Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 8.30μμ στο χώρο της κινηματογραφικής λέσχης Ιτέας. Προβολή ντοκιμαντέρ για την Γάζα και συζήτηση με τους καλεσμένους μας.

(απόσπασμα από επιστολή του Mad Gilbert, καθηγητή ιατρικής και Διευθυντή Κλινικής Επειγόντων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Νορβηγίας. Τα παράτησε όλα και είπε να τιμήσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Τώρα βρίσκεται στη Γάζα).
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«…Η χθεσινή νύχτα ήταν τραγική. Η “χερσαία επίθεση” στη Γάζα μάς έφερε πάλι φορτία από ανθρώπους ακρωτηριασμένους, φριχτά παραμορφωμένους. Ανθρώπους που αιμορραγούν ακατάσχετα, τρέμουν, πεθαίνουν... Δεκάδες, εκατοντάδες τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι, όλων των ηλικιών. Όλοι πολίτες, όλοι αθώοι…. Γκρίζα σταχτιά πρόσωπα – Άλλη μια παρτίδα από δεκάδες ακρωτηριασμένους και αιμμοραγούντες…λίμνες αίματος, σωροί από ματωμένες γάζες να καθαρίσουμε  – όλα τα απομεινάρια του θανάτου…
 Κύριε Ομπάμα, έχετε καρδιά; Σας προσκαλώ να περάσετε ένα βράδυ –μόνο ένα- μαζί μας στη Σίφα. Είμαι 100% βέβαιος ότι αυτό θα άλλαζε την ιστορία.
Τα ποτάμια του αίματος θα συνεχίσουν να κυλούν και αυτή τη νύχτα που μας έρχεται. Τους ακούω: Κουρδίζουν τα όργανα του θανάτου. …» 
Αυτό το έγκλημα δε μπορεί να συνεχιστεί. 
Κάντε ότι μπορείτε».
Φίλοι και φίλες
Το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η συμμετοχή μας στην ενημερωτική κατ αρχήν, προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Παρακολουθούμε το ντοκιμαντέρ συμμετέχουμε στη συζήτηση βοηθάμε συγκεντρώνοντας ιατροφαρμακευτικό υλικό.  
Τα γεγονότα στη Γάζα συγχρόνως με τα αντίστοιχα στην Ουκρανία μας αφορούν άμεσα. Ουσιαστικά αποτελούν μέρος της επίθεσης της χρηματοοικονομικής ελίτ  σε όλους τους λαούς, στα πλαίσια των παγκόσμιων ανταγωνισμών. Ο νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση έχουν ανατρέψει, επί τα χείρω, τα δεδομένα της εποχής του ψυχρού πολέμου. ΤΩΡΑ η αλληλεγγύη των λαών αναδεικνύεται αναντικατάστατο στοιχείο.

Με σύνθημα "Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη", μαζευόμαστε την ΚΥΡΙΑΚΗ 3-Αυγούστου στις 8.30 μμ στη μαρίνα Ιτέας, στο χώρο προβολής ταινιών. Μαζί μας ο πρώην επιτετραμμένος της παλαιστινιακής αρχής  Ισμάτ Σάμπρι, μαζί μας εκτός απροόπτου η Σοφία Σακοράφα, μαζί μας όλοι οι δημοκράτες της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: