Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, οι εταίροι μείωση του χρέους της..

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν οι ευρωπαίοι εταίροι της χώρας εξετάσουν την απομείωση του δημοσίου χρέους της.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ρωτήθηκε τι κατά τη γνώμη της πρέπει να προηγηθεί: οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή η ελάφρυνση του χρέους της από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

«Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά μειώνοντας το χρέος» απάντησε.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη το απόγευμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δώσει στη δημοσιότητα έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian το πιο πιθανό σενάριο θέλει το χρέος στο 118% του ΑΕΠ το 2030, όταν ο στόχος ήταν να έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ από το 2022.

Σε άλλη ερώτηση για την αξιοπιστία της κυβέρνησης, η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο θεωρεί εταίρους όλες τις εκλεγμένες κυβερνήσεις.
Απέφυγε να σχολιάσει την πρόσφατη πρόταση της κυβέρνησης, σημειώνοντας πάντως: «Έχουμε λάβει τόσες πολλές 'τελευταίες' προτάσεις, που έχουν αλλάξει, τροποποιηθεί, τις τελευταίες ημέρες, που είναι αβέβαιο ποια θα είναι η τύχη αυτής της τελευταίας πρότασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: