Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Βενιζέλος: Θα αποχωρήσω, είναι οριστικό "Ο Παπανδρέου δεν είναι ευπρόσδεκτος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ"

Menelaos Myrillas / SOOC

Οριστική χαρακτήρισε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του χθες στο Star.




Είπε ο κ. Βενιζέλος σχετικά με την απόφαση του: «Αποφάσισα ότι πρέπει να φύγω γιατί ανεξαρτήτως του βαθμού προσωπικής ευθύνης που έχω, η οποία θα φανεί, θεωρώ πως πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα στην παράταξη να ανανεωθεί, να αποκτήσει νέα φωνή. Ευχαριστώ όσους λένε σήμερα καλό λόγο για μένα. Αν και πρέπει να πω πως με ενοχλούν όσοι λένε τώρα “ο Βενιζέλος τα λέει καλά” διότι τα ίδια έλεγα πάντα. Δεν θέλω να είμαι καλός ομιλητής και αναλυτής. Ξέρετε θα μπορούσα να είχα μείνει απέξω αλλά δεν το έκανα, επειδή θεώρησα πως πρέπει να ρίξω τον εαυτό μου στη μάχη. Εγώ που μπήκα στο ΠΑΣΟΚ του 89 που δεν είχα καμία ανάμειξη με τη γενιά του ’80, που έχω μια σειρά άλλα ενδιαφέρονται και δεν είμαι ένα στέλεχος του σωλήνα, μπήκα στο ΠΑΣΟΚ με καθυστέρηση κι έχω φτάσει να απολογούμαι για το τι έγινε το ’80, το ’74, τι συνέβη με τον Τσοχατζόπουλο κι αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Πράττω έτσι όπως πρέπει για να βοηθήσω την παράταξη και η παράταξη είναι ταγμένη να βοηθάει τη χώρα».
 
Τόνισε επίσης ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοιχτό αλλά ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι ευπρόσδεκτος. «Οσοι ανέκοψαν την πορεία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ευπρόσδεκτοι», τόνισε, σημειώνοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου και ο σκληρός πυρήνας του νέου κόμματος που ανέκοψε την πορεία του ΠΑΣΟΚ καλύτερα να μην έρθουν».   Υποστήριξε επίσης ότι τον Παπανδρέου τον έριξαν «η κ. Κατσέλη, ο κ. Κουρουμπλής, η κ. Σακοράφα ο κ. Βουδούρης και όσοι άλλοι πήγαν στον Σύριζα ή στις παρυφές του Σύριζα». 
 
  Επίσης δεν παρέλειψε να πει πως από όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας δεν εφάρμοσε τίποτα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «τα προηγούμενα πέντε χρόνια μαζεύαμε στην καρδάρα το γάλα με πολύ κόπο αλλά την καρδάρα μπορείς να την μαζεύεις πέντε χρόνια και σε πέντε λεπτά να την σκορπίσεις. Η ζημιά θα μπορούσε να είχε γίνει από την πρώτη μέρα. Στη ουσία δεν έγινε γιατί έκανε πίσω σε πολλά ο κύριος Τσίπρας».
 
Παρόλα αυτά όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική του ο κ. Τσίπρας «καταστρέφει τις θυσίες και τον πόνο του, τον χαϊδεύει, τον λουστράρει, παίζει μαζί του επικοινωνιακά, αλλά ασεβεί πάνω στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν κι έχουν φτύσει αίμα. Γιατί αναλογιστείτε τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν δεν είχε κάνει υποχώρηση ο Τσίπρας και πραγματοποιούσε κάτι από όλα αυτά που έταζε προεκλογικά όπως παύση πληρωμών. Ουσιαστικά εφαρμόζει αυτά που έχουμε συμφωνήσει το 2012 που είναι κούρεμα. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται ηρωικά, λεβέντικα αλλά στην ουσία είναι τζάμπα μάγκες. Έλεγαν ότι δεν θα πληρώσουν τη δόση του ΔΝΤ ενώ είχαν πληρώσει από χθες οι σκληροί διαπραγματευτές της φακής».

www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΤΑ ΞΟΦΛΗΣΕΤΕ???
Ή ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ, ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ???