Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ίτε, παίδες Ελλήνων ελευθερούτε πατρίδα! ....









Τραυματίες από τα επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 

Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί αλλά και αρκετοί πολίτες που διαδήλωναν έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.   

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα τόσο στα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όσο και στο προαύλιο της Βουλής, όταν επιχείρησαν  να εισβάλλουν κουκουλοφόροι.   Η αστυνομία έκανε χρήση χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνει.   

Αυτή την ώρα επικρατεί ακόμη ένταση και αρκετός κόσμος παραμένει στην πλατεία.   

Παρέμβαση για τα επεισόδια έγινε πριν λίγο και από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει χαρακτηριστικά: «Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία». 

Σε 60.000 πολίτες εκτιμά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους πολίτες που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο.   Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης. 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: