Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πόλεμος στο FACEBOOK για την εκδήλωση στο ΚΛΗΜΑ ΦΩΚΙΔΑΣ!


ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ 5/42 ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ:
"ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΩ ΠΙΣΤΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΙΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΟΥ, ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΑΔΕΛΦΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΕΧΩ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ".



Αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας και με τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλευτεί για πολιτικό ή άλλου είδους όφελος τις θυσίες των συμπατριωτών μας!



ΚΑΙ: η άλλη πλευρά...

 ( σε συνέχεια της ανακόινωσης της  Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φωκίδας    (https://www.facebook.com/antifafok)
Δεν μας λέτε μόνο το 542 έκανε αντίσταση στους Γερμανούς και πρέπει να γιορτάζουμε τους νεκρούς του.
 Δεν έκανε κανείς άλλος αντίσταση. Και αν έκαναν και άλλοι γιατί δεν τους τιμάτε;

 Γιατί από όλα τα μέρη της Φωκίδας διαλέχτηκε το Κλήμα Δωρίδας για να τιμηθούν οι νεκροί του 542. Στο Κλήμα πολέμησαν τους; Γερμανούς;
Αυτό που γιορτάζετε είναι ότι το 542 πολέμησε τον ΕΛΑΣ αυτό γιορτάζετε σε αυτήν την γιορτή εμφυλιοπολεμικού μίσους .
Η αλήθεια είναι ότι το 542 λειτουργούσε παρασιτικά στις περιοχές που απελευθέρωνε το ΕΑΜ ΕΛΑΣ και λειτουργούσε παρενοχλώντας και διασπώντας τον αγώνα σύμφωνα με τις εντολές ακροδεξιών κύκλων.
 Όταν ο Δεδούσης εκτέλεσε και συνέλαβε μέλη του ΕΛΑΣ υπέγραψε την καταδίκη του 542, ο Ψαρρός δεν είχε το σθένος να απαντήσει στην προβοκάτσια του Δεδούση τον κάλυψε και οδήγήθηκε στον χαμό.
Στην συνέχεια όσοι απο τους ακροδεξιούς του 542 γλύτωσαν βρήκαν καταφύγιο στην σβάστικα των γερμανών και τα Τάγματα Ασφαλείας τους.

Αυτός είναι ο λόγος που οι φασίστες και ο ακροδεξιός συρφετός γιορτάζει αυτήν την γιορτή.
Βλέποντας τις φωτογραφίες της εκδήλωσης βλέπουμε την τραγωδία της Φωκίδας και της Δωρίδας, βλέπουμε τα μαύρα χρόνια που ξεθεμελίωσαν τον τόπο έδιωξαν τους κατοίκους και δημιούργησαν τους υποτακτικούς των μηχανισμών εξουσίας

.Κάτω απο τα φασιστικά λάβαρα οι οπαδοί του Χίτλερ μαζί με τους απόγονους των ταγματασφαλιτών δίπλα στους σημερινούς οπαδούς της Μέρκελ και του Γιαρούν.


 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όπως ξέρετε ήδη στο Κλήμα, δολοφονήθηκε ο Ψαρρός και η ομάδα του από το Ζούλα και την ομάδα του. Αυτή τη στοχευμένη παραποίηση της ιστορίας, κάποια στιγμή οι φίλοι αριστεροί, πρέπει να τη σταματήσουν.
Τώρα, το Κλήμα δεν είναι ο μοναδικός τόπος στο οποίο οι τοπικές αρχές αποδίδουν φόρο τιμής. Υπάρχει η Ιτέα, η Αγία Τριάδα Καλοσκοπής, το Προσήλιο.
Απλώς οι φίλοι αριστεροί, θεωρούν προσωπική τους υπόθεση την αντίσταση και προσπαθούν να δαιμονοποιούν κάθε άλλη μορφή αντίστασης πλην του δικού τους.

Admin είπε...

Παρακαλώ οταν αναφέρεστε στο πρόσωπό μου να μην συσχετίζετε τον βουλευτή. Η ανάρτηση στο facebook δεν αποτελεί απάντηση σε κανένα είναι ένας δικός μου σχολιασμός.

Admin είπε...

Οσο για τους εορτασμούς που γίνεται στα χωρία της Φωκίδας δεν έχουν τον χαρακτήρα που έχουν οι εκδηλώσεις στο Κλήμα. Η Ιτέα η Αγία Τριάδα ή Καλοσκοπή και το Προσήλιο δεν είναι εορτασμοί του 542 ή του ΕΛΑΣ. Οι φασίστες δεν κρύβουν την σκοπιμότητα της εκδήλωσης οι υπολοιποι ας σταματήσουν να κρύβονται πίσω απο το δάχτυλό τους.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα

Ανώνυμος είπε...

.....ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΙΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΟΥ..... ορκίζεται ο αγωνιστής. Η σημαία με τα χρώματα της χιτλερικής σημαίας που μάλλον έχει το μαίανδρο στο κέντρο υπονοώντας τη σβάστικα τι δουλειά έχει στο μνημόσυνο;;;; Συνάδει με τον όρκο;;;;Μήπως τη βλέπουμε μόνο μερικοί σε δυο απ' τις φωτογραφίες του άρθρου; Ανοχή στους χρυσαυγίτες και τα σύμβολά τους αμαυρώνει το μνημόσυνο πατριωτισμού, κα Μανδρέκα!

Ανώνυμος είπε...

Ειδικα για τον σχολιαστη Admin φασιστες ηταν και θα ειναι κι οσοι αρεσκονται στα μονοκομματικα καθεστωτα οπως Κ.Κ.Ε. κ.λ.π. Οσο για το ορθον του τι εγινε στο Κλημα , δεν εδολοφονηθει ο Ψαρρος και οι υπολοιποι αλλα ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΣΦΑΙΡΕΣ !!! Μηπως και σημερα καποιοι αποκεφαλιζουν καπου αλλου για να επιβαλουν με το ετσι θελω το καθεστος τους ?????

Ανώνυμος είπε...

@admin
ο Ψαρρός ήταν ένας αγνός πατριώτης, ένας δημοκράτης στρατιωτικός. Το λάθος του ήταν ότι νόμιζε πως ο κατσαπλιάς Ζούλας ήταν άνθρωπος με ευγενή αισθήματα όπως ο ίδιος. Εγώ λοιπόν, που τιμώ τη μνήμη και τη θυσία του, δεν είμαι φασίστας. Ψάξε βρες αλλού τέτοιου είδους ανθρώπους και συμπεριφορές

Ανώνυμος είπε...

Τα χάλια μας τα μαύρα είναι ότι αντί να κάνουμε άγαλμα στον Ψαρρό και στον ΕΛΑΣ κάναμε στο Δεδούση.

Στο Δεδούση που η όποια αντίσταση έκανε όταν ήταν στο 542 εξαφανίστηκε που πήγε στην Πάτρα στα Τάγματα Ασφαλείας συνεργάτης των Γερμανών.

Τα χει φέρει η μοίρα τουλάχιστον να έχει το άγαλμα του γίνει ντεκόρ σε καφετέρια.

Ανώνυμος είπε...

μηπως λεω μηπως να σταματησουν αυτου του ειδους οι εκδηλωσεις εξαλου αταν η πατριδα καιγεται οι νεοι εκτος απο τους πολιτικους νυν τεως και υποψηφιους στομελλον δεν ενδιαφερονται στα σχολεια δεν διδασκονται και σε ολα τα μαρτυρικα χωρια η χρυση αυγη ανεβαινει εσεις τι ακριβως γιορταζετε

Ανώνυμος είπε...

Για τον σχολιαστη των 2.15 εχει ακουσει ποτε για τον αριστερο φασισμο ??? Ξερει τις κονσερβες ???