Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η Eldorado σταματά τις επενδύσεις σε πολλές χώρες επικαλούμενη την πτώση στην τιμή του χρυσού. Αλλά στην Ελλάδα φταίει η κυβέρνηση!




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Η Eldorado Gold Corp. καθυστερεί τα αναπτυξιακά σχέδια στην Τουρκία και τη Βραζιλία επικαλούμενη την πτώση στις τιμές χρυσού, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα κατηγορεί την κυβέρνηση για την επένδυση στις Σκουριές.

Η εταιρία με έδρα το Βανκουβερ μείωσε τις προσδοκίες της για την τιμή του χρυσού το 2017 σε περίπου 1.150 δολάρια ανά ουγγιά, από την προηγούμενη εκτίμηση της στα 1.300 δολάρια ΗΠΑ.  Για να αντισταθμίσει αυτό το αναμενόμενο χτύπημα στα έσοδα, η εταιρεία μείωσε τα σχέδια δαπανών στην Τουρκία και τη Βραζιλία και αλλάζει τα σχέδια της για το ορυχείο σρις Σκουριές στην Ελλάδα.

Ο χρυσός ειχε σταθερή απόδοση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, αλλά άρχισε να υποχωρεί μετά την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, τον Νοέμβριο. Όμως η υποχώρηση συνεχίστηκε μετά την αύξηση των επιτοκίων τον περασμένο μήνα από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και αναμένεται να συνεχιστεί περαιτερω για το 2017.

Όπως σημειώνει η Financial Post, η Eldorado αναμένει τώρα να ξοδέψει 425 εκατομμύρια δολάρια το 2017,  27% λιγότερα από τις αρχικές προβλέψεις ύψους 580 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η μετοχή της εταιρίας μειώθηκε κατά 5% στα 4,51 δολάρια το απόγευμα της Παρασκευής.

Για όλα τα παραπάνω, μάλλον θα φταίει η ελληνική κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: