Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΑΜΦΙΣΣΑ... Εργατική Πρωτομαγιά 2015 – ΦΩΤΟ

Κουπόνια για την ενίσχυση του ΠΑΜΕ

Μαχητική ήταν η Πρωτομαγιάτική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στην Πλατεία Λαού στην Άμφισσα.
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας Λιάνα Κορομπίλη τονίζοντας ότι η σημερινή Πρωτομαγιά βρίσκει αντιμέτωπους τους εργαζόμενους με την ίδια αντιλαïκή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μονοπωλίων που τους ταλάνισε και τα προηγούμενα χρόνια. Η πολιτική της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να είναι φιλολαϊκή αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ίδιας τάξης που εξυπηρετούσαν και οι προηγούμενες.
Στην συνέχεια, την συγκέντρωση χαιρέτισε ο Στάθης Λεοντίου, από το ΠΑΜΕ Δημοσίου λέγοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο Δημόσιο συνεχίζει τα ίδια αντιλαïκά μέτρα,  διατηρεί όλες τις μισθολογικές απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, της κινητικότητας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την αξιολόγηση ενώ ετοιμάζεται για νέα μέτρα προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θύμιος Αγγελόπουλος, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η τιμή που οφείλουμε στους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας και όλου του κόσμου σημαίνει ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με τα ψίχουλα και τις υποσχέσεις. Με τη λογική του μικρότερου κακού και με εκβιασμούς κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και μονοπώλια προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από κάθε σκέψη για ανάκτηση των απωλειών ή έστω για μέτρα ανακούφισης του λαού. Κατήγγειλε την λεηλασία των ταμείων και των αποθεματικών  των ΟΤΑ, Νοσοκομείων και δημοσιών οργανισμών προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές. Αποτέλεσμα θα είναι  και το Νοσοκομείο της πόλης να εγκαταλειφθεί και να απαξιωθεί τελείως, αφού δεν θα μπορεί να προσληφθεί ότι καν ένας επικουρικός γιατρός, για να καλυφθούν οι ήδη τεράστιες ελλείψεις του.
Ακριβώς αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, του φόβου και της ανασφάλειας  εκμεταλλεύεται και η Εταιρεία στα μεταλλεία του Βωξίτη που μέσα σε λίγες μέρες παίρνει πίσω κεκτημένα δικαιώματα χρόνων της εργατικής τάξης. Εντατικοποιεί την εργασία, καταστρατηγεί το 8ωρο αλλάζοντας το μέρος που δίνουν το παρόν οι εργαζόμενοι στις στοές, καταστρατηγεί το πενθήμερο, πραγματοποιεί ανεξέλεγκτες και απλήρωτες υπερωρίες, κάνει σκόντο στα μέτρα ασφαλείας ιδιαίτερα στις γαλαρίες.  Η εταιρεία βρίσκει πάτημα στη πολιτική της κυβέρνησης δεν νομοθετεί για την κατάργηση των απολύσεων, δεν καταργεί τις ατομικές συμβάσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ, δεν καταργεί όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που τσάκισαν μισθούς και συντάξεις.
Στην συνέχεια δήλωσε την αγωνιστική ετοιμότητα των ταξικών δυνάμεων για να υπερασπιστούν το μέλλον των εργαζομένων και των παιδιών τους. Κάθε λεπτό που χάνεται  στην οργάνωση του αγώνα, κάθε σπιθαμή που κερδίζει η λογική της ανοχής επιτείνει τον εφησυχασμό και δίνει χρόνο στο κεφάλαιο να προετοιμάσει το έδαφος για νέα επώδυνα για το λαό μέτρα.
Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει εστία αγώνα. Κάθε αγώνας να γίνεται η σπίθα που θα δυναμώνει την πεποίθηση ότι έχουμε σήμερα την δύναμη να ανατρέψουμε συνολικά την εξουσία του κεφαλαίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: