Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Φερχόφσταντ: Να τι θα κόστιζε το Grexit σε κάθε κράτος-μέλος χωριστά.

Τις μεγαλύτερες ζημιές θα είχε η Γερμανία.






Πολύ ακριβά θα κόστιζε στην ευρωζώνη μια έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα εκτιμά ο ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι η συζήτηση περί ελληνικής εξόδου είναι , αντιπαραγωγική.

Ο κ. Φερχόφσταντ σημειώνει παράλληλα ότι η συζήτηση για Grexit δεν είναι έξυπνη γιατί μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη.

Με τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα κράτη μέλη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Φιλελευθέρων


Α/Α
ΧΩΡΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ
01
Ιρλανδία
3 δισ
02
Πορτογαλία
6 δισ
03
Ισπανία
29 δισ
04
Ιταλία
44 δις
05
Γαλλία
49 δισ
06
Γερμανία
66 δισ. - 80 δισ


Επομένως κατά τον ίδιο το Grexit θα ήταν οικονομική απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης. «Η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τα κράτη μέλη» τόνισε.



Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΕΓΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ . ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !!! ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ {αυτος δεν συμπεριλαμβανει το χρεος στον προυπολογισμο ωστε να ειναι απαιτητο} ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ??????? ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!!