Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Επιβάτες Norman Atlantic προς Mega: Τους το έκλεισαν στα μούτρα και έβαλαν μυαλό! VIDEO


Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/12/2014 μόλις έχει διαδοθεί η είδηση πως ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας με μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη και τους επιβάτες να κιδυνεύουν να πνιγούν. Τα σωστικά συνεργεία ακόμη έψαχναν τρόπο να βρουν πώς θα πλησιάσουν το πλοίο για να σώσουν τους επιβάτες, λόγω της τρικυμιώδους κατάστασης στην οποία βρισκόταν η θάλασσα. Τελικά, οι επιβάτες άρχισαν να διασώζονται με ελικόπτερα λίγοι-λίγοι και να μεραφέρονται σε παραπλέοντα πλοία το μεσημέρι. Η διάσωση συνεχίστηκε μόνο από αέρος, καθώς από τη θάλασσα δεν ήταν εφικτό, μέχρι και αργά την επόμενη ημέρα.

Στο τηλεοπτικό κανάλι Mega είχαν τηλεφωνήσει επιβάτες από πολύ νωρίς το πρωί για να απευθύνουν δημόσια έκκληση για βοήθεια. Ανάλογες εκκλήσεις απηύθυναν με κάθε ευκαιρία και στους συγγενείς, φίλους και δικούς τους ανθρώπους μέσω κινητών τηλεφώνων και μηνυμάτων sms, όταν και όσοι/ες κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Οι παρουσιαστές της εκπομπής "MEGA Σαββατοκύριακο" θεώρησαν σωστό, όπως όλοι οι δημοσιογράφοι άλλωστε, να ξαναπάρουν τηλέφωνο στο κινητό του επιβάτη, που είχε ήδη τηλεφωνήσει για έκκληση, και να ρωτούν εκείνον και τους συνεπιβάτες του κατ' επανάληψη τα ίδια, ενώ οι επιβάτες περίμεναν εναγωνίως βήθεια και είχαν ήδη τονίσει ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Τα πλοία που πλησίαζαν το Norma Atlantic αλλά απομακρύνονταν, παρέμεναν στην περιοχή χωρίς να την εγκαταλείπουν, απλώς απομακρύνονταν για να βρουν τρόπο να πλησιάσουν το κινδυνεύον καράβι παρά τα μεγάλα κύματα. Δεν σκέφτηκαν να το αναφέρουν αυτό οι δημοσιογράφοι στους επιβάτες για να τους καθησυχάσουν. Ούτε κάτι άλλο πληροφοριακό σκέφτηκαν να τους πουν. Αυτό που σκέφτηκε ο ένας από τους δημοσιογράφους, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ήταν να βάλει επιπλέον και τις φωνές στους επιβάτες, οι οποίοι μέσα στον τρόμο και την αγωνία τους ζητούσαν από αυτόν και τον συνάδελφό του να καλέσουν τους αρμοδίους και να μην τους χρησιμοποιούν για να καλύψουν την τηλεοπτική τους ώρα. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο δημοσιογράφος σκέφτηκε να πλέξει και το εγκώμιο του -μέχρι τότε- Υπουργού, Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος -ναι- έφυγε από το στούντιο για να πάει να συντονίσει. Όλα αυτά λέχθηκαν σε υψηλούς τόνους σε συνομιλία με ανθρώπους που, ας επαναλάβουμε, κινδύνευαν από φωτιά και από θαλάσσιο πνιγμό εκείνη τη στιγμή!

Οι επιβάτες φυσικά μόνο με αυτό δεν είχαν καμία διάθεση, χρόνο και περιθώριο να ασχοληθούν και, όταν ανέβηκαν οι τόνοι, τους έκλεισαν το τηλέφωνο επί τόπου.

Βλέποντας αργότερα την αναμετάδοση του Mega, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, θυμάμαι να σκέφτομαι: "Πώς και είναι τόσο ψύχραιμοι αυτοί σήμερα και μετρημένοι, χωρίς να μεγαλοποιούν, χωρίς να μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κινδυνολογίες κ.λ.π; Αποφάσισαν να σεβαστούν τους συγγενείς που με αγωνία περιμένουν να δουν τι θα γίνει;"

Όταν είδα το βίντεο, βρήκα την εξήγηση. Είχαν φάει το κλείσιμο του τηλεφώνου στα μούτρα, γι' αυτό και συνετίστηκαν! Έστω και για μια ημέρα!


ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΠΛΟΙΟΥ από realmedialive

http://www.logiosermis.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: