Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

F.T.: «Φεύγουν πανικόβλητοι οι επενδυτές»

Θα συνεχίσουμε με τη «βιώσιμη ανεπάρκεια»;

Η εφημερίδα Financial Times ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Ελλάδα
«Το Χρηματιστήριο της Αθήνας άγγιξε το χαμηλότερο των δύο τελευταίων χρόνων μετά την αποτυχία του ελληνικού Κοινοβουλίου να εκλέξει Πρόεδρο.

Ετσι πυροδοτήθηκαν πρόωρες εκλογές, οι οποίες μπορεί να φέρουν το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την Ελλάδα σε πορεία σύγκρουσης με τους διεθνείς δανειστές της». Αυτό αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Financial Times, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή την ανησυχία των επενδυτών να μην μπορέσει η Ελλάδα να καλύψει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

Η κορυφαία οικονομική εφημερίδα δίνει μεγάλη βαρύτητα και στον «ευρωπαϊκό λαϊκισμό», όπως λέει χαρακτηριστικά, που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οπως υποστηρίζουν οι Financial Times, δεν έχει σημασία αν «ο λαϊκισμός στην Ευρώπη φοράει ρούχα της Αριστεράς ή της Δεξιάς. Πάντα προσφέρει απλοϊκές και καμιά φορά ακόμη και παράλογες λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα». Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το ίδιο ισχύει και με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Podemos στην Ισπανία, οι οποίοι υπόσχονται «μεγάλες αυξήσεις των δημοσίων δαπανών και του κατώτατου μισθού».

Με τη σειρά τους οι Times επισημαίνουν ότι «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας», ενώ η Independent αναφέρει ότι «οι επενδυτές φεύγουν πανικόβλητοι από την Ελλάδα μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στον αγυριστο να πανε

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο φιλε των 10.22 στον αγυριστο κι ακομα παραπερα . Δεν τους εχουμε αναγκη . Θα
φερει ο Τσιπρας τα λεφτα των γωνιων του και του θειου του {αυτα που κονομησανε επι χουντας} θα φερουν και οι υπολοιποι χαραμοφαιδες και νυν υποστηρικτες του λαου Συριζαιοι κι ετσι θα εχουμε και επενδυσεις και αναπτυξη γυρω στο 5 με 6 % . Και μετα θα ξυπνησετε ορνια !!!!!