Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φωκίδας για τον εορτασμό της δολοφονίας Ψαρρού



Ανακοίνωση από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φωκίδας για τον εορτασμό της δολοφονίας Ψαρρού

Χωρίς καμία έκπληξη, είδαμε σε τοπικά μέσα φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την ετήσια εκδήλωση ντροπής στο Κλήμα Ευπαλίου, όπου απεικονίζεται η τέως βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ Ασ. Μανδρέκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Μίχος εκλεγμένος με τη ΝΔ, ο Αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου Γ. Νάκος εκλεγμένος με τη ΝΔ, καθώς και ο πρώην βουλευτής Θ. Γκελεστάθης εκλεγμένος για χρόνια με τη ΝΔ, να φωτογραφίζονται πλάι σε ναζιστή της εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η εν λόγω παρέα καθώς και άλλοι υποτελείς, νοσταλγοί άλλων πολιτευμάτων, μαζεύτηκαν εκεί για να τιμήσουν τους νεκρούς, που οι μετέπειτα ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Δεδούσης και Καπεντζώνης έστειλαν στον θάνατο μετά από την ανταρσία που έκαναν αυτοί στο 5/42 παρακάμπτοντας τον συντ/ρχη Ψαρρό, δένοντάς τον και ταυτόχρονα προκαλώντας την μάχη με τον ΕΛΑΣ.


Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

- Έχει Μπαλτάκους η Φωκίδα;
- Γνωρίζει κανείς την ιστορία σε αυτόν τον τόπο;
- Μήπως ακούστηκε και το σύνθημα «τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες», που φωνάζουν οι νεοναζί σε κάθε ευκαιρία;

Υ.Γ. Πιστεύουμε, οι κύριοι επίσημοι να ευχαρίστησαν τον νεοναζί που χρηματοδότησε την εκδήλωση.

Υ.Γ.1 Ωραία εικόνα η σβάστικα στο μνημόσυνο όσων έπεσαν (και καλά) για την πατρίδα. Ε, πατριώτες;

Υ.Γ.2 Αυτό τον καιρό σας υπενθυμίζουμε ότι γίνεται και μια δίκη στην Αθήνα.

Καμιά ανοχή στον φασισμό.
Καμία ανοχή στους νοσταλγούς της βερμαχτ και λοιπούς προδότες

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φωκίδας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πολυ αντιφασιστικη Πρωτοβουλια Φωκιδας απο τι κομματα υποστηριζεται ??? Μηπως απο το Κ.Κ.Ε. ??? και μας λενε οτι ειναι αντιφασιστες ποιοι οι νοσταλγοι του Σταλιν ??? Βεβαια ξερουν απο κονσερβοκουτια οι αριστεροι φασιστες καπως ας πουμε σαν τους Τσιχαντιστες για να επιβαλουν την πολιτκη τους !!! Ας προσεχουν λιγο μερικοι αριστεροι γιατι και Ιστορια γνωριζουμε {οχι αυτη που διδασκαν στο παραπετασμα αλλα την αληθινη} και μνημη και προσωπα και καταστασεις !!! Για δε το αρθρο σας πως ξερατε ακριβως ποιοι ηταν στην εκδηλωση , μηπως πηγατε να ζητησετε κρυφα συγνωμη απο τα παιδια των σφαγιασμενων , τους γονεις τους κ.λ.π. ????? Και αφου λετε στον κοσμο οτι τους λετε την αληθεια πητε του και τα ονοματα των αριστερων που φορουσαν κουκουλες και κατεδιδαν τους συμπατριωτες τους !!!! Βλεπετε οτι και ιστορια ξερουμε και τα τοτε γεγονοτα ειναι ακομη ζωντανα και πληγωνουν !!! ΜΗΝ ΞΥΝΕΤΕ ΠΛΗΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!! Τωρα για να δικαιολογησετε την παρουσια σας στον τοπο ασχοληθειται με καποια αλλα πραγματα ! Φτανουν πια οι καραμμελες !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικέ του 4:34

Ποιοί οπαδοί του Στάλιν και κουραφέξαλα; Μιλάμε για γεγονότα της Ρούμελης.

Μια ιστορία διδαχθήκαμε στην Ελλάδα. Ούτε ήταν ποτέ η Ελλάδα στο παραπέτασμα. Παραπεταμένη ήταν τουναντίον από τους συμμάχους. Γι'αυτό και οι συνεργάτες των Γερμανών/Ιταλών γίνανε μετά τον πόλεμο δημόσιοι υπάλληλοι όταν θα έπρεπε να έχουν πάρει το δρόμο δρόμο. Πόσο μάλλον οι απόγονοι τους.

Δόξα και τιμή στον Ψαρρό. Λήθη και οίκτο στον Δεδούση και στον Καπεντζώνη.

Ανώνυμος είπε...

προς σχολιαστή 4:34
άλλα αντ' άλλα.... σαν να τα μπέρδεψες λίγο απ' την πολλή γνώση της Ιστορίας! Ξεκίνα να μαθαίνεις απ' τα σημερινά! Δες φωτογραφίες απ' την εκδήλωση! Τι βλέπεις; Επικεντρώσου στα πρόσωπα, σ' αυτόν με το μουστάκι και τα μακριά μαλλιά, και στα χρώματα των σημαιών, εκεί πίσω απ' τις γαλανόλευκες στο κόκκινο με μαύρο στη μέση! Να σε ενημερώσω ότι το Κ.Κ.Ε. δεν είναι το μόνο αριστερό κόμμα; Άρα πιθανόν στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία μπορεί να μην είναι Κ.Κ.Ε.δες! Για να πάμε και πιο πίσω τώρα! Με τους Γερμανούς και τους Εγγλέζους ποιοι συνεργάστηκαν; Τον Ψαρρό ποιος τον πούλησε;Διάβασε λιγουλάκι Ιστορία και θα δεις ονόματα που όλο και κάτι θα σου θυμίζουν από Ν.Δ. και τα όμοια.... και πολλοί απ' τους κουκουλοφόρους πέταξαν τις κουκούλες απ' τη χαρά τους που ήταν στο παιχνίδι της εξουσίας. Είχαμε για δεκαετίες ποτέ κυβέρνηση των "ξεκουκουλωμένων" του Κ.Κ.Ε.; Έχεις δίκιο ότι τα γεγονότα είναι ακόμη ζωντανά και πληγώνουν κι ΕΣΥ ξύνεις τις πληγές, γι' αυτό έλα να ζητήσεις συγγνώμη π.χ. από την οικογένειά μου, για όσους κι όσα έχασε στην κατοχή λόγω συμμετοχής στην Αντίσταση και στον εμφύλιο από τους συνεργάτες του κατακτητή που γίναν κυβερνήτες της χώρας..... γιατί και πρόσωπα και καταστάσεις και γεγονότα ξέρουμε κι εμείς από πρώτο χέρι!

Ανώνυμος είπε...

Ο ενας δεν καταλαβαινει τι του λες δεν θυμαται τιποτε απο Σταλιν , ο αλλος θελει την ιστορια οπως την θελει και μου ζηταει να ζητησω συγνωμη . Πρωτα θα πας εκει στο Κλημα εσυ και οι υπολοιποι του ιδιου κομματος να ζητησετε συγνωμη απο αυτους που σφαξατε , μετα θα ερθεις να ζητησεις π.χ. κι απο την δικη μου οικογενεια συγνωμη γι αυτα που της κανατε , μετα θα πατε {ετσι για να θυμαστε} στον Μελιγαλα να ζητησετε συγνωμη και μετα ολα τα υπολοιπα . Βλεπετε φιλοι μου παρ΄ολο που σφετεριστηκατε τα παντα για την αντισταση υπαρχουν ακομη ανθρωποι που δεν ξεχνουν τι παει να πει κονσερβοκουτι , παιδομαζωμα κ.λ.π. κ.λ.π. Γι αυτο εγραψα ΜΗΝ ΞΥΝΕΤΕ ΠΛΗΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

4:34- 1:19,
επιλεκτικά διαβάζεις τα σχόλια όπως επιλεκτικά γνωρίζεις την Ιστορία!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να ζητήσουν συγνώμη ρε φίλε; Ήταν εκεί στον πόλεμο; Έσφαξαν κανέναν οι παραπάνω σχολιαστές;Μήπως έκαναν ταξίδι στον χρόνο για να πολεμήσουν; Τι χαζομάρες είναι αυτές;

Ανώνυμος είπε...

Τσίμπα για τον Μελιγαλά μια δόση:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ Η ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΩΝ 9.13 . ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΛΕΣ . ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΡΑΦΗ . ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ .

Ανώνυμος είπε...

Στο Μελιγαλά ήταν ή δεν ήταν προδότες, συνεργάτες των Γερμανών; Οι ίδιοι οι Άγγλοι τους πρότειναν να τους πάρουν σαν αιχμαλώτους πολέμου για να τους σώσουν. Λοιπόν στον πόλεμο ποια είναι η μοίρα του προδότη; Θάνατος. Κρίμα και άδικο για όποιον άμαχο πήρε η μπάλα.

Εγώ δεν θέλω κανενός το θάνατο. Τη συμφιλίωση η οικογένεια μου την έχει κάνει χρόνια τώρα. Αντίθετα με αυτά τα φυντάνια που μαζεύονται στο Κλήμα. Πίσω βρυκόλακες!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο σύνδεσμος στο Wikipedia για την ιστορία του Μελιγαλα, αλλά ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα για να το βγάλει σωστά. Δεν σημαίνει πως είναι σίγουρα αλήθεια αλλά έτσι όπως τα λέει εγώ στην θέση σου θα αναρωτιόμουν τουλάχιστον.