Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Εμβάθυνση της οικονομικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη, ζητά ο Draghi.

Αν δεν κλάψει το παιδί , δεν του δίνει η μάνα του να φάει….

Εμβάθυνση της οικονομικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη, ζητά ο Draghi
Εμβάθυνση της οικονομικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη, μέσα από μια κοινή πολιτική στα πεδία του ανταγωνισμού, της μείωσης της γραφειοκρατίας και των αγορών εργασίας, ζητά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

«Υπάρχουν καλά επιχειρήματα» ώστε να δημιουργηθεί ένα πεδίο κοινής κυριαρχίας σε αυτά τα πεδία – «στο πλαίσιο μιας πραγματικής οικονομικής ένωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο M. Draghi.

Κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να είναι σε θέση να προσελκύει κεφάλαια και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, σημειώνει και υπογραμμίζει ότι για αυτό το σκοπό, χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις που να ενισχύουν τον ανταγωνισμό, να μειώνουν τη γραφειοκρατία και να βελτιώνουν την ευελιξία στις αγορές εργασίας.

Όπως εξηγεί τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις μέχρι σήμερα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εθνικές πολιτικές κάθε μεμονωμένης χώρας, αλλά η Ευρωζώνη έχει κοινά συμφέροντα.

«Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις σε δομικές μεταρρυθμίσεις, η οικονομική ένωση καθιστά αξιόπιστη την προοπτική ότι οι χώρες μπορούν πράγματι να ξεπεράσουν την υπερχρέωση μέσα από την ανάπτυξη» κι έτσι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, υποστηρίζει ο M. Draghi.

Μεταξύ άλλων, τέλος σχολιάζει ότι οι αγορές κεφαλαίου θα πρέπει να ενοποιηθούν με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να αναλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου. «Ο επιμερισμός των κινδύνων απαιτεί μια βαθύτερη ενοποίηση των αγορών κεφαλαίων, ειδικότερα των μετοχικών αγορών» αναφέρει ο M. Draghi.

"R"

Δεν υπάρχουν σχόλια: