Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ... ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια παλιά άγκυρα δεσπόζει πάνω στους μόλους του Γαλαξιδιού, μαρτυρώντας το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της πόλης.
AΠΟ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ
Γαλαξίδι 28 Ιουνίου 2014
ΜΙΑ    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ    ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ    ΠΑΡΑΛΙΑ    ΤΟΥ    ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
Τα Γαλαξίδι είναι ένας γαλήνιος τόπος . Είναι άλλο πράγμα να κάθεσαι το πρωί παρέα με τους συνήθεις καθημερινούς συμπολίτες να πίνεις τον καφέ σου και μες την ..προκλητική ηρεμία και ησυχία να ακούς τους συνομιλητές του καφενείου από την ΠΕΡΑΠΑΝΤΑ.
Καθημερινά λύνουμε όλα τα προβλήματα , κατεβάζουμε κυβερνήσεις , στέλνουμε στη φυλακή με κάθειρξη υπουργούς και βουλευτές και τόσα άλλα !!!
Κι εκεί μες την απόλυτη ησυχία να σου και καταφθάνουν 4-5 πούλμαν με παιδιά που βγαίνοντας έξω δίνουν ένταση και παλμό με τις φωνές τα χάχανα και τα ουρλιαχτά τους , να τρέχουν πέρα-δώθε και να μετατρέπουν τον ήσυχο μέχρι τότε τόπο σε μια πραγματικά ζηλευτή και ποθητή φασαρία γιατί έφεραν σε πολλούς από εμάς θύμισες των παιδικών μας χρόνων.
Ξαφνικά η θορυβώδης εξάτμιση κάποιου μοτοποδηλάτου σκεπάζει τα πάντα , κι αμέσως το τσιριχτό φρενάρισμα κι η άσκημη μυρουδιά από το καμένο λάστιχο που απλώνεται σε όλη την ατμόσφαιρα.
Πετάγονται μερικοί από τις καρέκλες – αυτό σχετικό – και πηγαίνουν προς το μέρος που ήταν το μοτοσακό . ευτυχώς κανένα κακό !!!
Αλλά έως πότε , τα παιδιά είναι παιδιά ,η ασφάλεια όμως των οδηγών όσο και των πεζών είναι υπεράνω όλων .
Κι επειδή το όλο θέμα είναι ζήτημα παιδείας που δε γνωρίζω αν διδάσκεται στο σχολείο μήπως το Λιμενικό , εκτός από την προώθηση των εσωτερικών υποθέσεων θα πρέπει να βγει και έξω ; Για να μην πιάσουμε τα άκρα και να είναι μόνιμα έξω. Τρέμει το φυλλοκάρδι των τουριστών όταν απολαμβάνουν τον καφέ ή το παγωτό τους στα μαγαζιά της παραλίας , ιδιαίτερα όσoι από αυτούς κάθονται κοντά στο δρόμο , χωρίς να παραβλέπουμε και τη μεγάλη ηχορύπανση. Το λιμενικό λοιπόν για να τηρήσει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας θα πρέπει στην αρχή να κάνει συστάσεις προφορικές και έγγραφες – με ανακοινώσεις – και μετά το πέρας εύλογου χρονικού διαστήματος να λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα για τους παραβάτες.
Και να είναι μόνο αυτός ο λόγος που πρέπει συστηματικά να βρίσκεται στην παραλία το λιμενικό ;
Δε μπορεί ο οποιοσδήποτε να δίνει την εντύπωση ότι αυτός είναι ο εκπρόσωπος του Δήμου ή του Λιμενικού , ο κουμαντα-δόρος της παραλίας χωρίς να είναι εξουσιοδοτημένος για το λόγο αυτό.Να απαιτεί ετσιθελικά , εκβιαστικά …ανταποδοτικά τέλη, ενοίκιο για την παροχή νερού και ρεύματος .
Τι θα λένε οι τουρίστες όταν θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους ή και όταν επισκεφθούν άλλο λιμάνι ;
 Ότι επήγανε σε ένα φανταστικό τόπο στον οποίο όμως επικρατούσε η ασυδοσία και ο εκβιασμός για την εξυπηρέτηση ελλιμενισμού των καϊκιών τους ;
Όσο αφορά το χώρο στον Ναυτικό Όμιλο η πλήρης εγκατάλειψής του έχει φέρει δύο αποτελέσματα.
Το πρώτο αφορά την επικινδυνότητα της …γέφυρας για τους διερχόμενους . Δε θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λάβουν άμεσα μέτρα για να μη θρηνήσουμε θύματα ; και το δεύτερο αφορά το μαρασμό των πολυετών δένδρων και ο μαρασμός του έντονου πράσινου που υπήρχε . Λίγη φροντίδα δε βλάπτει.
Μεγάλη παράλειψη θα ήταν η μη αναφορά στην έλλειψη ενημέρωσης των τουριστών .  
Υπενθυμίζω ότι υπάρχει υποδομή για ON LINE σύνδεση με μηχανήματα που είναι εγκατεστημένα αλλά εγκαταλελειμμένα εδώ και πολλά χρόνια στο .. ξεχασμένο τουριστικό κτίριο .
Το κτίριο λοιπόν υπάρχει στην παραλία καθώς και εκατοντάδες τουριστικοί οδηγοί του Γαλαξιδίου στο Δήμο και αν δε διαθέτει υπαλλήλους ο Δήμος ίσως υπάρχουν εθελοντές μέχρι να δοθεί μόνιμη λύση . Σε τι ενέργειες θα προβεί η κ. Αντιδήμαρχος η οποία προέρχεται από τα ανώτατα στελέχη του ΕΟΤ
 Θα πάρει την πρέπουσα απόφαση ή με την πρόφαση της μη ανευρέσεως του προσήκοντος ατόμου θα αφήσει τα πράγματα όπως έχουν ;
                                                      
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: