Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Mπαράζ ελέγχων σε πέντε Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Σκοπός των συγκεκριμένων αυτών ελέγχων και της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας και δράσης στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω Νομών, ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Επιπλέον διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι ατόμων και προσαγωγές υπόπτων τέλεσης εγκληματικών πράξεων.

Για την υλοποίηση και ανάπτυξη των ανωτέρω αστυνομικών δράσεων, συγκροτήθηκαν συνεργεία γενικών και ειδικών αστυνομικών ελέγχων, στα οποία συμμετείχε ικανός αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια οκτώ (608) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσιοι ενενήντα οκτώ (498) ημεδαποί και εκατόν δέκα (110) αλλοδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, προσήχθησαν δεκαεννέα (19) άτομα, εκ των οποίων δεκατέσσερις (14) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός, για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη) και ένας αλλοδαπός, διότι στερούταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια .

Επίσης ελέγχθηκαν (494) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (176) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον βεβαιώθηκαν οκτώ (8) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες αστυνομικές δράσεις αποσκοπούν στην διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων και στην αυξημένη αστυνομική παρουσία, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση εγκληματικών συμπεριφορών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκοπος των συγκεκριμενων ελενχων ηταν η προσαγωγη οφειλετων,η αστυνομια εχει καταντηση ενας ενστολος φοροεισπρακτικος μηχανισμος,αν δεν υπηρχε η αλληλεγγυη με τις προειδοποιησεις πριν τα μπλοκα οι συλληφθεντες θα ηταν πολλαπλασιοι.