Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Εμφύλιος στη ΝΔ μετά τη διαγραφή Αντώναρου για το χατίρι του Άδωνι


Αντιδράσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι δημόσιες επιθέσεις κατά του αντιπροέδρου, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, με τον Γεωργιάδη να επικαλείται την "ενότητα" του κόμματος.
Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ έχει προκαλέσει η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου απ' το κόμμα με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.
Για «εμφύλιο στο κόμμα» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και καλεί σε ενότητα, παίρνοντας αποστάσεις απ' τον πρώην εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή. «Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. , την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος, αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα. Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. H ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν. Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν», δήλωσε.
Τη διαγραφή σχολίασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μέσω Facebook, ο οποίος επικαλούμενος το σχόλιο Ρουσόπουλου επισήμανε την ανάγκη ενότητας της παράταξης και σημειώνει ότι εάν ίσχυαν όσα του προσάπτονται θα είχε παραιτηθεί όχι μόνο από αντιπρόεδρος αλλά θα είχε εγκαταλείψει την πολιτική. «Στο μέτρο που με αφορά έχετε τον Λόγο μου ότι ποτέ δεν θα στραφώ κατά ενός Νεοδημοκράτη» σημείωσε μεταξύ άλλων και παρέθεσε ολόκληρη τη δήλωση Ρουσόπουλου, με την επισήμανση ότι τον εκφράζει πλήρως.
«Βολεμένο Συριζοτρόλ» που το «έριξε στη λάσπη κατά της ΝΔ που τον προώθησε προσποιούμενος τη ''φωνή'' του Καραμανλή», χαρακτήρισε τον Ευ. Αντώναρο ο Γιώργος Κύρτσος μέσω Twitter.
 
Ένα αινιγματικό σχόλιο έκανε λίγο μετά τη διαγραφή Αντώναρου, η επίσης διαγραφείσα απ' τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία σχολίασε μέσω Twitter: «Σας συστήνω την Γάτα μου. Σαββατοκύριακο, φίλοι μου. Από Δευτέρα τα δύσκολα. Κι όπως μου λέει η γάτα μου- πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο Γάτος ...Χαλαρά».
Ο ίδιος ο Ευ. Αντώναρος σχολιάζοντας την διαγραφή του τη χαρακτήρισε αντικαταστατική και άκυρη, αφήνοντας αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αργότερα αναφέρθηκε εκ νέου στον Αδ. Γεωργιάδη λέγοντας: «Ο μουσαφίρης αντιπρόεδρος μολις είπε στην Γιάννα Παπαδάκου ότι "πάρτυ στο χώρο της υγείας γινόταν μέχρι το 2010." Τουτέστιν: ολα γίνονταν καλά από τον Παπανδρέου και μετα (ενδιαφερον ε;;;;) κι όλα λάθος μέχρι τη διακυβερνηση Καραμανλή. Κατ ά τα άλλα αυτός ο κύριος είναι Νεοδημοκράτης...και βαζει τις κυβερνήσεις 2004-2009 (τοτε βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ ο εν λόγω κύριος) στο στόχαστρο!!!».
Στη συνέχεια, σε άλλη ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι ενημέρωσε σχετικά τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να γίνει η διαγραφή του με βάση το καταστατικό.
 

Της διαγραφής του Ευ. Αντώναρου προηγήθηκε ένας άλλος γύρος αντιδράσεων και δημόσιων τοποθετήσεων με επίκεντρο τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η σταγόνα πάντως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η χθεσινή τοποθέτησή του στα social media μέσω της οποίας χαρακτήρισε «σεξιστή», «μουσαφιραίο» και «δοτό αντιπρόεδρο» που δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης τον Αδ. Γεωργιάδη.
Ο άλλοτε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, όμως, που και τις προηγούμενες μέρες είχε αφήσει αιχμές κατά του Αδ. Γεωργιάδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, δεν ήταν ο μόνος που έθεσε θέμα παραίτησης του αντιπροέδρου με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, ο οποίος, μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ, έστειλε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «στην περίπτωση Βατοπεδίου, όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων», ενώ υπογράμμισε παράλληλα πως ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος.
«Είναι ένα θέμα που θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή των προέδρων και δεν εκλέγονται, δεν είναι εκλεγμένοι. Ο πρόεδρος μπορεί να κρίνει καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από μένα», συμπλήρωσε.
Απ' την άλλη ο Νικήτας Κακλαμάνης έσπευσε να υπερασπιστεί τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Διαφωνώ με την τοποθέτηση του κ. Βλάχου και επιλέγω να στηρίξω το στέλεχος της παράταξης μας που βάλλεται. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη και πρέπει με ενότητα να απαντήσει σε όλη αυτή την ιστορία», δήλωσε.
Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ στήριξε και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης. «Με τον Άδωνι κατά καιρούς έχουμε διαφωνήσει έως τσακωθεί. Ωστόσο οι αρχές και οι αξίες τόσο οι δικές μου όσο και της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, μου επιβάλουν να βγω να τον στηρίξω τώρα που βάλλεται, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».
Εν μέσω αυτού του γαλάζιου εμφύλιου και με το σκάνδαλο Novartis να παίρνει το δρόμο της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη είχαν τετ α τετ στο γραφείο τους αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα, ωστόσο αν και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ραντεβού κάνοντας λόγο για «συνηθισμένη συνάντηση», είναι βέβαιο ότι συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο τη Novartis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: