Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΙΤΕΑ – ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ… Αποκλειστικό: Εκθέτει τον Μπακογιάννη ο Εισαγγελέας




Σύμφωνα με εντολή του εισαγγελέα Άμφισσας προς την τροχαία το πρωί της Παρασκεύης, απογορεύεται να ξανασηκωθούν οι μπάρες επί της ΕΟ Ιτέας - Ναυπάκτου στην περιοχή Καμιώτισσα.
Να θυμήσουμε ότι μετά την αρχικά αρνητική απόφαση της τροχαίας και την αποποίηση ευθυνών του Δήμου Δελφών, είχε παρθεί απόφαση με πρωτοβουλία του ίδιου του περιφερειάρχη, Κ. Μπακογιάννη, για άνοιγμα της παλαιάς οδού Αγ. Ευθυμίας - Τριταίας - Ιτέας στην τοποθεσία για αποκλειστική χρήση από την μεταλλευτική εταιρεία Δελφοί-Δίστομο για να διευκολυνθεί η μεταφορά του βωξίτη προς το δυτικό τμήμα των εγκαταστάσεων στο Λαρνάκι που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία. Επίσης, να αναφέρουμε ότι εκτός του θέματος της εισόδου-εξόδου οχημάτων χωρίς την ύπαρξη κόμβου, υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες και για άλλες παρανομίες σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης της εγκατάστασης.
Επιστρέφοντας στη χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα Άμφισσας, αναφέρεται επιπλέον ότι σε περίπτωση που ξανασηκωθούν οι μπάρες θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και η σύλληψη, όχι μόνο για τον εκάστοτε άμεσο παραβάτη -τον οδηγό- αλλά και για τον εντολέα δηλαδή τον εργοδότη και τη Δελφοί-Δίστομο.
Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται σε περιβαλλοντικούς λόγους, μεταξύ των οποίων και η εκπομπή σκόνης, και σε λόγους διασφάλισης των μετακινήσεων επί της ΕΟ Ιτέας - Ναυπάκτου, κάτι το οποίο και μετά το πρόσφατο ατύχημα φάνηκε ότι δεν ισχύει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ???

Ανώνυμος είπε...

Κατι μαλλον ηξερα προχθες που ειπα να δωσει ο λογο ο Περιφερειαρχης για την εντολη που εδωσε να ανοιξει μια τοσο επικινδυνη διασταυρωση χωρις να την εχει δει ποτε αλλα {παντα θα υπαρχει το αλλα} ετσι "απλα" εδωσε την εντολη . Στον Εισαγγελεα λοιπον ο κυριος να μας πει τι ειδε , τι διεπιστωσε και τι διεπιστωσαν οι κοντοφθαλμοι υπαλληλοι του και εδωσε την εντολη να ανοιξει η διασταυρωση !!!!!

Ανώνυμος είπε...

κύριε εισαγγελέα με τα υπέρβαρα πλέον του 20% που κατεβαίνουν τα φορτηγά και έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του οδοστρώματος και την άμεση επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου τι έχετε να πείτε??τα δελτία αποστολής εκεί είναι, για του λόγου το αληθές!!μόνο στη φωκίδα έχει καταργηθεί ο νόμος για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης συντεχνίας..