Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ... Σε τέσσερις ερωτήσεις τα λέει όλα.



Ο κος Δρόσος Παρασκευάς είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο συνδυασμό "ΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ" του Δημήτρη Αναγνωστάκη. 

1.            Γιατί και πάλι υποψήφιος στην Περιφέρεια και όχι στο δήμο, που θα ήταν και αυτό μία επιλογή;
Απ. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν στο πρόσωπο μου και στην υποψηφιότητα μου στον Δήμο Δελφών. Όμως, τα πολλά ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν στην Φωκίδα με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσω για άλλη μία φορά, θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πιστεύω ότι οφείλω να μη διακόψω αυτό που ξεκίνησα. Τα προβλήματα του ελαιώνα, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πρωτογενείς τομείς της περιοχής μας. Η άρδευση, η αποκατάσταση της καρδιάς του ελαιώνα από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2013, η προστασία του προϊόντος, η ανάγκη εφαρμογής νέου προγράμματος δακοκτονίας επιτέλους στον σωστό χρόνο. Το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο σε όλο το Νομό. Μη ξεχνάμε την τελευταία κατολίσθηση στο ύψος του Ελαιώνα (Τοπόλια). Το ξηλωμένο οδόστρωμα της Ε.Ο. Ιτέας –Ναυπάκτου και Ιτέας-Δεσφίνας.

  Έτσι θα μείνουμε; Για πόσο ακόμη θα κοιτάμε το πρόβλημα από τα πολυτελή γραφεία; Απαραίτητα έργα για την αξιοποίηση αλλά και την προβολή των παραλιών και ειδικά της ξεχασμένης Δωρίδας, που είναι άγνωστος προορισμός σε τουριστικούς χάρτες. Διακοπές σημαίνει παραλίες και ήλιος. Δείτε το παράδειγμα της παραλίας Τολοφώνας. Φυσικά υπάρχουν και άλλα ανοικτά θέματα όπως ο αναδασμός πεδιάδας και η λίμνη του Μόρνου, οι πανέμορφοι ορεινοί όγκοι και τόσα άλλα.

2.            Γιατί με το Δημήτρη Αναγνωστάκη;
Απ. Ο ίδιος ο Αναγνωστάκης ήταν η αιτία. Θεωρώ τον εαυτό μου προσωπική του επιλογή και το ίδιο είναι και αυτός για εμένα. Ούτε με πρότεινε ούτε με παρότρυνε κάποιος. Πιστεύω ότι στις μικρές μας κοινωνίες δεν χωράνε τα κόμματα αλλά τα πρόσωπα και πάντα στην τοπική αυτοδιοίκηση έτσι έκρινα το ποιον θα ψηφίσω. Είδα το έργο του, τον αγώνα του, το πόσο έχει προσφέρει ο ίδιος ακόμα και με προσωπικό κόστος. Πιστεύω στον Δημήτρη Αναγνωστάκη.  Τον επέλεξα ξέροντας ότι αξίζει την στήριξη μου και είπα το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί πραγματικά στη δική μας κοινωνία πρέπει να βλέπουμε το πρόσωπο και τις προθέσεις του. 

3.            Κοιτάζοντας πίσω, στη θητεία σας αυτά τα χρόνια ως Περιφερειακός σύμβουλος, τι είναι αυτό που θεωρείτε πως έχετε αφήσει ως στίγμα, για το οποίο ο κόσμος θα πρέπει να σας στηρίξει και πάλι;
Απ. Πιστεύω ότι ανέδειξα την Φωκίδα ως ισότιμο μέλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανάμεσα στις άλλες περιφερειακές ενότητες. Σαν  παράδειγμα αναφέρω την απαξίωση των εργαζομένων στα εκχιονιστικα μηχανήματα που φέτος τον χειμώνα υπερέβαλαν εαυτούς ενώ η ίδια η διοίκηση χωρίς λόγο απαξίωσε το έργο τους, κρατώντας κλειστούς τους δρόμους αναίτια, η μάλλον επειδή η υπόλοιπη περιφέρεια χωρίς καθοδήγηση από κανένα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του αποχιονισμού. Κρίμα για τους εργαζόμενους της ΠΕ Φωκίδας που συνεχίζουν ακάθεκτοι την κληρονομιά που παρέλαβαν από ένα εξαίρετο προϊστάμενο, τον κύριο Καραγεώργο με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες που, υπό την καθοδήγησή του, γίνονταν παιχνιδάκι.  Αυτό το στελεχιακό δυναμικό με την Στερεά Υπεροχής και με Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Αναγνωστάκη θα αξιοποιηθεί.
 Συνεπώς, εφόσον οι συμπολίτες μου, με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ, προτεραιότητά μου θα είναι να τιμήσω την επιλογή τους. Δεν θα αλλάξω χαρακτήρα! Θα είμαι παρών, διαβασμένος και με άποψη. Το προσωπικό μου στίγμα άλλωστε είναι συνυφασμένο με το στίγμα των συμπολιτών μου. Με τα προβλήματα, τις διεκδικήσεις, τις λύσεις, τους στόχους.  Η ενεργή, η ουσιαστική συμμετοχή είναι η παραγωγική σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης. Αρκεί να υπάρχει όραμα, πυγμή και γνώση. Και κυρίως αποτελεσματικότητα. Οι  πολίτες επιθυμούν την ύπαρξη μιας Περιφέρειας, που να είναι παρούσα και αρωγός στα ζητήματα που τους αφορούν. Μιας Περιφέρειας που θα διαχειρίζεται με σεβασμό τους φόρους που οι πολίτες καταβάλουν στο Δημόσιο ταμείο. Μιας Διοίκησης που να ανταποκρίνεται  στο αίτημά τους για βοήθεια οποιασδήποτε μορφής και να συναισθάνεται την ευθύνη που έχει απέναντί τους. Να μπορούμε να επηρεάσουμε την όποια αρνητική απόφαση του περιφερειάρχη για την περιοχή μας. Αρνητική απόφαση σημαίνει όχι καλή προετοιμασία και τεκμηρίωση από τους περιφερειακούς συμβούλους. Και αν υπάρξει κάποια στιγμή τέτοια περίπτωση, τότε οφείλουμε να ζητήσουμε το κατάλληλο αντιστάθμισμα. Γιατί τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο με ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις και αντίστοιχη δράση.

4.            Τι λείπει από τη Φωκίδα του σήμερα και που πρέπει να στοχεύσει βλέποντας εκείνη του αύριο;
Απ. Ο  μόνος τρόπος να πάει μπροστά ένας τόπος είναι η θετική συνεργασία. Ο μόνος τρόπος επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων που μας απασχολούν είναι η προώθησή τους μέσα από την δημοκρατική πολιτική δράση.
   Η κάθε περιοχή να αξιοποιήσει ότι έχει. Είναι φανερό σε όλους ότι ο συγχρονισμός και η τήρηση βασικών κανόνων παρέμβασης  βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αποδοτικότητά τους , για τους τομείς που αφορούν την διασύνδεση, το περιβάλλον, την υγεία, την ανεργία, την ασφάλεια, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές, τον υγιή αθλητισμό, θέλουν
             διαφορετική φιλοσοφία
             υλοποιήσιμους στόχους
             συλλογική στρατηγική
             ανάπτυξη πρωτογενή τομέα
             ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση του πολίτη
  Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας δεν θα πρέπει να βρίσκονται στη συγκεκριμένη θέση μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες η ακόμη χειρότερα ματαιόδοξες σκέψεις.
  Οφείλουν να σκεφτούν ότι στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας δεν βρίσκονται για να κάνουν το κέφι τους αλλά το ΧΡΕΟΣ τους.

Και τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο τον Γιάννη τον Αγγελέτο γιατί δεν με άφησε λεπτό μόνο μου σ αυτό το δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε μαζί και πότε δεν μετανιώσαμε γι' αυτό το ταξίδι γεμάτο εμπειρίες. Το είπε και το έκανε όταν μετά από δική του επιλογή ορκίστηκα περιφερειακός σύμβουλος, είπε τράβα και δεν θα σε αφήσουμε πότε μόνο. Θα έχεις πάντα την βοήθεια μας σε ότι χρειάζεται. Ευχαριστώ για όλα φίλε!

Σας ευχαριστώ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΔΡΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ; ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται σαν διαφήμιση. Ποιος γράφει αυτά τα πράγματα αναρωτιέμαι. Ίσως είναι και ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ