Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν χωράει αμφιβολία........

 
 
 
Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν χωράει αμφιβολία. Και μάλιστα με κατευθείαν γραμμή. Ας ξεσκονίσουμε λίγο την ιστορία:

Η γιαγιά του Μ. Αλεξάνδρου, Ευρυδίκη, μαζί με τον εραστή και… γαμπρό της Πτολεμαίο, δολοφόνησαν τον σύζυγό της Αμύντα Γ' (παππού του Μ. Αλεξάνδρου) και τον πρωτότοκο γιο της Αλέξανδρο Β΄. Ο Πτολεμαίος είχε παντρευτεί την κόρη της Ευριδίκης, Ευρυνόη, δηλαδή την αδελφή του Φιλίππου Β’. Πτολεμαίος και Ευρυδίκη ανέλαβαν την εποπτεία του ανήλικου διάδοχου Περδίκκα Γ’. Όταν ο Περδίκκας Γ' ενηλικιώθηκε, μαζί με τον Φίλιππο Β’ δολοφόνησαν τον Πτολεμαίο. Ο Περδίκκας σκοτώθηκε σε μια εκστρατεία, κι ο Φίλιππος Β’ βούτηξε τον θρόνο από τον γιο του Περδίκκα και ανιψιό του, Αμύντα Δ΄.
Ο Φίλιππος Β’ παντρεύτηκε 8 φορές. Η Ολυμπιάδα, μητέρα του Αλέξανδρου, ήταν η 4η γυναίκα του. Τελευταία του σύζυγος ήταν η 17χρονη Κλεοπάτρα από τον οίκο των Ατταλιδών. Μαζί της έκανε τον Αρριδαίο τον νεότερο.
Αλλά πήγαινε και με άντρες. Ένας από αυτούς ήταν ο αρχηγός της φρουράς του, Παυσανίας. Ο Άτταλος, θείος της μικρής Κλεοπάτρας, έβαλε στρατιώτες να βιάσουν ομαδικά τον Παυσανία. Ο Φίλιππος παράτησε τον Παυσανία για χάρη άλλου νέου και ο Παυσανίας τον σκότωσε. Οι αξιωματικοί του Φιλίππου Περδίκκας και Λεονάτος, σκότωσαν επί τόπου τον Παυσανία.
Η Ολυμπιάδα διέταξε τη θανάτωση του γιου του Φιλίππου Β’ (από την τρίτη γυναίκα του, Φιλίνα), Φιλίππου Αρριδαίου και της συζύγου του Ευρυδίκης. Ανάγκασε τη 17χρονη Κλεοπάτρα που ήταν λεχώνα να αυτοκτονήσει και έκαψε το νεογέννητο! Επίσης έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο αδελφός του Κασσάνδρου, Νικάνωρ. Ο Κάσσανδρος δολοφόνησε την Ολυμπιάδα, τον γιο του Αλέξανδρου, Αλέξανδρο Δ΄ και τη μητέρα του Ρωξάνη. Ο στρατηγός του Αλέξανδρου Πολυσπέρχων δολοφόνησε τον άλλο γιο του Αλεξάνδρου, τον Ηρακλή, μαζί με την μητέρα του, την Περσίδα Βαρσίνη.
Ούτε ταινία τρόμου να ήταν! Αναφέρθηκα στην οικογένεια και τους στενούς συγγενείς για να μην σας κουράσω με τους στρατηγούς του που ξεπάστρεψε ο Μέγας Αλέξανδρος και κυρίως με τους πολέμους των επιγόνων του όπου λάμπει το μεγαλείο της φυλής! Όσες φορές κι αν τους διάβασα δεν κατάφερα να θυμάμαι ποιος ήταν με ποιον. Ήταν τόσες πολλές οι ευκαιριακές συμμαχίες, τόσοι οι φίλοι που γινόντουσαν την άλλη στιγμή εχθροί, τόσες οι ατιμίες, οι προδοσίες, οι αλληλοσφαγές, που χάνεις το μέτρημα.
Είμαστε απόγονοι και με τη βούλα. Δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας που θεωρεί αναγκαίο ένα test DNA;
 
του Θάνου Τζήμερου, 15/9/2014





Δεν υπάρχουν σχόλια: