Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"Αθώο" το σουτιέν για τον καρκίνου του μαστού Δεν αυξάνει τον κίνδυνο λέει νέα έρευνα. Η συμβολή στην έγκαιρη διάγνωση Ca μαστού ενός Έλληνα επιστήμονα και μάλιστα μεγαλωμένου στην Ιτέα!


Νέα αμερικανική επιδημιολογική μελέτη που βασίστηκε σε 1.500 γυναίκες ηλικίας 55 έως 74 ετών υποστηρίζει ότι η χρήση του σουτιέν δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, όσες ώρες και αν το φοράει την ημέρα μια γυναίκα.




Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον και του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον συνέλεξαν πλήθος πληροφοριών για το ιατρικό ιστορικό και ειδικότερα για τις συνήθειες κάθε γυναίκας, όσον αφορά την χρήση ή μη στηθόδεσμων.


Από το σύνολο του δείγματος, τα δύο τρίτα είχαν καρκίνο του μαστού. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι ο στηθόδεσμος, οποιουδήποτε είδους, δεν αποτελεί παράγοντα αυξημένου κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού.


Η διαπίστωση αυτή «πρέπει να καθησυχάσει τις γυναίκες που φορούν στηθόδεσμο», ανέφεραν οι ερευνητές. Τα τελευταία χρόνια είχαν εκφραστεί εικασίες που εξηγούσαν τη συχνότερη εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις ανεπτυγμένες χώρες, σε σχέση με τις φτωχότερες, με τη χρήση σουτιέν από τις γυναίκες των πρώτων χωρών.
www.lifo.gr



ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

Και μιας και το θέμα είναι ο καρκίνος του στήθους , η "Καρτερία" παραθέτει ένα link στο οποίο εμφανίζεται ο Έλληνας ερευνητής κ.Ηλίας Σιώρης , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bolton του Ηνωμένου Βασιλείου , που επινόησε το "έξυπνο σουτιέν" που κάνει έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Να σημειωθεί πως ο κ.Σιώρης , γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιτέα , γυιός του δάσκαλου κ.Χριστόφορου Σιώρη και της δασκάλας Κας Νότας...για να θυμηθούν οι παλιότεροι .

κάνε κλίκ :
http://www.hospitalmanagement.net/features/feature104447/feature104447-2.html
Νέα αμερικανική επιδημιολογική μελέτη που βασίστηκε σε 1.500 γυναίκες ηλικίας 55 έως 74 ετών υποστηρίζει ότι η χρήση του σουτιέν δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, όσες ώρες και αν το φοράει την ημέρα μια γυναίκα. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον και του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον συνέλεξαν πλήθος πληροφοριών για το ιατρικό ιστορικό και ειδικότερα για τις συνήθειες κάθε γυναίκας, όσον αφορά την χρήση ή μη στηθόδεσμων. Από το σύνολο του δείγματος, τα δύο τρίτα είχαν καρκίνο του μαστού. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι ο στηθόδεσμος, οποιουδήποτε είδους, δεν αποτελεί παράγοντα αυξημένου κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού. Η διαπίστωση αυτή «πρέπει να καθησυχάσει τις γυναίκες που φορούν στηθόδεσμο», ανέφεραν οι ερευνητές. Τα τελευταία χρόνια είχαν εκφραστεί εικασίες που εξηγούσαν τη συχνότερη εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις ανεπτυγμένες χώρες, σε σχέση με τις φτωχότερες, με τη χρήση σουτιέν από τις γυναίκες των πρώτων χωρών. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: