Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" ΓΙΑ ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΡΤΗΓΑ: "Η «νέα» εταιρεία και το καινούργιο αφεντικό, διάλεξε να ξεφορτωθεί άμεσα όσους θεωρεί «βαρίδια» και τα Βαρίδια από πάνω της."

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Δελτίο Τύπου



11-5-2015
«Παρά Δύο, Εκατό»
     Ενενήντα Οκτώ μέρες πέρασαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις   2-2-2015 που πήρε  απόφαση πολιτική, να γνωμοδοτήσει θετικά στην παραχώρηση για 10 ακόμα χρόνια στην εταιρεία «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ» της χρήσης ζώνης Λιμένα & Αιγιαλού στο «Λαρνάκι-Καμιώτισσα» Ιτέας.
    Την απόφαση παραχώρησης με «σκληρούς όρους και ελέγχους ;;;» πρόταση του Δημάρχου, χα,χα,χα!!! (εδώ γελάμε), ψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ. Παναγιωτόπουλου, Ταγκαλή και καταψήφισαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ & η Λαϊκή Συσπείρωση.
    Η ψηφοφορία είναι αναρτημένη στην Διαύγεια από τον Δήμο Δελφών.
     Ο στόχος της εταιρείας έχει επιτευχθεί.
     Σε χρόνο ρεκόρ η διοίκηση των ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ, περνάει σε άλλα χέρια, της Γαλλικής ΚΕΡΝΕΟΣ όπου συμμετέχει και η ΕΛΜΙΝ. Οι άδειες παραχώρησης της χρήσης των εγκαταστάσεων στην Ζώνη Λιμένα & Αιγιαλού, έχουν δοθεί από τον 10ο του 2013 επί δημαρχίας Ν. Φουσέκη. Η χρήση της Ζώνης Λιμένα & Αιγιαλού παραχωρείται στις 4-2- 2015 σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν 2971/2001. Οι εταιρείες έχοντας διασφαλίσει το τυπικό των Αδειών Χρήσης, διότι ως προς το ουσιαστικό έχουν πρόβλημα πραγματικό, από την στιγμή που οι Άδειες δεν μπορούν να μεταβιβαστούν, ούτε να χρησιμοποιηθούν από περισσότερους του ενός κατόχου, κάνουν τα επόμενα βήματά τους. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο μεταλλείο μπαίνουν σε καθεστώς παρακολούθησης και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η εργατική νομοθεσία που άλλαξε επί Μνημονίων ευνοεί τις εύκολες απολύσεις. Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι παραβάσεις ακόμα και μέρες αργιών και ο φόβος της απόλυσης, είναι το νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί. Πιέζουν να ανοίξει ο «δημόσιος δρόμος» στην Καμιώτισσα. Ο Δήμαρχος προσφέρεται να εξυπηρετήσει με  σχετικό έγγραφό του προς την Τροχαία και την ΔΕΣΕ. Την λύση δίνει ο Περιφερειάρχης μιας και «ο δρόμος είναι δημόσιος», παρά τις αντιρρήσεις της Τροχαίας γιατί εγείρονται θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και αντιρρήσεων των αρμόδιων Τεχνικών Υπηρεσιών της Περειφεριακής Ενότητας Φωκίδας.
Την στιγμή που γράφεται το δελτίο αυτό, τα Δ.Χ. φορτηγά που μεταφέρουν εδώ και πολλά χρόνια το μεταλλείο για τους πρώην ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ, σήμερα ΚΕΡΝΕΟΣ, είναι σταματημένα. Οι φορτηγατζήδες πρέπει να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του νέου αφεντικού. Ζητάνε την συμπαράσταση του Δημάρχου στο Δημαρχείο της Άμφισσας. Την ίδια στιγμή συνάδελφοί τους που μεταφέρουν βωξίτη για την εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ, πηγαίνουν το φορτίο τους από την μεριά που παράνομα έχουν ανοίξει οι μπάρες, για την είσοδο από τον Εθνικό δρόμο στο Εργοτάξιο στην Καμιώτισσα, για να το ζυγίσουν σε μια παράνομη πλάστιγγα.
     Ο κος Μπακογιάννης- Περιφερειάρχης τους «Συμπαρίσταται», ανοίγοντας την κερκόπορτα της Καμιώτισσας. Ο κος Παναγιωτόπουλος Δήμαρχος τους «Συμπαρίσταται», έχοντας παραδώσει αμαχητί το πλεονέκτημα που του έδιναν οι περιστάσεις στις 25/1/2015, ημερομηνία που έληγε η Άδεια Χρήσης Ζώνης Λιμένα & Αιγιαλού και  στις 2/2/2015 στο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα.        
     Στην συνεδρίαση εκείνη οι  ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με τρεις διαδοχικές κινήσεις προσπάθησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση μάταια.
1η προσπάθεια Ζητήσαμε να μη συζητηθεί το θέμα διότι η θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. «θα σήμαινε κοινωνική συναίνεση». Όχι μόνο δεν δέχτηκαν την πρόταση, αλλά προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους συμβούλους πως εμείς είχαμε φέρει το θέμα στο Συμβούλιο.  Θέμα για την χρήση του Αιγιαλού είχαμε βάλει με πολυσέλιδη τεκμηριωμένη εισήγηση από την 1-12-2014 στο Τοπικό της Ιτέας. Το θέμα που ήρθε στις 29/1/2015 στο Τοπικό της Ιτέας και στην συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας «για γνωμοδότηση υπέρ της παράτασης παραχώρησης χρήσης λιμένα & Αιγιαλού στους ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ ». Εκεί τα δύο αιτήματα προσπαθούν να τα ταυτίσουν. Στα πρακτικά της συνεδρίασης του Τοπικού στις 29/1/2015 ο αντιδήμαρχος Ιτέας διευκρινίζει πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτό που θέτει το Λιμενικό Ταμείο με εκείνο που βάζαμε εμείς. 
2η προσπάθεια Ζητήσαμε να μη δοθεί θετική γνωμοδότηση για την παραχώρηση του Λιμένα Ιτέας (Λαρνάκι) στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ. Σημείο 4 της εισήγησής μας που κατατέθηκε. Η αιτιολόγηση είναι πως παίρνοντας όλες τις Άδειες χρήσης η εταιρεία, στην συνέχεια δεν μπορείς να την κρατήσεις πουθενά. Χάνουμε πλεονέκτημα, παραδίδουμε όπλα αμαχητί.
Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται πως θα γίνουν σκληροί έλεγχοι και από τον Δήμο!!!. Όχι μόνο έχει απολέσει το πλεονέκτημα, αλλά «φορτώνεται» και τα βάρη των ελέγχων.  Οι κολαούζοι του Δημάρχου έχουν ήδη υπερθεματίσει πως η πρότασή του «είναι προς την σωστή κατεύθυνση»!.
Μετά από 3 μήνες προτείνουμε: Δεν ξεκινάμε κ. Δήμαρχε σήμερα από τους απλούς ελέγχους εκεί στο Λαρνάκι; Είναι γεμάτη η θάλασσα μπρος στην ακτή από τα λάστιχα των μηχανημάτων!.
3η προσπάθεια Σε μια τελική ύστατη προσπάθεια ανατροπής της διαφαινόμενης θετικής γνωμοδότησης από το Δ.Σ. προτείνουμε τότε: «Στηρίζουμε την άποψη του Δημάρχου, εφ’ όσον οι Άδειες που ισχύουν σήμερα είναι νόμιμες και την Τετάρτη στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου η εταιρεία τις προσκομίσει». Φυσικά δεν Τόλμησαν να ψηφίσουν ούτε αυτή ακόμα την πρόταση, αδιαφορώντας σε όλες τις ενστάσεις μας, Τεχνικές, Νομικές και αυτών με Κοινωνική – Περιβαλλοντική διάσταση.
            Μέσα σε χρόνο ελάχιστο, αυτό των 98 ημερών, όλες οι παρατηρήσεις και οι ενστάσεις μας έχουν επιβεβαιωθεί στο έπακρο ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Όχι γιατί είμαστε προφήτες  ή πιο έξυπνοι από άλλους. Αλλά διότι οι θέσεις μας είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανάλυσης, τεχνικής εφαρμογής και λογικής διαδικασίας.
            Τι κάνουμε σήμερα; Δύο είναι οι δρόμοι:
Ο 1ος δρόμος είναι αυτός της κοινωνικής συμμαχίας και συνοχής. Οι Εργαζόμενοι στο μεταλλείο, οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες με άμεση σχέση, η Αυτοδιοίκηση, οι Κινήσεις Πολιτών που παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια για έλεγχο και εφαρμογή της Περιβαλλοντικής πολιτικής και της Νομοθεσίας, Σωματεία, Σύλλογοι, κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τον τόπο, να καθορίσουν μέσα από ένα ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, τι επιθυμούμε για την πορεία και την προοπτική του τόπου.
Ο 2ος δρόμος είναι εκείνος του κοινωνικού διαχωρισμού, της απομόνωσης, του φιλοτομαρισμού.
     Η «νέα» εταιρεία και το καινούργιο αφεντικό, διάλεξε να ξεφορτωθεί άμεσα όσους θεωρεί «βαρίδια» και τα Βαρίδια από πάνω της.
     Εμείς άμεσα πρέπει να πάρουμε το δικό μας δρόμο.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ είμαστε προσκολλημένοι στον 1ο δρόμο.  
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η προσπάθεια Ζητήσαμε να μη δοθεί θετική γνωμοδότηση για την παραχώρηση του Λιμένα Ιτέας (Λαρνάκι) στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΣΤΕ ????

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον Περιφεριάρχη, αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο και ολους αυτούς που θελουν να κόψουν το ψωμι του κόσμου. Μπορει να σας στήριξαν οι εταιρίες στις εκλογες αλλα ο λαός δεν ξεχνά! Τα πρόβατα τελιωσαν!!!!!