όταν τα έχουμε και τα χάνουμε...

Μία στήριξη έστω και ηθική στον επιχειρηματία (Λουκά Κουμπούρη από το Γαλαξίδι) είναι το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει ώστε να μην χαθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟ! 


Μύρκας



Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι
 η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

 Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι "Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους" (‘Zero-emission mobility for all’) και το σύνθημα "Μετακινήσου υπεύθυνα!".










Δεν υπάρχουν σχόλια: