Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Kι όμως, υπάρχει και σχολή εκπαίδευσης σκύλων στη χρήση iPad...

Μια πρώην δημοσιογράφος που την χτύπησε η κρίση βρήκε νέο αντικείμενο.


H Aν Τζέιν Γκρόσμαν ήταν δημοσιογράφος του New Yorker που αναγκάστηκε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό το 2008, όταν η κρίση χτύπησε την αμερικανική οικονομία.

Η ερασιτεχνική ενασχόληση με την εκπαίδευση του δικού της σκύλου την οδήγησε στην ιδέα να ανοίξει σχολή εκπαίδευσης σκύλων, καθώς, όπως λέει σε συνέντευξη της στο CNN, ήταν καλή τελικά σε αυτό.

Αφού εκπαιδεύτηκε για έξι μήνες στο αντικείμενο τώρα έχει τη δική της σχολή όπου προσφέρει και πρωτότυπες υπηρεσίες, τις οποίες δεν προσφέρουν άλλοι εκπαιδευτές, όπως η εκπαίδευση του σκύλου στη χρήση του iPad, αντί 50 δολαρίων την ώρα.

"Ήθελα να δείξω στους ανθρώπους ότι μπορούν να κάνουν αυτό το φαινομενικά καταπληκτικό πράγμα με το σκύλο τους πολύ εύκολα, και ότι το παιχνίδι του σκυλιού με το iPad αγγίζοντας το τάμπλετ με τη μουσούδα του είναι μια διασκεδαστική άσκηση που χρησιμοποιεί τα ίδια δομικά στοιχεία όπως όταν το ζώο ασχολείται με πραγματικά σοβαρά προβλήματα, π.χ. η επιθετικότητα, το άγχος ή το να μάθεις στο σκυλί σου να περπατάει όμορφα", δηλώνει η Γκρόσμαν στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Σημειώνει επίσης ότι επιλέγοντας αυτό το είδος της εκπαίδευσης φοβήθηκε για την αντίδραση των πρώην συναδέλφων της,- των δημοσιογράφων- αλλά τελικά όλοι το βρήκαν πολύ cool. Το CNN πάντως εκτιμά ότι δεν είναι τόσο η ιδέα τού να μάθει ένα σκυλί να χρησιμοποιεί το iPad, όσο το ότι η πρώην δημοσιογράφος γνωρίζει λόγω του αντικειμένου με το οποίο είχε ασχοληθεί πώς να κάνει Buzz.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: