Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΓΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ



ΔΗΛΩΣΗ      31/12/2014

Με αφορμή το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Υλίκης  από τη χιονόπτωση :

«Αυτή την ώρα , όντως , δίνεται μια μάχη για να κρατηθεί η Εθνική Οδός από το 90ό χιλιόμετρο μέχρι τη Τραγάνα Φθιώτιδας ανοιχτή .

Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι αν , δεδομένης της πληροφόρησης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες για τη Περιοχή , υπήρξαν τόσο ο απαραίτητος σχεδιασμός όσο και η προληπτική επέμβαση  για την αντιμετώπιση της κατάστασης .

Η ως αυτή τη στιγμή προσέγγιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν δείχνει ότι δεν υπήρξε .

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που χιονίζει στη Περιοχή και μάλιστα με 5 έως 10 πόντους να κλείνουν οι δρόμοι , να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων και να καταταλαιπωρούνται οι  κάτοικοι και γενικότερα οι χρήστες της συγκεκριμένης οδού , πόσο μάλλον όταν έχουν καταληστευθεί για τη χρήση της με τα γνωστά υπερβολικά διόδια ;

Οι ευθύνες είναι τεράστιες ,κυρίως για τη Κεντρική Διοίκηση με τις αναθέσεις που έχει κάνει για την ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου οδικού δικτύου , αλλά και για τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας που παρακολουθεί εκ του μακρόθεν και ως παρατηρητής  τα γεγονότα , αρεσκόμενη σε απλές διαμαρτυρίες εκ των υστέρων 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν το λες καθαρα , το οτι χιονισε το οτι εριξε τοσο πολυ χιονι ευθυνη εχει ο Σαμαρας και η συγκηβερνηση ??? ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!