Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Morgan Stanley: Τα ελληνικά ομόλογα ελκυστική ευκαιρία ρίσκου-ανταπόδοσης

Morgan Stanley: Τα ελληνικά ομόλογα ελκυστική ευκαιρία ρίσκου-ανταπόδοσης
Να κρατήσουν στάση αναμονής και να διακρατήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μακροπρόθεσμης λήξης, συμβουλεύει τους επενδυτές η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση της Morgan Stanley, το selloff των 10ετών ομολόγων ώθησε τις αποδόσεις τους στο υψηλότερο κλείσιμο των τελευταίων 15 μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι οι εκλογές του Ιανουαρίου θα φέρουν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιτίθεται σε ορισμένες από τις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας.

Οι αποτιμήσεις των ελληνικών ομολόγων πλέον παρέχουν μια ελκυστική ευκαιρία ρίσκου-ανταπόδοσης, σημειώνει ο διεθνής οίκος, τονίζοντας ότι «η μακροοικονομία πιθανότατα θα είναι πιο ανθεκτική σε μια αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης απ' ότι η μικροοικονομία».

Σύμφωνα με την Morgan Stanley: «αυτό τονίζει την μακροπρόθεσμη εποικοδομητική άποψή μας για τα ομόλογα, όμως τα βραχυπρόθεσμα ρίσκα παραμένουν σημαντικά. Η μεταβλητότητα πιθανότατα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες».

www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: