Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Αποκαλύψη "βόμβα" για τα ενεργειακά από τον Αντώνη Φώσκολο

Το ενεργειακό ισοζύγιο μιας ανεμογεννήτριας 3MW είναι μηδενικό ή και αρνητικό ακόμη , λαμβανομένου υπ όψιν του τρόπου κατασκευής και των υλικών της.


Ο ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ομότιμος ερευνητής στην Γεωλογική Υπηρεσία του Καναδά, μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, επί υπουργίας Μανιάτη, η Νορβηγική PGS που πραγματοποιούσε τα σεισμικά για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης, ζήτησε την συνδρομή ελληνικών πλοίων για έρευνες και μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, αλλά απάντηση δεν πήρε ποτέ...

Ο Αντώνης Φώσκολος, υποστήριξε ότι σε αυτή την φάση αντί οι αρμόδιοι υπουργοί να προωθούν την έρευνα και αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων, προωθούν το ασταθές ενεργειακό πρότυπο των ΑΠΕ και κυρίως τις εισαγωγές φυσικού αερίου, είτε Ρωσικού, είτε μέσω Τουρκίας.


Μάλιστα ο ίδιος ανέλυσε τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά μίας ανεμογεννήτριας 3 M.W., χαρακτηρίζοντάς τα εξίσου και περισσότερα ρυπογόνα για το περιβάλλον.

Ακούστε το ηχητικό:

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απατεώνες κλέβουν από παντού..
Δεν σεβάστηκαν ούτε τα ιερά των προγόνων μας και εγκατέστησαν ανεμογεννήτριες μέσα στο Δελφικό τοπίο οι Ούννοι , βρίσκοντας αδαείς υποστηρικτές εντός των τειχών..

Ανώνυμος είπε...

Τα "Κάτω Λακώματα" Δωρίδας δεν σώζουν την ανθρωπότητα δηλαδή ;
Τι κρίμα..

Ανώνυμος είπε...

Μετά τα παλιοαυτοκίνητα ξεφορτώνονται οι Γερμανοί και τις παλιογεννητριές τους

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουλης θα χρηματοδοτηση τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να έχουν δουλειά οι Γερμαναράδες

Ανώνυμος είπε...

Ομοϊδεάτης του Τραμπ ο κ. Φώσκολος που υποστηρίζει ότι είναι fake news τα περί κλιματικής αλλαγής!
Όσο για την τιμή του φυσικού αερίου και γιατί το ρωσικό είναι πιο ακριβό από το αμερικάνικο, ίσως διαφεύγει του κ. Φώσκολου, ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τις εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου, προσφέροντας το δικό τους σε χαμηλότερη τιμή και επιβάλλοντας κυρώσεις σε όσα έργα γίνονται για την επέκταση του ρωσικού δικτύου διανομής.
Τα πολιτικά παιχνίδια ισχύος πάντα επηρεάζουν τις τιμές στον τομέα της ενέργειας.
Όσο για τις ανεμογεννήτριες και τις σπάνιες γαίες που μολύνουν το περιβάλλον και ανεβάζουν το κόστος, διαφεύγει και πάλι του κ. Φώσκολου ότι σπάνιες γαίες χρησιμοποιούνται σε χιλιάδες προϊόντα καθημερινής χρήσης, μικρόφωνα, ακουστικά, σκληροί δίσκοι κ.λπ., και οι συγκεκριμένες που έχει κατά νου χρησιμοποιούνται από τον 19ο αιώνα στην υαλουργία για να δώσουν χρώμα στο γυαλί και υπάρχουν στους γλόμπους, στα γυαλιά ηλίου κ.λπ.!
Η ανάπτυξη των ΑΠΕ με αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα σε όλες τις χώρες έχει στόχο, πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος, και την αυτάρκεια σε ενέργεια, ώστε να μειωθεί η χρήση εισαγόμενων καυσίμων (αέριο-πετρέλαιο).
Ακόμη και χώρες με πετρέλαιο και φυσικό αέριο επενδύουν στις ΑΠΕ γιατί κάποτε τα αποθέματα θα εξαντληθούν και δεν θέλουν να βρεθούν απροετοίμαστες όταν συμβεί αυτό.

Unknown είπε...

Το Ελεγκτικό Συνεδριο της Γερμανίας κατακεραυνωσε στις 21/06/2021 την Μερκελ, για την καταστροφική επιλογή των Αιολικών Πάρκων, οπότε η Γερμανία τα εγκαταλείπει. Για να διασώσει την κυρία κατασκευαστρια εταιρεία ( Siemens) τα διοχετεύει εύκολα στα ηλιθια προτεκτορατα της (Τουρκία και Ελλάδα). Στην Γαλλία επίσημα θεωρείται καταστροφικη αυτή η επιλογή. Το κόστος της KWh στην Γερμανία είναι διπλό από της Γαλλίας...