Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Επισημοποιείται η εφαρμογή του σχεδίου : “ Περιθωριοποίηση και ερημοποίηση Φωκίδας” (από αναγνώστη)





Οι διαχρονικές προσπάθειες γνωστών συμφερόντων να ιδιοποιηθούν την περιοχή της Φωκίδας και των Δελφών προκειμένου να ασκούν ανενόχλητα τις δραστηριότητές τους , χωρίς να κινδυνεύουν από παράγοντες τουριστικής ανάπτυξης , βρήκαν ευήκοα ώτα τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση όσο και στην σημερινή.



Οι διάφορες δικαιολογίες για την εγκατάλειψη αυτού του έργου ( διαγώνιος άξονας που θα ενώνει τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου με την Ιονία οδό) δεν μας πείθουν τη στιγμή κατά την οποία :


α) Συζητείται ο διαγώνιος να περάσει από το Καρπενήσι 
β) Δαπανώνται πολλά χρήματα ( εκατομμύρια ευρώ)  για εκκλησιαστικά καθιδρύματα στην περιφέρεια Στερεάς 
γ) Εξαγγέλλεται "κόμβος Τριταίας" με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ ! 
δ)Σχεδιάζονται δευτερεύουσας σημασίας οδικά έργα “παρακάμψεων κλπ” υψηλού κόστους.

Να λεχθεί πως παλιότερα , είχε ναυαγήσει ο σχεδιασμός οδικού άξονα βορείων παραλίων Κορινθιακού κόλπου,  από Αθήνα μέχρι Αντίρριο μέσω Αλεποχωρίου και παραλιακού μετώπου Φωκίδας  , με άλλου είδους δικαιολογίες.. (από δικαιολογίες ένα σωρό που λέει και ο σοφός λαός..)

Τα “κακά μαντάτα” εξαγγέλλονται μέσω του τύπου (βλέπε το πρωτοσέλιδο της ΩτΦ) που έχει “ασφαλείς πληροφορίες” από παράγοντες του υπουργείου και μας προϊδεάζει γιαυτό , καθότι δεν τολμάει , ευθέως , κανείς αιρετός να μας εξηγήσει τον λόγο της εγκατάλειψης ενός τέτοιου έργου που φέρει , ακόμη και σήμερα στους Ευρωπαϊκούς χάρτες και σχεδιασμούς , την ονομασία Ε.Ο “Θερμοπυλών-Ιτέας-Ναυπάκτου”.

Να είναι , άραγε , μόνον “πολιτικά εκτεθειμένοι” οι αιρετοί και όχι ηθικά ή αλλιώς πως…;

Δέκα (10) χρόνια τώρα , κάποιοι “ονειροπόλοι-αιθεροβάμονες-οικολόγοι-αφελείς-βάλε και άλλους χαρακτηρισμούς..” συμπολίτες μας , αγωνίζονται να  εξηγήσουν με επιχειρήματα πως οποιοδήποτε έργο μπορεί να φέρει τουρισμό στην Φωκίδα υπονομεύεται από τα γνωστά συμφέροντα που εξυπηρετούνται τόσο από ανθρώπους τους στην δημόσια διοίκηση , όσο και από τους αιρετούς άρχοντες του τόπου.

Ειδικότερα , τώρα που όλοι μας έχουμε κατανοήσει πως η εύκολη πρόσβαση (αυτοκινητόδρομος-αεροδρόμιο-υδατοδρόμιο κ.α)  βοηθά πάρα πολύ στην τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου …
       Γεμίσανε τουρίστες από Ισραήλ και Ευρώπη τα Γιάννενα  είδε κόσμο η Ήπειρος λόγω της Ιόνιας οδού . 

Να μη αυταπατάσθε : Οι τελευταίοι σχεδιασμοί για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έσβησαν με την λήξη της θητείας ως υπουργού της Μελίνας Μερκούρη ( τα εγκαίνια της μαρίνας Ιτέας έγιναν επί κυβερνήσεως Ν.Δ και αφορούσαν βασικό έργο που είχε ξεκινήσει με το όραμα ενός τουριστικού δήμου Δελφών , σε συνέχεια του νομοσχεδίου προστασίας του Δελφικού Τοπίου).

Αλήθεια ... τι βρισίδι και κατασυκοφάντηση είχε δεχτεί τότε η Μελίνα Μερκούρη για το "Δελφικό Τοπίο"….

Το "Δελφικό Τοπίο" που αναγνωρίσθηκε από ευπατρίδες πεφωτισμένους ανθρώπους και θεσμοθετήθηκε το 1981 επί κυβερνήσεως Ράλλη φέρει τις υπογραφές 10 υπουργών της τότε κυβερνήσεως . Εν συνεχεία στηρίχθηκε και επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου .
Όμως , η “βολική κακοποίησή του”  λειτούργησε αποτρεπτικά μεν για την ανάπτυξη της ζωής του απλού πολίτη,  ουδέτερα δε ή και ευεργετικά γι' αυτούς από τους οποίους ήθελε ο Νόμος να μας προστατεύσει ! 

Από τότε και ύστερα , μια σειρά , αποτρεπτικών του τουρισμού , "συμπτώσεων" οδήγησαν και στην απένταξη αυτού του σημαντικού “διαγωνίου” άξονα που συνδέει τον ανεπτυγμένο ανατολικό άξονα με τον λιγότερο ανεπτυγμένο δυτικό άξονα και δημιουργεί νέες προοπτικές για τρεις περιφέρειες, την Δυτική Ελλάδα, την Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία, οι πληθυσμοί των οποίων φτάνουν τα 2 εκατ. πολίτες, δηλ. το 1/5 της χώρας και μάλιστα χωρίς την διαμεσολάβηση του οδικού δικτύου της Αττικής που ήδη χαρακτηρίζεται από φαινόμενα συμφόρησης.

Όσοι κάτοικοι της Δελφικής γης , καλοπροαίρετα , θεωρούν πως όλα “είναι τυχαία” και “ατυχείς συμπτώσεις” στο να μη αναδεικνύεται δηλαδή τουριστικά η περιοχή των αιώνιων Δελφών και δημοσιοποιούν απόψεις πως “δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ μόνον απ' τον τουρισμό” … θα πρέπει να  επισκεφθούν την κατάλληλη κλινική για περαιτέρω εξετάσεις...

G.O

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ατυχώς τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι.Αν δεν αναδείξουμε τον Τουριστικό χαρακτήρα της Περιοχής μας με κατάλληλα έργα υποδομών(δρόμοι-παραλίες κλπ) η περιοχή θα απαξιώνεται συνεχώς και θα κατάκτάται σταδιακά από τις επικρατούσες περιβαλλοντικά καταστροφικές ανθρωποδιωκτικές Επιχειρήσεις, που δεν θέλουν με τίποτα να προχωρήσουν έργα τουριστικής ανάδειξης της Περιοχής μας.Εκκατομύρια Δημοσίου χρήματος διασπαθίζονται γιά τα συμφέροντα των επιχειρήσεων αυτών αλλά γιά τους Πολίτες της Φωκίδος τίποτα.Τα περισότερα δημοτικά σχολεία κλείσαν στην Φωκίδα ...Ο τόπος άν δεν αναδείξει τοπικούς άρχοντες με αντίληψη και όραμα, θα καταντήσει χωματερή και σκουπιδότοπος.Ξυπνάτε ρε Φωκείς γιατί σας παίρνουν τις περιουσίες και διώχνουν τα παδια σας οι κάποιοι Άπληστοι Επιχειρηματίες και οι περισσότεροι αργυρώνυτοι Αυτοδιοικητικοί μας, που εξυπηρετούν εντολές, δεν έχουν όραμα και υπακούουν απόλυτα στους 'εμμεσους"εργοδότες τους.ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΡΕ...

Ανώνυμος είπε...

Μπούγα και Σπανέ βγήκατε στον αφρό, να ακούσουμε τι έχετε να πείτε. Δελτίο τύπου ή γαργάρα το θέμα. Περιμένουμε

Ανώνυμος είπε...

Eννοείτε γαργάρα το θέμα. Δελτία τύπου μόνο για τον αγωνα του κου Μουγα να φτιαχτουν και αλλα αιολικα στους Δελφούς , δελτία τύπου για τις ιχθυοκαλιεργειες σε καθε ορμο και καθε παραλια και φυσικα στο βαθος εξορυξη παντου. Kατω απο την Άμφισσα το Χρισσο και την Δεσφίνα, στην καρδια του μνημειου της UNESCO, μεταλλεια παντου. Διοτι φιλε μου, αν εισαι τελικα η χωματερη που κανουν ολα τα άλλα, η χωματερή που θα φέρνουν τα σκουπιδια τους ακόμα και απο το Αίγιο, η χωματερη που το πανε ύπουλα να φτιάξουν και ενα εργοστασιο να καιει σκουπιδια και να παραγει ενέργεια, η χωματερη που οι μπακουμπα που την κατοικουν ανέχονται ολα αυτα για ένα κομμάτι ψωμί οι ελάχιστοι και ένα τάξιμο χωρίς ελπίδα οι υπόλοιποι, τι νόημα έχει να μην σκάψεις και τα πάντα να βγάλεις και το ορυκτό; Το ερώτημα όμως δεν πρέπει να είναι τι κάνει ο Μπούγας ο Σπανός, ο Ντίτορας, ο Δελμούζος ο Ταγκαλής & ΣΙΑ. Αυτοί όσο περνάει ο καιρός εκδηλώνουν όλο και πιο πολύ το ποιόν τους και δεν αφήνουν αμφιβολίες για το ποιου τα συμφέροντα υπηρετεί ο καθένας . Το ερώτημα είναι: Στον τόπο μας, κατοικούν τελικά περισσότεροι μπακούμπα απ' ότι άνθρωποι με νου και αξιοπρέπεια; Προσωπικά εσύ που το διαβάζεις αυτό, σε ποιούς ανήκεις;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τα σιγοντάρει όλα αυτά! Ποιός? Ο Μιμίκος ο χοντρός! Υπάρχουν συμφέροντα και μόνο αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς μας λυπατε ο Θεός...
Αν δεν υπήρχαν ένα γύρω κ αυτά τα ανεμοτερατα,θα είμαστε μια χαρά.
Βέβαια κάποιοι ανόητοι νομίζουν ότι προορισμός γίνεσαι αν περνάει δίπλα σου αυτοκινητόδρομος με έξη λωρίδες κυκλοφορίας,έχουν μπερδέψει οι καημενουληδες τον τουρισμό με το εμπόριο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΦΕΔΡΩΝΕΣ , ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΠΑΝΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ ΜΠΟΥΓΑΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΑΝΟ