Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Άρχισαν τα όργανα για το «σπάσιμο» του Καλλικράτη!


Από την Αττική ξεκινούν τα αιτήματα για «ανεξαρτησία» στο πλαίσιο των χωροταξικών αλλαγών του «Καλλικράτη» που έχει προαναγγείλλει η κυβέρνηση.

Την περασμένη Πέμπτη, στα Μέγαρα, συνεδρίασε επιτροπή αποτελούμενη από Νεο-Περαμιώτες μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, τοπικούς φορείς αλλά και δημότες, η οποία μετά από πρόταση τουΓεωργίου Νικολάου συγκροτήθηκε με θέμα την διεκδίκηση της ανεξαρτητοποίησης της Νέας Περάμουαπό το Δήμο Μεγαρέων.
Στην συνεδρίαση ειπώθηκε πως η Νέα Πέραμος είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες Μικρασιατικές κοινότητες στη Ελλάδα, ενώ τονίστηκε ότι η κίνηση είναι καθαρά των πολιτών της Νέας Περάμου και όχι πολιτικών παρατάξεων.
Ο λόγος που ωθεί πολίτες και αιρετούς να συμφωνούν με μια τέτοια πρόταση εμφανίζεται να είναι η υποβάθμιση που βιώνουν στην περιοχή μετά την ενοποίηση του δήμου με τα Μέγαρα. Χαρακτηριστικά κάποιοι πολίτες δήλωσαν πως επιβαρύνεται η Νέα Πέραμος από την άσχημη κατάσταστη των οικονομικών του Δήμου Μεγαρέων, ενώ θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητος και αυτάρκης δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: