Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΟ.ΚΑ Γαλαξιδίου ….

από τον κ.Ευστάθιο Μαρματάκη.






ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ                                    Γαλαξίδι 19 Δεκεμβρίου 2014     

ΘΕΜΑ.     ΒΙΟ.ΚΑ  Γαλαξιδίου  … συνέχεια                                                                                                     

Αγαπητοί συμπατριώτες , σε συνέχεια του ενημερωτικού μου προς εσάς εγγράφου της 3/8/2014 , στο οποίο αναφερόμουνα σε ένα έγγραφο της Δ/νσης Περ/ντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών ,Α.Π.5672/13.5.2014 , προς την Δ.Ε. Γαλαξιδίου σχετικά με το  θέμα θα σας υπενθυμίσω πρώτα  βασικά  σημεία του και τις επισημάνσεις μου.                                                                                                                                   
 α) τα αποτελέσματα του ελέγχου πιστοποιούν ότι τα επεξεργασμένα απόβλητα του ΒΙΟΚΑ  είναι εντός των ορίων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για υποθαλάσσια διάθεση                                                                                                                                                              
   β) η δειγματοληψία έγινε , όπως αναφέρει η εταιρία ελέγχου ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ , από τον πελάτη κατά δήλωσή του , που εν προκειμένου είναι ο Δήμος Δελφών  -γ) η δειγματοληψία απαιτεί εξειδικευμένο άτομο και    δ) στην Εθνική Βάση Δεδομένων δεν υπάρχουν στοιχεία της ΕΕΛ Γαλαξιδίου για τα έτη 2012 και 2014 καθώς και στοιχεία για τα βοθρολύματα που μετα-φέρονται στο βιολογικό καθαρισμό με βυτιοφόρα από οικισμούς και λοιπές Κοινότητες !!!          
                                                     
 Επειδή  όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά τα …  παπαγαλάκια στο Γαλαξίδι έδιναν κι έπαιρναν  κι επειδή δεν είμαι οπαδός του πίστευε και μη ερεύνα αλλά έμαθα από την έρευνα να βρίσκω την αλήθεια έκανα τις παρακάτω ενέργειες.                                                                                                          
 Α ) - Στις 14.5.2014 απευθύνθηκα στον υπουργό ΥΠΕΚΑ .  Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στην οποία απευθύνθηκε η αρμόδια υπηρεσία ΕΥΠΕ –ΥΠΕΚΑ με το έγγραφό της Α.Π. 2996/119055/14.8.2014 ζήτησε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των βασικών παραμέτρων της Ε.Ε.Λ. Γαλαξιδίου για το α΄ εξάμηνο του 2014.                                  
 -- Στις 13 Νοεμβρίου επειδή δεν είχα καμία ενημέρωση έστειλα υπόμνηση στην Αποκεν-τρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας  και Στερεάς Ελλάδας με κοινοποίηση στην ΕΥΠΕ –ΥΠΕΚΑ .        
 – Στις 18 Νοεμβρίου η ΕΥΠΕ- ΥΠΕΚΑ διαβιβάζει την υπόθεση ,ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Α.Π.176167 , στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Μεταλλείων , Επιθεώρηση Ν. Ελλάδας.   
 Β) – Μετά ανεπιτυχείς έγγραφες προσφυγές προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  , τελευταία υπόμνηση 26.5.2014 , με το από 26 Αυγούστου έγγραφό μου προς την ίδια και κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας , ζήτησα , την έρευνα  της μη τήρησης των  περιβαλλοντικών όρων που είχαν εγκριθεί από την ίδια  , Περιφέρεια , Α.Π..1532/1999 , ποιος είναι ο υπεύθυνος εποπτείας και ελέγχου του φορέα λειτουργίας της εγκατάστασης , δηλ. του Δήμου Δελφών ,μελέτη σκοπιμότητας κ.ά..                            

 -  Στις 13 Νοεμβρίου επειδή δεν είχα καμία ενημέρωση έστειλα υπόμνηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η οποία στις 8 Δεκεμβρίου   Α.Π 5209/238248  μου γνωρίζει τα παρακάτω .                                                                                                                    

   1) η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων της Ε.Ε.Λ  Γαλαξιδίου έχει λήξει από τις 31-12-2004 !!!                                                                                                                                       
   2) με την απόφαση 49706/1595/22-5-2013 του Αντιπεριφερειάρχη Π.Σ.Ε. επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις ( πρόστιμο χιλίων ευρώ ) στο Δήμο Δελφών λόγω μη ύπαρξης σε ισχύ εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία της Ε.Ε.Λ. Γαλαξιδίου  και                                     
 3) μέχρι σήμερα ο Δήμος Δελφών δεν έχει αποστείλει πρόσθετα συμπληρωματικά στοιχεία για το  τεύχος Μ.Π.Ε. για την Ε.Ε.Λ. που αρχικά απέστειλε με το 17081/13-6-2014 έγγραφό του αν και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πληρότητα της υποβληθείσης Μ.Π.Ε.  τον είχε οχλήσει με το 3085/123302/14-8-2014 έγγραφό της !!!                                                     

Μετά από αυτά θα  καταλάβετε  ποιοι είναι αυτοί που  σας  …παραμυθιάζουν ακόμη και σήμερα , πιστεύοντας και υπηρετώντας τυφλά  τους καθοδηγητές τους , αφού συνεχίζουν να λένε ότι ο ΒΙΟΚΑ  Γαλαξιδίου λειτουργεί κανονικά και εντός των ορίων της νομοθεσίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: