Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΕΥΓΕΙ, ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ.

 (επιστολή)




ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ : αλλαγή σελίδας !
Του Νίκου Δρόλαπα
ΔΕΚΑ χρόνια χαμένα για το Επιμελητήριο και τους εργαζόμενους επαγγελματίες του Νομού μας.
ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια με Πρόεδρο Επιμελητηρίου τον Συνταξιούχο κ. Γεώργιο Γαζή.
ΣΗΜΕΡΑ, ήρθε η ώρα το Επιμελητήριο να γυρίσει σελίδα.
Είναι απίστευτα τα παιχνίδια που έγιναν από τους γνωστούς κύκλους για να πληρωθεί το έργο της πληροφορικής των 270.000 ευρώ που ποτέ δεν παραδόθηκε στο Επιμελητήριο. Επαφές κρυφές και φανερές έδωσαν όπλα στους αντιδίκους του Επιμελητηρίου να το πολεμήσουν. Και τα Δικαστήρια συνεχίζονται.
Εγκαταλείφθηκαν οι Έμποροι, οι Επαγγελματίες και οι Βιοτέχνες να παλεύουν μόνοι τους μέσα στη κρίση. Βοήθεια, συμπαράσταση, ενημέρωση από το Επιμελητήριο, καμία. Είχε προτεραιότητα η πληρωμή του έργου πληροφορικής, η οικονομική ενίσχυση εκδηλώσεων άλλων και τα ταξίδια χωρίς κανένα όφελος.
Το Επιμελητήριο όλα αυτά τα χρόνια έχασε τη φωνή του.
Το έκαμαν ακολούθημα του αποτυχημένου Δήμου και του τοπικού συστήματος εξουσίας που βούλιαξε το τόπο στα χρέη και την υποβάθμιση.
Αντί λοιπόν να σιωπήσουν και να αποσυρθούν, εμφανίζεται πάλι η ίδια παρέα του Χαράλ. Παναγιωτόπουλου – Αυγερινού, με τον δεύτερο υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου, για να προσφέρουν στους επαγγελματίες αυτά που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν για δέκα χρόνια.
Απολογισμός πεπραγμένων δεν έγινε ποτέ. Έδωσαν ένα κείμενο μαζί με το …δακτυλίδι στον Αυγερινό, όχι για να το εμφανίσει ως απολογισμό του Επιμελητηρίου, αλλά του δικού του έργου, ποίου έργου άραγε, πρωτάκουστο και αυτό.
Δεν απαντούν ούτε σε εκείνα που η κάθε απερχόμενη Διοίκηση οφείλει να παρουσιάσει.
Ας πουν τι έκαμαν στο Επιμελητήριο, πέραν όσων εφαρμόσθηκαν σε όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας, τα οποία θέλουν να τα εμφανίσουν ως δικά τους.
Δεν αναφέρονται πουθενά στην οικονομική διαχείριση που έκαμαν και στα έξοδα που δεν ήταν υποχρεωμένο το Επιμελητήριο να πληρώσει. Αν μειώθηκε ή αυξήθηκε το λειτουργικό κόστος του και οι γενικές δαπάνες που έκαμαν προς κάθε κατεύθυνση.
Αν αναπτύχθηκε η ανταποδοτικότητα προς τα Μέλη του και αν άσκησαν την επιρροή του στα δρώμενα που τα αφορούν, ας πουν τουλάχιστον που ωφέλησαν τους επαγγελματίες.
Γιατί ΣΙΩΠΗΣΑΝ στα μεγάλα θέματα του Νομού που έχουν άμεση επίδραση και στα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων, όπως το θέμα του Νοσοκομείου, του καμένου Δελφικού τοπίου του Ελαιώνα της Άμφισσας, του κλεισίματος του Γηροκομείου, κ.ά.
Γιατί συγκάλυψαν τη παραμονή επί τέσσερα χρόνια του Συνταξιούχου κ. Γαζή στο αξίωμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου, ακόμη και όταν τους κοινοποιήθηκε η Γνωμάτευση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη και κατέστησαν το Επιμελητήριο άτολμο, δυσλειτουργικό και ευάλωτο ;
Αυτά τα μέλη του επιμελητηρίου, υποψήφια και πάλι, έχουν τα εχέγγυα να διοικήσουν ξανά το Επιμελητήριο ; Θέλουν να συνεχίσουν τα ίδια ;
Έφθασαν στο σημείο να απειλούν με μηνύσεις τον υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Αλεξανδρόπουλο γιατί φοβούνται το ΝΕΟ που εκφράζει, γιατί το παλιό έχει πολλά βαρίδια γύρω γύρω.
Είναι πολύ σημαντικό και αυτό αποτελεί μια γενικότερη απαίτηση της κοινωνίας, να αναμιγνύονται στα κοινά νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι, που να ξεκινούν από μηδενική βάση, από καθαρή θέση, να μην τους βαρύνει τίποτα και να μην εξαρτώνται από κανέναν.
Ο κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος, από τον λίγο χρόνο που έχει ασχοληθεί και ηγείται του ψηφοδελτίου που διεκδικεί να αναλάβει τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, φαίνεται ότι έχει αποθέματα δυνάμεων, θέλησης και επιμονής για να επαναφέρει το Επιμελητήριο στον θεσμικό του ρόλο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία καμία, ότι το Επιμελητήριο πρέπει να γυρίσει σελίδα. Να βοηθήσει τους επαγγελματίες, όλους, ανεξαρτήτως που ανήκει ο κάθε ένας, να μη τους ξεχωρίζει και να μη τους διασπάει, όπως έγινε με τον Εμπορικό Σύλλογο Άμφισσας. Να γίνει Αξιοπρεπές, Ηθικό. Να επανέλθει η διαφάνεια.
Να ανακτήσει τη φωνή του και την υπόστασή του.

Συνάδελφοι επαγγελματίες, πάρτε το Επιμελητήριο στα χέρια Σας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κύριε Δρόλαπα.
Στην Ελλάδα όλα πρέπει να αλλάξουν μπας και βρούμε κάποιο ίσιο δρόμο.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το επιμελητήριο, όργανο των επιχειρηματιών του Νομού, έχει πρόεδρο συνταξιούχο.
Είσαι σίγουρος ότι ο Γαζής είναι συνταξιούχος;
Μου φαίνεται αδύνατο.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Αυγερινός και ο Χ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκαν να υπηρετήσουν το επιμελητήριο με Πρόεδρο συνταξιούχο.
Μήπως κάνεις λάθος κ. Δρόλαπα; Μου φαίνεται σαν ανέκδοτο αυτό που ισχυρίζεσαι.
Ένας επαγγελματίας που με πολύ δυσκολία στέκεται στα πόδια του ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτοπουλο εννοει τον Θανας η τον Μπαμπη?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΤΕ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.