Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Στο Δήμο Δωρίδας πέρασε ακίνητο της Ένωσης Συνεταιρισμών στο Ευπάλιο




Το ακίνητο της Ένωσης Συνεταιρισμών Δωρίδας στο Ευπάλιο απέκτησε σήμερα σε πλειστηριασμό που έγινε στην Άμφισσα ο Δήμος Δωρίδας.
Είναι γραφεία και αποθήκες 800 τ.μ. περίπου με περιβάλλοντα χώρο 1500 τ.μ. , ανήκε στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωρίδας που μετά την διάλυσή της πέρασε στην ΑΤΕ και στη συνέχεια στην Τράπεζα Πειραιώς λόγω οφειλών.
Η τράπεζα μετά από χρόνια έβγαλε σε πλειστηριασμό σήμερα το ακίνητο έναντι του ποσού των 110.000 ευρώ.
Μοναδικός ενδιαφερομένης για την απόκτησή του ο Δήμος που τελικά το απέκτησε έναντι του αρχικού ποσού των 110.00 ευρώ που είχε προσδιορίσει η Τράπεζα Πειραιώς για τον πλειστηριασμό.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης για την τελική έκβαση της διαδικασίας που τη θεωρεί μεγάλη επιτυχία, αφού με το ακίνητο αυτό ο Δήμος θα λύσει μια σειρά από στεγαστικά προβλήματα διαφόρων αναγκών και υπηρεσιών.
Να πούμε εδώ ότι σύμφωνα με τελευταία κυβερνητική απόφαση δημοτικά ακίνητα χρηματοδοτούνται έως 2.500.000 ευρώ από ειδικό πρόγραμμα για την ανακαίνιση και αξιοποίησή τους.
Εκ μέρους του Δήμου στη διαδικασία του πλειστηριασμού στην Άμφισσα παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη την νομική σύμβουλο Σταυρούλα Πίττα, τον οικονομικό διευθυντή Ξενοφώντα Μασούρα, τη γραμματεία του Δημάρχου Παρθενία Μηλιώνη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Φλέγγα και Γιάννη Λάιο, τον Πρόεδρο του Ευπαλίου Κώστα Τσιούστα και την συμβολαιογράφο Άννα Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: