Μοίρασε ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση το νέο σωματείο των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας...
Γράφει ο petrosdiver.
Με αυξημένο το ενδιαφέρον από πλευράς πολιτών, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο Δημαρχείο Άμφισσας την Πέμπτη 31-7-2014, από το νεοεκλεγέν σωματείο των εργαζομένων στο ΓΝΑ.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση της κοινωνίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, οι εργαζόμενοι στον κλάδο και γενικά ο τομέας της Υγείας στο νομό.
Με πολλές παρουσίες εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νομού (ΕΛΜΕ, συνταξιούχοι, αστυνομικοί υπάλληλοι, πολιτικού-ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου κλπ.), Πολιτικών παρατάξεων ("Πολίτες στο Προσκήνιο", "Λαϊκή συσπείρωση" ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ) και πλήθος κόσμου.
Από την νυν και από την νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή παρευρέθη ένας μόνο δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Δ. Καραγιάννης, ο οποίος δήλωσε ότι τους εκπροσωπεί.
Δήμαρχοι αντιδήμαρχοι νυν και νέοι έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Αίσθηση επίσης προκάλεσαν οι παρουσίες της πρώην υποδιευθύντριας του Νοσοκομείου της κ. Καραγιώργου και του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Σταθά, 'οπως επίσης η εκκωφαντικές απουσίες του Διευθυντή του Νοσοκομείου του κ. Δάρα και της βουλευτού του νομού της κ. Μανδρέκα.
Την συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΓΝΑ κ. Τσιάμης κάνοντας εκτενή αναφορά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
Χαρακτηριστικές οι αναφορές:
1) Στην έλλειψη ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων
2) Στην έλλειψη αντιδραστηρίων με συνέπεια να μην μπορούν να γίνουν εξετάσεις και οι πολίτες να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα
3) Στην παλαιότητα των μηχανημάτων (Ακτινολογικό, Αξονικός τομογράφος είναι 15ετίας) που δεν πληρούν πλέον τις προδιαγραφές της ΕΕ.
4) Στις ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επισκευαστούν τα ηλεκτρικά κρεβάτια, τα κλιματιστικά των χειρουργείων κλπ.
5) Στην χορήγηση των ακριβών φαρμάκων που έχει σταματήσει λόγω των περικοπών του προϋπολογισμού
6) Στις τρομερές ελλείψεις στο ιατρικό και στο νοσηλευτικό προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται.
7) Στις εφημερίες, τα νυχτερινά ανά εβδομάδα και στις 24ωρες βάρδιες και την επικινδυνότητα για προσωπικό και ασθενείς που αυτά ενέχουν.
8) το μέτρο της αξιολόγησης που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και πάρα πολλά ακόμη.
Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους πολίτες που τοποθετήθηκαν πάνω στα διάφορα ζητήματα και κατέθεσαν και προτάσεις προκειμένου να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υγεία στην περιοχή μας.
Τέτοιες προτάσεις ήταν: Α) Η διοργάνωση αγωνιστικών δράσεων και συλλαλητήριο από κοινού με άλλους φορείς του νομού.
Β) Η σύνταξη και κατάθεση στη Βουλή ψηφίσματος με την συλλογή υπογραφών των πολιτών από όλο τον νομό.
Γ) Να τεθούν τα προβλήματα στην νέα Δημοτική αρχή και στην Βουλευτή του νομού και να αναγκαστούν να πάρουν όλοι θέση.
Κοινή διαπίστωση πάντως στην όλη συζήτηση ήταν, ότι το ζήτημα της Υγείας είναι κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα και οι όποιες λύσεις θα πρέπει να δοθούν από την πολιτική εξουσία. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τέτοιο και όχι σαν προϊόν σούπερ μάρκετ. Και τέλος το ζήτημα της Υγείας δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον κλάδο, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και οι όποιες αποφάσεις τους για τον τρόπο αντίδρασής τους απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές θα έχουν την συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου