Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Στουρνάρα!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Στουρνάρα!

«ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ E-MAIL, ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ», ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ


Μπορεί μεν με μια – προσεχτική και παραπλανητική, είναι η αλήθεια - έγγραφη τοποθέτηση, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας να επιχείρησε να διαψεύσει το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και να διασώσει έτσι τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται να είναι διαφορετική.
 
Και εφόσον αυτό τελικά επιβεβαιωθεί (πράγμα πολύ πιθανό, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε…), τότε η διάσωση Στουρνάρα είναι πάρα πολύ δύσκολη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει όλο το σύστημα των μιντιαρχών, συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών εκπροσώπων τους (κυρίως Σαμαρά αλλά και Βενιζέλου), αλλά και της ΕΚΤ για να τον κρατήσουν στη θέση του, ώστε να έχουν ένα ισχυρό και μάλιστα θεσμικό προπύργιο στην κατά Τσίπρα και κυβέρνησης εκστρατεία!
 
Ανώτατη κυβερνητική πηγή, όταν ρωτήθηκε απ’ το Newsbomb.grγια το επίμαχο θέμα που προέκυψε από την αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» και τη «διάψευση» της ΤτΕ, μάς απάντησε χαρακτηριστικά:
«Παρά τη διάψευση εμείς έχουμε ασφαλείς πληροφορίες, αλλά και ενδείξεις, ότι το e-mail είναι υπαρκτό. Και εφόσον αποκαλυφθεί πλήρως αυτό, τότε ο κ. Στουρνάρας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες του!».
 
Η ίδια κυβερνητική πηγή μάς υπογράμμισε επίσης, ότι δεν αποκλείεται – σε μια τέτοια περίπτωση - να ζητηθεί η παραίτηση Στουρνάρα ακόμα και τις επόμενες μέρες.
Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες, έγκυρες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε το σοβαρότατο αυτό θέμα όταν την Παρασκευή, στη Βουλή (στην «Ώρα του πρωθυπουργού»), ήταν εμμέσως πλην σαφώς επικριτικός για τον Στουρνάρα και μάλιστα του απεύθυνε επί της ουσίας αυστηρή προειδοποίηση.
Ήδη άλλωστε η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ περισσότερα για τα έργα και τις ημέρες Στουρνάρα μετά την 25η Ιανουαρίου, ενώ οι δραστηριότητές του σχετίζονται και με «πραξικόπημα» κατά της κυβέρνησης που είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr κατά τις πρώτες, κρίσιμες ημέρες των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, αλλά και με το άλλο πραξικόπημα: την επιχείρηση να μην τοποθετηθεί η Λούκα Κατσέλη στη θέση της προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κάτι που τελικά απεφεύχθη.
 
Αυτή η φόρτιση του Μαξίμου γύρω απ’ τις δραστηριότητες Στουρνάρα ήρθε να διογκωθεί με την υπόθεση του e-mail και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να τρέξουν με ραγδαίους ρυθμούς οι εξελίξεις, παρά τις ισχυρές «πλάτες» που φαίνεται να έχει ο κύριος διοικητής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: