Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Συνεταιρισμός έκλεισε συμφωνία να δίνει φέτα σε 600 σούπερ μάρκετ της Αμερικής

Επιτέλους υπάρχουν ακόμη ορθολογικά σκεπτόμενοι επιχειρηματίες...

Συνεταιρισμός έκλεισε συμφωνία να δίνει φέτα σε 600 σούπερ μάρκετ της Αμερικής

Μετά το ΘΕΣγάλα ένας ακόμη Συνεταιρισμός αποφάσισε να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, προκειμένου να δώσει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου.
Ο λόγος για την εταιρεία Αμφιγάλ, στην οποία βασικός μέτοχος είναι η Ενωση Αγρινίου, ενώ κάποιο ποσοστό ελέγχουν και οι γύρω Δήμοι. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, η Αμφιγάλ εκμεταλλευόμενη την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών σημάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού -κάτι που ως γνωστόν πέτυχε η εταιρεία Φάγε με το γιαούρτι της- λέγεται ότι έκλεισε συμφωνία με λιανεμπορική αλυσίδα η οποία διαχειρίζεται περί τα 600 καταστήματα προκειμένου να την προμηθεύει καταρχήν με φέτα και εν συνεχεία άλλα τυριά. 
Η δυναμικότητα της ΑΜΦΙΓΑΛ στο πρόβειο γάλα είναι 6000 τόνοι και στο κατσικίσιο γάλα 1.000 τόνοι ετησίως, ενώ η έδρα της που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία αναγνωρίζεται ως ο νομός με το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο, όπου μεταξύ άλλων κυριαρχεί και στη βιοκτηνοτροφία. Ταυτόχρονα μπορεί να επεξεργάζεται 50 τόνους αιγοπρόβειο γάλα ημερησίως, με παραγόμενα προϊόντα φέτα σε δοχεία και σκληρά τυριά.
Η επένδυση της παραγωγικής μονάδας που έγινε από την Ενωση Αγρινίου έφθασε τα 9 εκατ. ευρώ και βρισκεται σε  οικόπεδο 20 στρεμμάτων στην  περιοχή Κεχρινιά Αμφιλοχίας, ενώ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων και ο στόχος μεταξύ άλλων που έχει θέσει η διοίκηση είναι να παράξει και γάλα.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες επώνυμοι συνεταιριστές που κατέχουν διοικητικές θέσεις σε θεμικά όργανα της Κτηνοτροφίας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έτσι ώστε μέσα στο 2015 να εκδοθεί το ενιαίο συνεταιριστικό σήμα. Το οποίο και θα είναι σήμα κατατεθέν όλων των προϊόντων που παράγουν οι Συνεταιρισμοί και διανέμουν είτε στην εσωτερική αγορά είτε στο εξωτερικό.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: