Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η Ιτέα όμηρος ενός κακοποιού στοιχείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες , ο 28χρονος που συνελήφθη προ ημερών «επί τω έργω» , σε απόπειρα ληστείας οικίας στην Κίρρα , πρόκειται για μια ακόμη φορά να αφεθεί ελεύθερος.

Γεννώνται εύλογα ερωτήματα: 

  • Τι νόημα έχει ο αστυνομικός να επιχειρεί και με κίνδυνο της ζωής του να συλλαμβάνει έναν κατά συρροή παραβάτη του κοινού ποινικού δικαίου και τελικά ν απελευθερώνεται;  Για ποιο λόγο θα πρέπει στο μέλλον να διακινδυνεύσει το όργανο της τάξης μια σύλληψη κακοποιού που η Πολιτεία του αναγνωρίζει πολλά ελαφρυντικά; 
  • Πως είναι δυνατόν να αισθανθεί η τοπική κοινωνία ότι υπάρχει Νόμος και εφαρμόζεται ;
  • Πως θα ικανοποιηθεί το περί Δικαίου αίσθημα του πολίτη;

Η δεδομένη δυσαρέσκεια των αστυνομικών οργάνων μπορεί να οδηγήσει σε πλημμελή προστασία του πολίτη , με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και θα ζούμε στο μέλλον. Νωπή ακόμη η νυχτερινή επιδρομή κουκουλοφόρων - λωποδυτών που είχε αναδείξει η «Καρτερία» σε προηγούμενο άρθρο.

Δεν θα πρέπει η αυτοδικία (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν) να υποκαταστήσει την οργανωμένη δίωξη του εγκλήματος στην τοπική κοινωνία .

Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να περιορίσει την δραστηριότητα αυτού του ατόμου αναγνωρίζοντας  ότι βρίσκεται ενώπιον ενός «αρρώστου» ανθρώπου που ξεκίνησε την παράνομη δράση του με μικροκλοπές , συνεχίζει με μεγαλύτερες και ενδεχομένως καταλήξει και σε ένοπλες ληστείες μιας και φαίνεται ότι φλερτάρει με την ιδέα αυτή. Το ν’ αφήνεις ελεύθερο ένα τέτοιο άτομο πανέτοιμο να επαναλάβει τις νυχτερινές επιδρομές του , με μεγαλύτερη αυτή την φορά αυτοπεποίθηση , αποθρασυμμένο από την ανοχή της επίσημης Πολιτείας , είναι σαν να ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου.

Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας  που έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου ατόμου και η αναμενόμενη δυσαρέσκειά τους , στην απελευθέρωσή του , ίσως οδηγήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η Πολιτεία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παράσχει κάθε βοήθεια που είναι απαραίτητη στο έργο τόσον της Δικαστικής , όσον και της Εκτελεστικής εξουσίας και στην περίπτωση αυτή  με την αρωγή ειδικών επιστημόνων(κοινωνιολόγων-ψυχολόγων) να φροντίσουν για την αποκατάσταση της διαταραγμένης φύσης του ατόμου αυτού , αλλά και κάθε άλλου υποψήφιου παραβάτη του Νόμου και της ασφάλειας της φιλήσυχης πόλεώς μας  Μια Πολιτεία που αδυνατεί  εδώ και χρόνια να δώσει λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα , μαρτυρά την παντελή αποτυχία στον κοινωνικό χαρακτήρα της , πράγμα που δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτό απ’ την κοινωνία.



Για την «Καρτερία»
ένας αναγνώστης

4 σχόλια:

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΞΕΥΤΙΛΑΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΙΝΗΣ ΤΟΝ ΠΟΙΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΗΝΟΥΝ ΕΞΩ...ΕΙΣΤΕ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ποιά τοπική πολιτική ¨προσωπικότητα¨ παρεμβαίνει στη τυφλή κατα τα άλλα δικαιοσύνη και τον απαλλάσσουν;
Μόνο άν βρούν κάποιο νομοταγή ταλαίπωρο ξέρουν να δείχνουν την ισχύ του κράτους και του κομπλεξισμού τους , τα...να μην πώ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΥΡΝΑΣ ΝΥΧΤΑ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΟΠΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΠΙΤΙ , ΟΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ??? ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ??? ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ !!! ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ??? ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ !!! ΕΝΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΠ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ , ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ , ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΕΥΕ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ !!!!! ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΙΚΕΙΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ !!!!!!!

andi είπε...

Δυστυχώς μάλλον κάποιους <> και θυμηθείτε ότι το επόμενο θα είναι να σκοτώσει κάποια αθώα ψυχή. Και εκεί πάλι θα λέμε τα ίδια και τα ίδια. Σε αυτή τη χώρα το έγκλημα είναι να χρωστάς και όχι να σκοτώνεις....