Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΜΦΙΣΣΑ... Ένα κτήριο ρημάζει!

Το παλιό νοσοκομείο επανακατασκευάστηκε για να γίνει Λαογραφικό Μουσείο

- Παραμένει αναξιοποίητο, παρότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Ασημακόπουλος δηλώνει ότι το παρέδωσε με το κλειδί στο χέρι.
- Ζήτημα φαίνεται να υπάρχει και με τα εκθέματα, τα οποία ακόμη δεν έχουν παραχωρηθεί στο δήμο, αφού δεν πληρούνται οι όροι των διαθετών.
Τα τελευταία δέκα χρόνια στη Φωκίδα δημιουργείται κάτι σαν «έθιμο» πολιτικό, καθώς συνηθίζεται να φτιάχνουμε έργα και να τα αφήνουμε αναξιοποίητα. Στο γκρούπ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, της μαρίνας Ιτέας, του αγκυροβολίου Τριζονίων και τόσων άλλων, θα πρέπει να προσθέσουμε μάλλον και το κτίριο του παλιού νοσοκομείου που κατασκευαζόταν επί δυο διαφορετικές Δημοτικές Αρχές για να γίνει Λαογραφικό Μουσείο.
Το κτίριο αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί δημαρχίας του κ. Νίκου Φουσέκη, όπου και δαπανήθηκε ένα αρκετά σεβαστό σκοπό για να γίνει το κτίριο. Παραδόθηκε δε, στον κ. Ασημάκη Ασημακόπουλο με ολοκληρωμένο το σκελετό και κάποια παράθυρα. Ωστόσο μέσα ήθελε πολύ δουλειά, όπως τόνισε στην εφημερίδα μας ο κ. Ασημακόποουλος.
«Υπήρχε μια μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου, όπου προέβλεπε το αστρονομικό ποσό των 850.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί το έργο. Εμείς όμως τότε, θυμάστε ότι δεν είχαμε χρήματα να το αντιμετωπίσουμε. Με την αμέριστη βοήθεια του τότε αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Προβιά και της Τεχνικής Υπηρεσίας το αποπερατώσαμε με μόλις 300.000 ευρώ. Βάλαμε τα δυο παράθυρα που έλλειπαν, φτιάξαμε τα πατώματα, τα ταβάνια με γυψοσανίδα και τοποθετήσαμε ντουλάπες ψύξης - θέρμανσης για τον κλιματισμό του. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο το κτίριο αυτό που σκεφτόμασταν στο υπόγειο που στην ουσία είναι ισόγειο να φιλοξενήσουμε άλλη δομή.»
Να διευκρινίσω δε ότι το πάτωμα στη μελέτη προβλεπόταν να στοιχίσει 180.000 ευρώ και εμείς το είχαμε φτιάξει με 18.000 ευρώ, με την τοποθέτηση, τα πλακάκια δε, τα είχαμε φέρει από την Ιταλία. Έχουμε βάλει μεγάλο ασανσέρ, φτιάξαμε τις τουαλέτες. Γενικότερα κατασκευάσαμε όλα τα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά του κτιρίου. Το παραδώσαμε στη νέα Δημοτική Αρχή με το κλειδί στο χέρι», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος. Το κτίριο αυτό όμως από τότε μέχρι σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Μέσα στο 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει την ανάθεση Μουσειολογικής μελέτης, για να προχωρήσει η διαδικασία. Μέχρι σήμερα, όμως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και το κτίριο μετά από όλα αυτά τα χρήματα που έπεσαν πάνω του ρημάζει αναξιοποίητο.
Ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής μας ενημέρωσε ότι η Μουσειολογική μελέτη έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει η αρχιτεκτονική που αφορά τις προθήκες. Επιπλέον, πρόβλημα υπάρχει και με τα εκθέματα, τα οποία παραμένουν μεν αποθηκευμένα , αλλά δεν έχουν παραχωρηθεί ούτε του ενός διαθέτη, ούτε του άλλου, καθώς έχουν τεθεί όροι για να περάσουν στα χέρια του δήμου. Ο κ. Ταγκαλής απέκλεισε να αλλάξει χρήση το κτίριο, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί. Ο πρώην Δήμαρχος Άμφισσας κ. Ασημακόπουλος πάντως, θεωρεί ότι αν πρόκειται να καθυστερήσει η υλοποίηση του Λαογραφικού Μουσείου, θα μπορούσε το κτίριο να διατεθεί για να φιλοξενήσει το μουσικό Σχολείο που είναι άστεγο. Μάλιστα, πιστεύει ότι ο αύλειος χώρος, αν και μικρός είναι ικανός να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου. «Σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερος, από αυτόν που έχει σήμερα το σχολείο», λέει χαρακτηριστικά.
Το Λαογραφικό Μουσείο δεν φαίνεται να υπάρχουν προοπτικές να λειτουργήσει και ο χρόνος περνά σίγουρα σε βάρος του κτιρίου. Ίσως θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με το θέμα και να δει πιο εμπεριστατωμένα, το μέλλον του κτιρίου, την πορεία του λαογραφικού Μουσείου και φυσικά το κορυφαίο ζήτημα με τα εκθέματα.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Όταν ο Μητσικώστας μιμήθηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη…


Ο Γιώργος Μητσικώστας «χτύπησε» ξανά και αυτή την φορά μιμήθηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη…

Δείτε το βίντεο
και γελάστε με την ψυχή σας!!!

 
 
 


http://pinakio.blogspot.gr/

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ “σφάζονται” για μία αφίσα!

ΝΔ ΠΑΣΟΚ
Τη δεκαετία του '80 συχνά πυκνά οι οπαδοί τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ συχνά πυκνά έμπλεκαν σε μάχες μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια αφισοκολλήσεων. Η φράση “έπαιζαν ξύλο για μια αφίσα” 'εχει μείνει χαραγμένη σε αρκετούς οπαδούς και των δύο κομμάτων. Οι εποχές αλλάξαν. Οι άλλοτε αφισοκολλητές, δεν θέλουν να ακούν για τα δύο κόμματα. Ο αφισοπόλεμος όμως συνεχίζεται. Πλέον όμως από τα στελέχη των δύο κομμάτων.
 
Με αφορμή μία αφίσα της ΝΔ, ξέσπασε πόλεμος με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία αφίσα που αναφέρει τη μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου. Το ΠΑΣΟΚ θέωρησε ότι η ΝΔ καρπώθηκε την “επιτυχία”, με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση.
 
«Η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου αποτελεί σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης».
«Θυμίζουμε όμως ότι σ' αυτήν μετέχουν δύο κόμματα και όχι ένα. Όπως και για το συγκεκριμένο θέμα δούλεψαν όλοι, από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο έως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει:
 
«Δυστυχώς όμως κάποιοι στην ΝΔ δεν βάζουν μυαλό κι επιμένουν στην προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης θεμάτων σημαντικών για την πορεία της χώρας και τον ελληνικό λαό. Ας τους μαζέψει κάποιος», αναφέρονταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

www.koutipandoras.gr/

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ… Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον κο. Γιώργο Δρακάκη


Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
 Με πραγματική αγωνία για την πορεία του τόπου μας και ταυτόχρονα με αίσθημα ευθύνης και χρέους απέναντι ΣΑΣ, ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για τον δήμο ΔΕΛΦΩΝ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου του 2014, ηγούμενος του ανεξάρτητου, αδέσμευτου συνδυασμού «Καθαρή  Λύση για τον Δήμο Δελφών».
            Ήρθε η ώρα της ρήξης, της αποχώρησης και της απομάκρυνσης του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού του τόπου μας και των επαγγελματιών της πολιτικής.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ένα άθλιο πολιτικό τοπικό κατεστημένο, που είναι υπεύθυνο για το σημερινό κατάντημα του Δήμου Δελφών.
Με ΚΑΘΑΡΗ  διοίκηση, με νέες  ιδέες, με ελευθερόφρονη σκέψη, με εντιμότητα και καθαρότητα, να θέσουμε  τέρμα στην εξουσία των παρασκηνίων, τέρμα  στην αδικία που επικρατεί, τέρμα στην ανομία που προκαλεί την αταξία.
Χωρίς αποκλεισμούς, αγκυλώσεις και διαχωριστικές γραμμές θα υπηρετήσουμε μόνο και μόνο τον τόπο και τον Δήμο μας.
Κάνουμε σημαία μας την καθαρότητα και την ανιδιοτελή μας ευθύνη.
            Με όλους, τους νέους,  αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, ανέργους συμπολίτες που θέλουν επιτέλους να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην ζωή και στον παραγωγικό σχεδιασμό του δήμου, θα αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε τις υποδομές μας, να προβάλλουμε τα μοναδικά στον κόσμο φυσικά μας χαρίσματα, να αξιοποιήσουμε τους παραγωγικούς μας πόρους, να σηκώσουμε και να  ανυψώσουμε το πληττόμενο επίπεδο της καθημερινής μας ζωής σε όλους τους τομείς: στην τοπική οικονομία, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική μέριμνα, στον πολιτισμό.
            Ο Δήμος Δελφών οφείλει να γίνει ένας Δήμος  πρότυπο - αντάξιος της  ιστορίας του και της προσφοράς του. Αντάξιος των ταλαιπωρημένων κατοίκων του που αγωνίζονται και αγωνιούν.
            Κάθε συμπολίτης μας που πιστεύει σε αυτό το στόχο, που είναι  καθαρός, έντιμος, ανιδιοτελής, εργοποιός και υπεύθυνος, καλείται ατομικά ή συλλογικά να συνεργαστεί και να συμπορευτεί μαζί μας με συγκεκριμένη προγραμματική δέσμευση.
Είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της υπέρβασης για όλους μας!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Δρακάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δελφών

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Άμφισσας, έχει αναδείξει επανειλημμένα την Δραματική Υποβάθμιση που ζούμε ολοένα και περισσότερο στο Νοσοκομείο αλλά και  στα Κέντρα  Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, παρ’ολες τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των Κυβερνόντων για Αναβάθμιση.

Όσο και να εργάζεται το Προσωπικό σε ρυθμούς υπέρ εντατικοποίησης της εργασίας ,τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και προκύπτουν καθημερινά είναι αδύνατο να καλυφτούν όπως ισχυρίζονται «μερικοί» .

Η δραματική μείωση του Προϋπολογισμού από το 2009 έως και σήμερα αγγίζει το 45% , ενώ για τα έτη 2013 και 2014 είναι 15% και 15% αντίστοιχα. Mε τόσο μειωμένο προϋπολογισμό είναι αδύνατο να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο  Άμφισσας.

Ο ασφαλισμένος είτε προσέρχεται στη Π.Φ.Υ. είτε στο Νοσοκομείο επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο αφού αυξάνεται η συμμετοχή του σε φάρμακα ,εξετασεις,ΤΕΠ ,συνταγές.

Ειδικά στο Νομό Φωκίδας που δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι  Ιατροί άλλων ειδικοτήτων και συμβεβλημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια  το Νοσοκομείο μας σηκώνει το βάρος όλων και όταν οι παραπάνω Υπηρεσίες δεν προσφέρονται από το Νοσοκομείο οι κάτοικοι πρέπει να καταφεύγουν σε διπλανούς Νομούς για απλές Ιατρικές Πράξεις ή εξετάσεις Αίματος .

Η επίσκεψη στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας αρχίζει να παρουσιάζει εικόνα άλλων δεκαετιών. Το Ιατρικό προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί ούτε και για απλή Συνταγογράφηση. Σε μικρό χρονικό διάστημα εάν δεν παρέμβει η Πολιτεία δεν θα είναι δυνατή η 24ωρη εφημέρευση των Μονάδων Υγείας του Νομού Φωκίδας. Ο κόσμος εγκαταλείπεται στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Η χιλιομετρική απόσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας από τους γύρω όμορους Νομούς που διαθέτουν συμβεβλημένους Ιατρούς-Εργαστήρια-κλινικές επιβάλλουν την άμεση αύξηση του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και την ρητή διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των βασικών του αναγκών . Ο πολίτης της Φωκίδας που επισκέπτεται τις Μονάδες Υγείας του Νομού μας θα πρέπει να αισθάνεται το ίδιο ασφαλής με τον πολίτη της Λαμίας , του Καρπενησίου  ή της Αθήνας.

Για εμάς το πρόβλημα αφορά τις επιλογές και προτεραιότητες που έχουν οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αφορά την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ , την επικινδυνότητα της Νοσηλείας και της  Παροχής των Ιατρικών Πράξεων .

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΜΦΙΣΣΑ 27 Φεβρουαρίου  2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Επίθεση στα αυτοκίνητα των τροικανών - Μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Τόμσεν - ΦΩΤΟ KAI BINTEO


- ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ
 - Επέστρεψαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διαδηλωτές
 - Προσαγωγή μελών της ΑΔΕΔΥ - Τραυματίας ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος
- Μεγάλη ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών της ΟΛΜΕ και ΜΑΤ
 - Οι διαδηλωτές νωρίτερα έκλεισαν αιφνιδιαστικά την Φιλελλήνων
- Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τη βια τον δρόμο και τραυμάτισαν μια διαδηλώτρια
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα επιχείρησαν να φύγουν από το υπουργείο Οικονομικών τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροικανούς μετά την συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα αυτοκίνητα και πέταξαν μπουκάλια εναντίον τους. Ένα από τα μπουκάλια βρήκε το αυτοκίνητο του Πωλ Τόμσεν. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια με φ;vτο και video

Ιτέα: Εκδηλώσεις για σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Φωτογραφία εξωφύλλου


Ρεμπέτικο γλέντι της Β' Λυκείου Ιτέας
21.30 / "Μούκας", Ιτέα

Βραδιά με καλή μουσική και καλή παρέα!
21.30 / "Roadhouse Blues Club", Καποδιστρίου 83, Ιτέα

Αποκριάτικο πάρτι της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας
22.00 / "Mostra", Παραλία Ιτέας

Pyjama party vol 3
23:00 / Cafe Del Mar Παραλία Ιτέας

ΚΙΡΡΑ: Τα θέματα του σημερινού Τοπικού Συμβουλίου


Την Παρασκευή 28-2-2014 και ώρα 19.30 μ.μ
1. Παραχώρηση χρήσης Δημοτικού χώρου για εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων (αίτημα   Δημ. Κοινότητα Ιτέας)
2. Γνωμοδότηση σε αίτηση Ανδρέα  Μπαρμπαγιάννη, για επισκευή πεζοδρομίου
3. Γνωμοδότηση σε αίτηση Σοφίας  Χατζηνικολάου, για μέτρα προστασίας σε πεζοδρόμιο  έμπροσθεν της οικίας της
4. Γνωμοδότηση επί (κατά το δυνατό) εφαρμογής της νομοθεσίας πεζοδρομίων .(ΦΕΚ 18 Β/2001 αρθρ.2)
5. Ονοματοδοσία ανωνύμων Οδών (από αναβολή)
6. Προτάσεις Σηματοδοσίας δρόμων κλπ
7. Πρόταση εκμίσθωσης χώρου για χρήση γραφείου  Τοπικής Κοινότητας Κίρρας( ΑΡΘΡ.91, Ν.3852/10)
8. Γνωμοδότηση για  αίτημα  παραχώρησης  οικόπεδου ΟΣΚ προς αξιοποίηση
9. Πρόταση για διερεύνηση επέκτασης κοιμητηρίου Κίρρας
10. Διερεύνηση του Θέματος της εκμίσθωση αγρών και  βοσκοτόπων της Τοπικής   Κοινότητας Κίρρας
11. Προτάσεις  εν όψη καλοκαιρινής περιόδου προς Λιμενικό Ταμείο , Δήμο Δελφών, Περιφέρεια  Φωκίδας

Eχεις δίλιτρο; Έτσι θα γλιτώσεις χαράτσια και τεκμήρια

Eχεις δίλιτρο; Έτσι θα γλιτώσεις χαράτσια και τεκμήρια
Πενία τέχνας κατεργάζεται θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της εφευρετικότητας του Ελληνα καθώς για ακόμη μία φορά απέδειξε πως όχι μόνο είναι γνώστης του νόμου αλλά κάνοντας χρήση αυτού γλιτώνει πολλές εκατοντάδες ευρώ.
 
Ο λόγος για τον υποκυβισμό του κινητήρα σε περίπτωση αλλαγής του ο οποίος επιτρέπεται με νόμο και όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες 2 λίτρων και άνω με το ανάλογο τίμημα μπορούν να γλιτώσουν από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, τα αυξημένα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και τα “τσουχτερά” τεκμήρια.
 
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του «F-Press» τα γνωστά κυκλώματα που ασχολούνται με διπλώματα, ΚΤΕΟ και αλλαγές κινητήρων έχουν αναλάβει δράση και στους υποκυβισμούς ώστε οι κάτοχοι ΙΧ να μειώσουν πάρα πολύ το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου τους αλλά και να ξεφύγουν των τεκμηρίων διαβίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

ΜΑΤ
Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν τις 11 το πρωί, όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και είχαν κλείσει το δρόμο μπροστά από το υπουργείο.
 
Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους διαδηλωτές προς την Ερμού, ενώ μία γυναίκα λιποθύμησε, πιθανότατα από την εισπνοή χημικών. H ένταση συνεχίστηκε στην Ερμού, με διαδηλωτές να αντιδρούν έντονα και να παρατηρούνται αψιμαχίες με άνδρες των ΜΑΤ.
 
Το περιστατικό αυτό συνέβη την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 

Πούτιν, Ουκρανοί και στο βάθος…Αμερικανοί

Πούτιν: Οι Ουκρανοί είναι αδέλφια μας, έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ κινδυνεύει (με πόλεμο) η Ευρώπη, δεν ξεσπάει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κι αν χαθούν «επαναστάτες» στο Κίεβο, είναι για να τρομάζουν οι λαοί (με ξένο αίμα), να ξορκίζουν την «επιστροφή», να πειθαρχούν και να πορεύονται. Με τα δεδομένα του καπιταλισμού και την (παν)κυριαρχία των Αμερικανών.
ΣΕ άλλες εποχές, υπήρχε κάποιος κίνδυνος της…θέρμανσης του «ψυχρού πολέμου», ωστόσο, οι Μεγάλοι «ξεφούσκωναν» με μικρές επιτόπιες εστίες «εκπροσώπων» τους σε διάφορα μέρη της Γης. Γιατί, στο βάθος…αποθήκες με πυρηνικά, που στόμωναν αμφοτέρων τη σπάθα.
ΩΣΤΟΣΟ, «αν θέλεις ειρήνη, προπαρασκευάσου δια πόλεμον», γι αυτό και στη σειρά οι πυρηνικές κεφαλές, πριν γίνουν βόμβες ΝΑΤΟικές (και μόνο). Για επίδειξη της δύναμής του…εκάτερος των Ισχυρών, με το σύστημα και την ιδεολογία του. Και με τους πιστούς (;) των συμμαχιών τους…ράθυμους να πέσουν στη φωτιά (εμπειρία δυο πολέμων).
Ο «αλληλοσεβασμός» τους κράτησε όσο οι δυο να γίνουν ένας. Με το ΝΑΤΟ (τους) οι Αμερικάνοι, χωρίς το Σύμφωνο της Βαρσοβίας οι Σοβιετικοί, που έπαψαν να είναι σοβιετικοί. Ήταν μη φάει χώμα η πλάτη του αντιπάλου. Σήμερα, οι τ. Ανατολικοί μόνο για τα προβλήματά τους υπάρχουν. Και για να «λιμπίζονται» τα αγαθά της Δύσης, που τα γεύονται όσο για να διατηρούν την όρεξή τους. Και να συντηρούν τα όνειρα για ένταξη στον «Ελεύθερο κόσμο».
ΚΑΙ, βέβαια, ο καπιταλισμός ξέρει να κρύβει τη σκλαβιά των λαών του, κι άλλοτε να τη σερβίρει μακιγιαρισμένη και αγνώριστη. Στον (άλλοτε) αντίποδά του, του (αν)υπαρκτού σοσιαλισμού, ήταν δεδομένη, φανερή και χειροπιαστή.
ΧΩΡΙΣ άμυνα στην πανκυριαρχία των Αμερικανών, είναι αστείο να μιλάς για παγκόσμιο δίπολο, αντίπαλο δέος και για…Πούτιν. Είναι ο άνθρωπός τους (των Αμερικανών), χωρίς να είναι προδότης. Παραπέμπει σε Γκορμπατζώφ, αλλά δεν είναι δρομολογητής της «πτώσης». Είναι πεσμένος με τα μούτρα στη χώρα που κουμαντάρει, αλλά για «αλλότρια» θέματα. Το «ιδεολογικό» είναι δεμένο και…λυμένο. Τηλεκατευθυνόμενος των Αμερικανών-δεν μπορεί να κάνει αλλιώς-και χωρίς να (του) φαίνεται. Και με τους ντόπιους «νοσταλγούς» του να ονειρεύονται μια σύγχρονη Ανατολική Ουκρανία. Νεκραναστημένο το ιδεολογικό μοντέλο που το πολέμησαν εχθροί (διάβαζε Αμερικανοί) και «φίλοι», σε ρόλο εσωτερικού υπονομευτή.

Φθιώτιδα… Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για το τσιγάρο!

Ήρθε η ώρα των προστίμων για την πλήρη συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ήδη στην Φθιώτιδα βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 600 ευρώ, γιατί ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έδειξαν ανοχή, επιτρέποντας το κάπνισμα. Όπως προειδοποιεί ο ιατρός Δημόσιας Υγείας Χάρης Μηλιώνης, οι έλεγχοι το τελευταίο 15ήμερο είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν ακόμη πιο οργανωμένα μέχρι την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού από όλους τους επαγγελματίες.

Πηγή: www.lamistar.gr
 
Από : www.orafok.gr

Δωράκι προεκλογικό σε Δημάρχους και… εργολάβους έκανε η συγκυβέρνηση...



Λάμπρος Παναγιώτου-Χρήστος Μαζάνης

Δωράκι προεκλογικό σε Δημάρχους και… εργολάβους έκανε η συγκυβέρνηση, με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που, αν και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τελικά ψηφίστηκε.

Η μεθοδολογία θύμισε εκείνη που ακολουθήθηκε στην τροπολογία των θαλασσοδανείων για τα κόμματα, όπου εν κρυπτώ και παραβύστω και μέσα σε μια ντουζίνα τροπολογίες, τρεις βουλευτές, όχι και τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό, την πρότειναν στον Υπουργό, ο οποίος την έκανε αμέσως αποδεκτή.

Έτσι, σήμερα, λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση, άρχισαν να έρχονται τροπολογίες η μία πίσω από την άλλη. Μία εξ αυτών ήταν και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη, σύμφωνα με την οποία «δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για παραδοτέο έργο που διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, αλλά άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα». Σαν να λέμε παρήγγειλες γέφυρα τσιμεντένια και τελικά σου παράδωσαν κρεμαστή σχοινένια!

Ο ίδιος ο βουλευτής Σάββας Αθανασιάδης δεν ήξερε πώς να δικαιολογήσει την πρωτοβουλία του αυτή και έδειχνε να τα έχει χαμένα με τη φασαρία που προκάλεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μόνιμος κάτοικος Μυκόνου;

Στη Στερεά κυκλοφορεί η φήμη ότι ο αποχωρών περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, γνωστός για την αγάπη του στο «νησί των ανέμων» θα μετοικήσει μονίμως στη Μύκονο.  Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιες κακές γλώσσες και όταν ήταν περιφερειάρχης, ένα (μεγάλο;) μέρος του χρόνου του το πέρναγε στο νησί των Κυκλάδων.
 
www.aftodioikisi.gr/
 

Εφιαλτική χρονιά θα είναι το 2014 για τον ελληνικό λαό. Του Γ. Δελαστίκ

Εφιαλτική χρονιά θα είναι το 2014 για τον ελληνικό λαό από οικονομική σκοπιά. Όχι μόνο θα συνεχιστεί η μείωση των εισοδημάτων του, αλλά θα επιβληθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και νέο Μνημόνιο, όπως απαιτούν οι Γερμανοί.

Αν αυτό θα αποκληθεί «νέο Μνημόνιο» ή «παράταση του υφιστάμενου», όπως υπαινίχθηκε αορίστως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξή του στην Καθημερινή προ δεκαημέρου, όταν έκανε λόγο για «εφαρμογή της υφιστάμενης συμφωνίας, με το ίδιο πρόγραμμα, όχι για νέα συμφωνία με νέους όρους», τη στιγμή που το Μνημόνιο θεωρητικά λήγει σε πέντε μήνες.

Ενδέχεται όμως ήδη από τις ευρωεκλογές του Μαΐου η Ελλάδα να μπει σε φάση ριζικών πολιτικών ανακατατάξεων, αν η βέβαιη ήττα της ΝΔ και η συντριβή του ΠΑΣΟΚ προσλάβουν σαρωτικές διαστάσεις. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, όλοι γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο του 2015.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Όλη η λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Λουκέτα οργανισμών και απολύσεις συμφωνούνται με την τρόικα σήμερα

Όλη η λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Λουκέτα οργανισμών και απολύσεις συμφωνούνται με την τρόικα σήμερα
- Στη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο 

- Γιατροί, Σχολικοί Φύλακες, εκπαιδευτικοί και συμβασιούχοι το “πρώτο αίμα”

- Βήμα, βήμα οι απολύσεις και

διαθεσιμότητα από Μάρτιο μέχρι Δεκέμβριο
Όλα κρίνονται σήμερα στη συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας για το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων στο δημόσιο.
Η δέσμευση της κυβέρνησης για 11.000 απολύσεις και 12.500 διαθεσιμότητες κρίνεται στη σημερινή συνάντηση από τους δανειστές που δεν αποκλείεται να ζητήσουν και περισσότερες απομακρύνσεις εργαζομένων.

Με το οργανόγραμμα στα χέρια καταφθάνει ο Κ. Μητσοτάκης, έχοντας από χθες στα χέρια του και το νομοσχέδιο για το λουκέτο σε 23 οργανισμούς που ψηφίστηκε χθες τη νύχτα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη δείχγμα τον φορέων απ' όπου θα προέλθουν οι απολύσεις οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα και σταδιακά να φτάσουν τις 11.000 ως το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Άγνωστο εάν θα ζητήσει περισσότερες απολύσεις η τρόικα
 
Σε ό,τι αφορά στους 1.500 σχολικούς φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση ο Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί να δώσει απάντηση για το αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα.

Οι σχολικοί φύλακες είναι από τους πρώτους που θα κινδυνεύσουν με απόλυση καθώς λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας και αυτομάτως θα πρέπει να απολυθούν εάν δεν απορροφηθούν σε άλλη υπηρεσία.

Στην ίδια μοίρα θα βρεθούν και οι εκπαιδευτικοί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο και δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί, όπως και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Όλοι αυτοί μαζί με περίπου 1.600 συμβασιούχους που εξακολουθούν να υπηρετούν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων θα είναι “το πρώτο αίμα” των απολύσεων για φέτος.

Βέβαια μέχρι τώρα η τρόικα μόνο έμμεσα είχε δώσει το πράσινο φως για να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι στις απολύσεις και θα διαφανεί σήμερα εάν αυτό θα γίνει ή όχι.
Όλο το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων ως το Δεκέμβριο του 2014
 
Τελευταία κατηγορία (και εδώ μένει να πει το ναι η τρόικα) ο αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που δεν θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.

Ως τα τέλη Μαρτίου– θα πρέπει να τεθούν εκτός Δημοσίου 1.000 ακόμα υπάλληλοι. Εως τον Ιούνιο επιπλέον 4.000, 1.500 εντός του Ιουλίου και 1.500 εντός του Αυγούστου. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, με το κλείσιμο δηλαδή του τρίτου τριμήνου, θα πρέπει να γίνουν 2.000 ακόμα απολύσεις, ενώ απομένουν άλλες 1.000 έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμπληρωθεί ο ζητούμενος αριθμός.
 

Τα πάνω-κάτω στα ενοίκια! Σημαντικές αλλαγές για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες...


Σημαντικές αλλαγές για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων φέρνει η ρύθμιση για τις εμπορικές μισθώσεις που αποτελεί, πλέον, νόμο του κράτους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, απελευθερώνονται σε σημαντικό βαθμό οι εμπορικές μισθώσεις, με αποτέλεσμα να αναμένεται μαζική σύναψη χιλιάδων νέων μισθωτικών συμβάσεων ξενοίκιαστων καταστημάτων αλλά και γραφείων, αποθηκών κ.λπ. σε όλη τη χώρα, ενώ παραμένει η 12ετής προστασία σε όλες τις υφιστάμενες μισθώσεις.

Πώς διαμορφώνονται οι νέες ρυθμίσεις

Όσον αφορά στη διάρκεια, αυτή καθορίζεται κατ΄ αρχάς ελεύθερα από τους συμβαλλόμενους. Αν συμφωνηθεί χρόνος μεγαλύτερος από την τριετία, ισχύει ο μεγαλύτερος, υποχρεωτικά και για τις δύο πλευρές. Αν όμως συμφωνηθεί μικρότερος από την τριετία ή δεν συμφωνηθεί συγκεκριμένη διάρκεια (μίσθωση αορίστου χρόνου), τότε ισχύει η ελάχιστη τριετής διάρκεια που δεσμεύει και τα δύο μέρη.

Στην πράξη, δηλαδή, τα μέρη θα έχουν την απόλυτη ευχέρεια να διαπραγματεύονται και να συμφωνούν διαφοροποιημένο χρόνο δέσμευσης για κάθε πλευρά, ανάλογα με τις ανάγκες τους, όχι όμως μικρότερο από την τριετία. Είναι αυτονόητο ότι κάθε μισθωτής που θέλει να κάνει μια σοβαρή επένδυση, ενώ θα διεκδικεί για τον εαυτό του μεγάλη μισθωτική διάρκεια, ο ίδιος θα ζητεί να δεσμεύεται για μικρότερο χρόνο, με minimum πάντοτε την τριετία, ώστε να μπορεί να αποδεσμευθεί σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης της επιχείρησής του. Θα είναι, δηλαδή, συνήθεις στην πράξη και απόλυτα έγκυρες οι μισθώσεις με μεγάλη συμβατική διάρκεια υπέρ του μισθωτή, αλλά με δέσμευσή του να παραμείνει στο μίσθιο μόνον για μία τριετία.

Πώς μπορείτε να καταγγείλετε τη σύμβαση;

Οι νέες μισθώσεις θα μπορεί να λυθούν με νεότερη συμφωνία που αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας. Η καταγγελία τους από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή, μετά τη λήξη του συμβατικού τους χρόνου ή της νόμιμης τριετίας αν ο συμβατικός χρόνος είναι μικρότερος, γίνεται εγγράφως και η μίσθωση λύνεται τρεις μήνες από την κοινοποίησή της.

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, οι νέες μισθώσεις θα διέπονται από τις γενικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα και από τις συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο μισθωτήριο. Στις νέες μισθώσεις δεν έχουν εφαρμογή οι παλαιές διατάξεις περί διάρκειας, ιδιόχρησης, ανοικοδόμησης, αποζημίωσης άυλης εμπορικής αξίας κ.λπ. του π.δ. 34/95.

Τι ισχύει για τις υφιστάμενες μισθώσεις
Όσον αφορά στη διάρκεια, δεν θίγεται το δικαίωμα του μισθωτή για 12ετή παραμονή στο μίσθιο, αν η συμβατική διάρκεια της μίσθωσης είναι μικρότερη, ούτε φυσικά στις μισθώσεις με μεγαλύτερη συμβατική διάρκεια. Όμως, κατά τη λήξη της 12ετίας δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση του εκμισθωτή να καταβάλει αποζημίωση 24 μηνιαίων μισθωμάτων (για τη δήθεν «άυλη εμπορική αξία» του μισθωτή), ούτε και ισχύει η 4ετής αυτόματη παράταση της διάρκειάς της.

Οι υπάρχουσες μισθώσεις θα μπορεί να λυθούν με νεότερη συμφωνία που αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας. Μετά τη λήξη τους οι μισθώσεις αυτές μπορούν να καταγγελθούν ελεύθερα από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή, σύμφωνα με το άρθρο 609 του Αστικού Κώδικα, δηλαδή, αν πρόκειται για τη συνήθη περίπτωση μισθώματος που έχει οριστεί να καταβάλλεται κατά μήνα, τουλάχιστον πριν από 15 ημέρες και ισχύει για το τέλος του ημερολογιακού μήνα. Μονομερής καταγγελία τους από τον μισθωτή γίνεται με τις έως τώρα ισχύουσες προϋποθέσεις (δηλαδή έπειτα από ένα έτος από την έναρξη, με τρίμηνη προειδοποίηση και αποζημίωση του εκμισθωτή με ένα μηνιαίο μίσθωμα).

www.zougla.gr

Την πόρτα στους Έλληνες παραγωγούς γάλακτος κλείνουν οι γαλακτοβιομηχανίες ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ

ελληνικο γαλα ποιοτηταςΚαι ενώ οι Έλληνες γαλακτοπαραγωγοί ξεπουλάνε το γάλα που παράγουν στις γαλακτοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κάποιες εταιρίες αναζητούν περισσότερο κέρδος και κατώτερη ποιότητα για να ταΐσουν τα Ελληνόπουλα.

Γάλατα από την μακρινή Τσεχία και Ουγγαρία. Γάλατα από την βιομηχανοποιημένη Γερμάνια, Γαλλία, και Ιταλία μας προτείνουν οι γαλακτοβιομηχανίες Δέλτα και Φάγε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας την ώρα που το Ελληνικό αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα αγγίζει ποιοτικά να είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.
Χρόνια τώρα οι άλλοτε μεγαλύτερες βιομηχανίες γάλακτος Δέλτα και Φάγε έλεγχαν την μεγαλύτερη πίτα της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια η τεράστια προσπάθεια των μικρών τοπικών γαλακτοβιομηχανιών για ακόμη καλύτερο Ελληνικό φρέσκο γάλα ανάγκασαν τις δυο εταιρίες να προσφύγουν στην αγορά της Ευρώπης και να αγοράζουν ακόμη φθηνότερο γάλα και να το χρησιμοποιούν σε κάποια από τα προϊόντα τους.
Μήπως κύριοι της Δέλτα και της Φάγε να εξαφανίσουμε τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς που παράγουν το καλύτερο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα της Ευρώπης και να αγοράζουμε τα πάντα από τους Ευρωπαίους;
Ότι ακριβώς έγινε και με την βιομηχανία ζάχαρης;

votegreece



Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΦΩΚΙΔΑ… Που θα διασκεδάσουμε το 4ημερο – Αναλυτικό πρόγραμμα




Αποκριές! Εποχή για ξεφάντωμα και διασκέδαση. Η Φωκίδα όπως πάντα προσφέρει πολλές επιλογές για μικρούς και μεγάλους την εποχή αυτή και ας δούμε που μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα τις ώρες μας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα που ετοίμασε το www.zofokida.gr

 

Απόφαση –«Βόμβα» για τον Έλληνα εργαζόμενο: Νέο χαράτσι και στα κινητά.

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος φέρνει τεράστιες αλλαγές και δημιουργεί νέο «πονοκέφαλο» στον Έλληνα πολίτη.
 
Μετά τα πολλαπλά χαράτσια που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, ένα νέο κάνει την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο χτύπημα, αυτή τη φορά στην κινητή τηλεφωνία.

Βάζει φόρο έως και 42% στη χρήση κινητών τηλεφώνων που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους την ώρα που έχει ήδη εισπράξει άλλους δυο φόρους μέσω του λογαριασμού της κινητής τηλεφωνίας.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Ο λογαριασμός του εταιρικού κινητού τηλεφώνου θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για τον εργαζόμενο που το χρησιμοποιεί!

«Γονατίζουν» την επιχείρηση αναγκάζοντάς την να πληρώσει και τρίτο φόρο

Η διευκόλυνση που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους με την παροχή ενός κινητού τηλεφώνου για να επικοινωνούν στο πλαίσιο της εργασίας τους με συναδέλφους τους αλλά και πελάτες και συνεργάτες θα τους προσαυξήσει το εισόδημα.
Αυτό διότι σύμφωνα με τον νέο ΚΦΕ η παροχή κινητού τηλεφώνου ή η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος αποτελεί εισόδημα για τον τελευταίο, προστίθεται στο εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες και φθάνει να φορολογείται με συντελεστή έως και 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός του.
Μάλιστα η επιχείρηση αναγκάζεται να πληρώσει τρίτο φόρο τη στιγμή που ο δεύτερος είναι φόρος στο φόρο.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που κυμαίνεται από 12% έως 20% επί του ποσού του λογαριασμού. Στο ποσό που προκύπτει μετά την εφαρμογή του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας επιβάλλεται ΦΠΑ 23%. Δηλαδή ο ΦΠΑ είναι ουσιαστικά φόρος επί του φόρου. Τώρα που ο λογαριασμός, με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τον ΦΠΑ, θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για το μισθωτό, θα του επιβληθεί και φόρος εισοδήματος.

Ας δούμε πρακτικά τι σημαίνει η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση

Στέλεχος επιχείρησης διαθέτει εταιρικό κινητό τηλέφωνο με το οποίο πραγματοποιεί κάθε μήνα λογαριασμό 170 ευρώ, δηλαδή ετησίως 2.040 ευρώ.

Αν υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος μισθωτός έχει ετήσιο εισόδημα 55.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες το συνολικό του εισόδημα θα ανέλθει στα 57.040 ευρώ.

Για τα επιπλέον 2.040 ευρώ του εισοδήματος από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο εισοδήματος 756 ευρώ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ: Οι μάσκες έπεσαν...!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ: Οι μάσκες έπεσαν...!
Το ίδιο... κακογραμμένο σενάριο περί εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις και του κινδύνου μη καταβολής της επόμενης δόσης επαναφέρουν κυβέρνηση και δανειστές σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα νέα μέτρα που θα επιβάλουν...

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένας αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες – ο οποίος ΠΟΤΕ δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του - δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι «η συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας δεν κλείνει μέχρι το κρίσιμο Eurogroup, καθώς υπάρχει χάσμα στην επιβολή των νέων μέτρων». Αυτή η φράση και μόνο είναι αρκετή.
Τα συστημικά και μνημονιακά ΜΜΕ αρχίζουν να γράφουν το σενάριο: αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, προσπαθεί με νύχια και με δόντια η ελληνική πλευρά να καταλήξει σε συμφωνία, δραματικές διαβουλεύσεις, τελειώνουν τα χρήματα στα δημόσια ταμεία, δεν θα δοθεί η επόμενη δόση.
Εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να ακούει το ίδιο παραμύθι. Ξανά και ξανά. Αλλάζουν μόνο οι πρωταγωνιστές του σήριαλ – οι ηρωικοί υπουργοί που "δίνουν μάχες".
Παραμονές αποκριών και οι μασκαράδες φόρεσαν πάλι τις στολές τους!
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κατέκλυσαν τα ελληνικά ΜΜΕ και ανφέρουν ότι «δεν πρόκειται να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 10ης Μαρτίου όπου αναμενόταν να δοθεί το «πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 350 εκατομμύρια θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.
Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει όμως ο Τόμσεν, η Μέρκελ, ο Ρεν και το υπόλοιπο παρεάκι είναι ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν. Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες και αυτό που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες είναι ένα θέατρο σκιών για να γεμίσουν τα δελτία των 20:00.
Και όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο: Για να ποδηγετήσουν τη σκέψη των πολιτών και να πιστέψουμε όλοι ότι η τρόικα υποχώρησε για μια ακόμη φορά και οι... ανδρωμένοι και σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες πολιτικοί έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν ότι βγήκαν νικητές σε μια ακόμη δύσκολη μάχη!
Καρναβάλι κανονικό δηλαδή, με βασιλιά καρνάβαλο τον ελληνικό λαό που θα κληθεί να πληρώσει για μια ακόμη φορά το... μάρμαρο.

ΦΩΚΙΔΑ… Ομόφωνα με τον κο. Γιάννη Αγγελέτο υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη ο ΣΥΡΙΖΑ


Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για αντιπεριφερειάρχη
- Απεσύρθησαν οι υποψηφιότητες του κ. Αποστόλη Τσιάμη και της κ. Πολυξένης Ηλιοπούλου.
- Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο περιφερειακό όργανο του κόμματος.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για την αντιπεριφέρεια κατατέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ σε συνέλευση των μελών του που πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα. Τα ονόματα που ακούστηκαν και προτάθηκαν ήταν αρκετά, τελικά όμως κατέληξαν ομόφωνα στην πρόταση του κ. Γιάννη Αγγελέτου.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για την αντιπεριφέρεια κατατέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ σε συνέλευση των μελών του που πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα. Τα ονόματα που ακούστηκαν και προτάθηκαν ήταν αρκετά, τελικά όμως κατέληξαν ομόφωνα στην πρόταση του κ. Γιάννη Αγγελέτου.
Οι αρχικές υποψηφιότητες της πολιτευτού κ. Πολυξένμης Ηλιοπούλου και του κ. Αποστόλη Τσιάμη απεσύρθηκαν και ομόφωνα προκρίθηκε ο κ. Αγγελέτος, ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά στελέχη του κόμματος στην περιοχή.
Ο κ. Αγγελέτος είναι μετριοπαθής άνθρωπος και θεωρείται από τις πιο καλές επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν εντός του κόμματος.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση επιτροπών των Υπολιμεναρχείων Ιτέας και Γαλαξιδίου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

  Άμφισσα, 27 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση επιτροπών των Υπολιμεναρχείων Ιτέας και Γαλαξιδίου
Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στον ορισμό εκπροσώπων για τη συγκρότηση των επιτροπών των Υπολιμεναρχείων Ιτέας και Γαλαξιδίου.
Ειδικότερα, για την συγκρότηση επιτροπής περί ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων ορίστηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
  • Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης ως τακτικό μέλος και
  • Ράμμος Ιωάννης ως αναπληρωματικό μέλος.
Για την συγκρότηση της επιτροπής για θέματα ταχυπλόων σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής των Υπολιμεναρχείων Ιτέας και Γαλαξιδίου ορίστηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
  • Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης ως τακτικό μέλος και
  • Ράμμος Ιωάννης ως αναπληρωματικό μέλος.
Τέλος, για τον ορισμό εκπροσώπων στην συγκρότηση επιτροπής του άρθρου 1 του Π.Δ. 23/2000 των Υπολιμεναρχείων Ιτέας και Γαλαξιδίου ορίστηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
  • Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης ως τακτικό μέλος και
  • Ράμμος Ιωάννης ως αναπληρωματικό μέλος.
                                                                                          Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Π. Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: Προέγκριση πιστώσεων έργων και μελετών των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ 409 και ΣΑΜ 009 της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

    Άμφισσα, 27Φεβρουαρίου2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Προέγκριση πιστώσεων έργων και μελετών των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ 409 και ΣΑΜ 009 της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 26–02–2014, με τη διαδικασία της «προέγκρισης» εγκρίθηκαν συνολικές πιστώσεις 167.098,58€ για μελέτες των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ 409 και ΣΑΜ 009 της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε για:
  • Την «Μελέτη βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο. – Κλήμα – Κάμπο – Επ. Ο. Τείχιο – Ποτιδάνεια» για το έτος 2014 το ποσό των 56.819,92€ και
  • Την «Οριστική Μελέτη και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βελτίωσης οδού Ερατεινής – Ε.Ο. Άμφισσας Λιδορικίου» για το έτος 2014 το ποσό των 110.278,66€

                                                                                          Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Άστεγοι μένουν οι 1.000 σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς: Αναχωρεί το πλοίο της ΑΝΕΚ που τους φιλοξενούσε


Άμεση λύση για τη στέγαση των 1.000 σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς που έμειναν χωρίς στέγη και οι οποίοι φιλοξενούνταν στο πλοίο της ΑΝΕΚ «Ελευθέριος Βενιζέλος», προσπαθούν να βρουν στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, το πλοίο αναχωρεί, σήμερα Πέμπτη, από το λιμάνι του Αργοστολίου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προσπαθούν από το πρωί να βρουν λύση για τη στέγαση αυτών των ανθρώπων, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου.
Κάποιοι από αυτούς θα μεταφερθούν στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στο λιμάνι του Ληξουρίου, ενώ άλλοι θα πρέπει να ενοικιάσουν σπίτι με την επιδότηση ενοικίου που έχει αρχίσει να καταβάλλεται.
Για τη διευκόλυνση των σεισμοπαθών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λειτουργεί γραφείο πληροφοριών στο ισόγειο του Διοικητηρίου στο Αργοστόλι.

Κυπελλούχος ο Αστέρας Ιτέας - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


Κυπελλούχος ΕΠΣ Φωκίδας για το 2014 αναδείχθηκε ο Αστέρας Ιτέας.
 
Στον τελικό που διεξήχθει στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες του Αστέρα Ιτέας και του Διαγόρα Πολυδρόσου. Ο Αστέρας συγκαταλεγόταν στα φαβορί από την αρχή του θεσμού ενώ ο Διαγόρας ήταν η μεγάλη έκπληξη αφού για να περάσει στον τελικό απέκλεισε την πολύ δυνατή φέτος Ένωση Γλυφάδας και μάλιστα με εκτός έδρας νίκη. Τελικός νικητής ο Αστέρας Ιτέας με 4-1.

Στο γήπεδο βρέθηκε μεγάλος αριθμός φιλάθλων και των δύο ομάδων, αλλά και σύσσωμη η αθλητική και πολιτική ηγεσία της περιοχής. Στις κερκίδες ήταν επίσης ο πρόεδρος και η ομάδα του Φωκικού. Επίσης στο γήπεδο της Άμφισσας ήταν χθες άνθρωποι της ομάδας του Όμηρου Νεοχωρίου, πρωταθλητή Αιτωλοακαρνανίας, με σκόπό την "κατασκοπία" εν όψει μπαράζ.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα οι δύο ομάδες ήξεραν ότι αυτός ο αγώνας ήταν τελείως διαφορετικός από τον αντίστοιχο πρωταθλήματος της Κυριακής. Στόχος του Διαγόρα να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο κρίσιμο εικοσάλεπτο και του Αστέρα το γρήγορο γκολ. Αυτός που πέτυχε αυτό που ζητούσε ήταν τελικά ο Αστέρας αφού πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο τερματοφύλακας του Διαγόρα.

Από εκεί και πέρα το ματς ισορρόπησε με την κατοχή να είναι μοιρασμένη και χωρίς τις μεγάλες φάσεις μέχρι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο τριακοστό λεπτό έγινε η επόμενη ευκαιρία, πάλι από τον Αστέρα, όταν σε τετ-α-τετ, το οποίο όμως ξεκίνησε από εμφανή θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο δεύτερος επόπτης, η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42, σε μία αντεπίθεση του Αστέρα υπήρξε μία διεκδίκηση μέσα στην περιοχή του Διαγόρα στην οποία ο διαιτητής του αγώνα είδε πέναλτι το οποίο εκτελέστηκε εύστοχα για να γίνει το 2-0. Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο 44 ο Αστέρας είχε ακόμη μία ευκαιρία σε ένα τετ-α-τετ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Διαγόρας μπήκε πιο δυνατά αποφασισμένος να διεκδικήσει ότι μπορεί περισσότερο. Και μόλις στο 48 σε μία υποδειγμαστική αντεπίθεση που κατέλειξε σε πλασέ μέσα από την περιοχή έγινε το 2-1. Και παρά την ευκαιρία που έχασε ο Αστέρας τρία λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ και συγχηση μέσα στην περιοχή, ο Διαγόρας συνέχισε να στέκεται καλύτερα και να προσπαθεί για την ισοφάριση. Κάτι που δεν πέτυχε όμως αφού παρά την καλή κυκλοφορία δεν υπήρχε ο παίκτης που θα τελείωνε τις φάσεις. Περνώντας ο χρόνος το ματς άρχισε να ισορροπεί και πάλι με μοναδικές σημαντικές στιγμές όμως δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα που ζητήθηκαν αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.

Και ενώ ο αγώνας είχε πάρει μία άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω είκοσι λεπτά πριν την λήξη και από ένα φάουλ που κέρδισαν οι παίκτες του Αστέρα, από δεξιά όπως επιτίθονταν, έγινε το 3-1 και όλα τελείωσαν. Οι παίκτες του Διαγόρα προσπάθησαν τα επόμενα λεπτά μήπως μπορέσουν να μειώσουν και πάλι, έγιναν και κάποιες κινήσεις από τον πάγκο αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Αστέρα πλέον να έχει τον πλήρη έλεγχο και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις του αγώνα να φτάνει στο τελικό 4-1 με το ομορφότερο γκολ του αγώνα με καταπληκτικό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Οι ενδεκάδες που παρέταξαν οι δύο προπονητές ήταν: Για τον Αστέρα Ιτέας ο Γιάννης Λύτρας επέλεξε τους Αλεξανδρή (τερματοφύλακας), Σνιγκούρ, Τολκουτσή (71΄ Δελή), Μαυροφρύδη, Κουβέλη, Παπαγεωργίου, Βάσο, Κέβιν, Χαρδαλούπα (91΄ Χρόνη), Ιωάννου (68΄ Χάιδο) και Τοπούζι. Ο Αργύρης Μουλαράς για τον Διαγόρα Πολυδρόσου χρησιμοποίησε τους Τζιβάρα (τερματοφύλακας), Παπατζήμα, Κυρίτση (77΄ Κοπανάκη), Ζήση, Λέσση (80΄ Κοπανάκη), Πρένγκα, Χουλιάρα, Καρυώτη, Νάστο Αλ., Νάστο Αν. και Καλαλέ (46΄ Στεργίου).

Σημαντική έλλειψη για την ομάδα του Πολυδρόσου ο Ρέββας, ο παίκτης που με δικά του τέρματα ο Διαγόρας πήρε την πρόκριση, που δεν ήταν καν στην αποστολή.
Διαιτητής του αγώνα ο Μπούνος, επόπτες οι Κατσαρέλης και Γούρας και τέταρτος ο Καραπλής.

Στο τέλος του αγώνα παραλίγο να χαλάσει η ωραία ατμόσφαιρα όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι επιχείρησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με την επέμβαση των ψυχρεμοτέρων δεν έγινε τίποτα.

Ο Αστέρας Ιτέας τώρα περιμένει την κλήρωση της 10ης Μαρτίου για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών με πιθανούς αντιπάλους του κυπελλούχους Αιτωλοακαρνανίας (Ναυπακτιακός Αστέρας ή Νέοι Παναιτωλικού), Άρτας (Αναγέννηση Άρτας ή Δόξα Άρτας), Βοιωτίας (Παρνασσός Αράχωβας), Ευρυτανίας (Αίολος Πρ. Ηλία ή Φραγκίστα) και Πρέβεζας-Λευκάδας (Ελπίδες Οδυσσέα Νυδριού).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις φάσεις του τελικού

Δείτε πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το amfissaface.

4 προσλήψεις από την Ι΄ ΕΠΚΑ Δελφών


Ι' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Ανακοίνωση πρόσληψης ενός συντηρητή ΤΕ και τεσσάρων ειδικευμένων εργατών ΥΕ για το έργο "Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δελφών" ΑΔΑ: ΒΙΕ9Γ-ΘΔ0 από την Ι' ΕΠΚΑ και ενός αρχαιολόγου, ενός ΤΕ Μηχανικών, ενός ΤΕ Συντηρητών και τεσσάρων YE Ειδικευμένων Εργατών από την Ι' ΕΠΚΑ για το έργο «Αρδευτικό έργο Ελαιώνα Άμφισσας Π.Ε Φωκίδας».