Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Βίντεο και η κατάθεση του οδηγού του IX αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της διπλής τραγωδίας στη Μαριολάτα Φωκίδας


 
Παγωμένη και σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Μαριολάτα Φωκίδας δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει το μεγάλο κακό που βρήκε το χωριό με τον τραγικό θάνατο των 2 νεαρών παιδιών, που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο το βράδυ της Παρασκευής.
Οι σοροί των άτυχων φίλων βρίσκονται στην Αθήνα και αναμένεται αύριο ή την Τρίτη να φτάσουν στη Μαριολάτα, όπου για τον μεν ανήλικο 17χρονο η ταφή θα γίνει στο χωριό, για τον δε 19χρονο φίλο του, στην γενέτειρά του την Αλβανία.
 
Εν τω μεταξύ στη φιλήσυχη και φθινοπωρινή Μαριολάτα η ατμόσφαιρα είναι πένθιμη με τους κατοίκους να προσπαθούν τα συμπαρασταθούν στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών. Στο σπίτι του ανήλικου βρίσκονται φίλοι, συγγενείς και χωριανοί που προσπαθούν να στηρίξουν την μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της μιας και είναι διαζευγμένη ενώ στο σπίτι της οικογένειες του 19χρονου έχουν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς από την Αλβανία από όλη την Στερεά.
Η αστυνομία αναμένει την βελτίωση της υγείας του νεαρού οδηγού του κίτρινου ιχ που στην κυριολεξία «θέρισε» τα παιδιά που ήταν πάνω στα μηχανάκια τους, προκείμενου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της σφοδρής σύγκρουσης που έστειλε στο θάνατο τα δυο αγόρια, που πλήρωσαν την ζωηράδα τους και την αγάπη τους για τις μηχανές και την ταχύτητα, με τόσο τραγικό τρόπο.
 
Το πρόβλημα με την ευθεία του δρόμου στο χωριό και την μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν καθημερινά μηχανές και ιχ απασχολεί μόνιμα τους κατοίκους που πολλές φορές έχουν ζητήσει την βοήθεια των αρχών για αστυνόμευση, τοποθέτηση φαναριών κτλ αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ο φόβος ότι κάποια στιγμή θα γίνει μεγάλο κακό, δυστυχώς επαληθεύτηκε.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το δυστύχημα είναι λιτή και χωρίς λεπτομέρειες αλλά οι δημοσιογραφικές πληροφορίες του tvstar.gr αναφέρουν ότι εκτός από την μαρτυρία του 21χρονου Βούλγαρου οδηγού του ιχ -που ήταν κολλητός φίλος των θυμάτων- καθοριστικό θα είναι και το υλικό από κάμερα ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται στο σημείο του δρόμου που έγινε το κακό στο 1ο χιλιόμετρο Μαριολάτας – Πολυδρόσου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: