Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ιτέα.. Κάτι πρέπει να γίνει με τα σκουπίδια στους κάδους της οδού Καποδιστρίου (από αναγνώστρια)



Καλημέρα  σας ,

Σαββατοκύριακο  και φυσικά και συμφωνώ η Ιτέα  ( μαγαζάτορες ) περιμένουν κόσμο τόσο από Ιτιώτες όσο και από τη γύρω περιοχή και φυσικά  η παραλία  πρέπει να είναι λαμπίκο , συμφωνώ.

Αλλά δεν συμφωνώ ο πίσω δρόμος της παραλίας  να  μυρίζει χωματερή και φυσικά δεν συμφωνώ να μην μπορώ να ανοίξω τις πόρτες μου να μην μπορώ καν να καθίσω στο μπαλκόνι μου γιατί  μυρίζει άσχημα  και το μπαλκόνι και τα δωμάτια  που  βρίσκονται  στην Καποδιστρίου, ποιος είναι  αυτός που θα μου πει ότι η πόλη είναι καθαρή.;.

Να υποχρεωθούν τα μαγαζιά τα σκουπίδια  τους να τα πηγαίνουν σε κάδους έξω από την πόλη  αλλιώς να τοποθετηθούν κάδοι μπροστά στα μαγαζιά τους για να δουν τι τραβάμε και οι άλλοι πολίτες οι οποίοι πληρώνουμε  τέλη για καθαριότητα. 
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι  η κάθε βράδυ  όταν κλείνουν τα μαγαζιά να πεταγόμαστε από τον ύπνο από τη φασαρία  που κάνουν όταν πετάνε τα σκουπίδια  μπροστά στο σπίτι μας. Στη Καποδιστρίου υπάρχει χώρος χωρίς  σπίτια με κόσμο μέσα παρά μόνο καταστήματα να πάνε τους κάδους εκεί.


Πιθανόν  να γίνομαι γραφική όμως αν δεν ζήσετε αυτό που ζούμε  με τους κάδους δεν θα καταλάβετε. Προτείνω και κάτι άλλο σε όλα τα μαγαζιά  που βρίσκουν χωματερή την Καποδιστρίου να μαζεύουν τα σκουπίδια τους  , εστιατόρια καφετέριες , κρεοπωλεία , ψαράδικα και να πηγαίνουν τα σκουπίδια στους κάδους που βρίσκονται  κοντά στα σπίτια τους .

Υ.Γ
Αλήθεια οι καφέ κάδοι είναι για ανακύκλωση;






Α.Κ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κάδοι πρέπει να καταργηθούν. Απέτυχε το μέτρο. Το κάθε μαγαζί θαχει στον ακάλυπτο χώρο του τα σκουπίδια του και θα τα βγάζει μόνο όταν περνά το απορριματοφορο, όχι μια μέρα πριν.
Τοκάθε σπίτι, θα φροντίζει τα δικά του σκουπίδια, στον χώρο του όχι στου γείτονα. Αυτά, γιατί απλούστατα δεν ήμαστε Άνθρωποι. Επίσης δεκάδες φορές διαμαρτυρηθηκαμε από τις ιστοσελίδες για τα καταλειμενα πεζοδρομια, τις εξατμίσεις από τα μηχανάκια κλπ. Τιποτα. Δεν έχουμε δήμαρχο; αντιδημαρχο; συμβούλους; Τόσο λίγοι είναι;

Ανώνυμος είπε...

Θα'πρεπε να ζεις σε άλλη πόλη κ τότε θα έβλεπες την διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα εννοείς χειρότερη. Μπράβο σου. Πάντως μη ξυπνάς τόσο νωρίς Δευτεριατικα, χάνεις σε διαύγεια πνεύματος.