Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Απευθείας Αναθέσεις και Πλακόστρωση Παραλίας Ιτέας.- Από αναγνώστη


Διαβάζοντας για το 1ο Φεστιβάλ καταδύσεων, μιας συνεργασίας μεταξύ ενός συλλόγου καταδύσεων από τον δήμο Δωρίδα με ένα αντίστοιχο σύλλογο από τον Δήμο Δελφών είπα  Επιτέλους! Μία συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων εκτός χορευτικών εκδηλώσεων….
Η αλήθεια είναι πως μετά την Καλλικρατική απόσχιση της Δωρίδας αισθάνθηκα πως μετακόμισε χιλιόμετρα μακριά…  μοιραζόμαστε βέβαια την Δ.Ο.Υ. και την Πολεοδομία αλλά έως εκεί , δεν θυμάμαι μία κοινή φωτογραφία των δύο Δημάρχων τόσα χρόνια…


Κοιτάζοντας λίγο παραπάνω για την Δωρίδα , είπα να δω τι κάνουν εκεί με το θέμα που πουλάει εδώ σαν ζεστό ψωμί , ακόμα και μετεκλογικά , στον μικρό μας Δήμο: Απευθείας Αναθέσεις !
Μία σύντομη περιήγηση στην Διαύγεια με άφησε άναυδο ! Εκατόν ένα  (101)  θέματα σχετικά με Αναθέσεις μέσα στο τελευταίο επτάμηνο , τα μισά σχεδόν από ότι έχει ο Δήμος Δελφών στο αντίστοιχο χρονικό περιθώριο!
Τι έγινε ξαφνικά ο δήμος θαύμα , με το πλεόνασμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ;
Ο Δήμος που έπρεπε να έχουν οι δικοί μας σαν πρότυπο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις;
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΕΚΕΙ !?!? 
 Ο  υπερκομματικός δήμαρχος , είναι ξαφνικά και αυτός Λαμόγιο ; Απατεώνας ; Αρπακτικό  ;  και ένα σορό άλλους όμορφους χαρακτηρισμούς που άκουσαν οι συνάδελφοι του εδώ μετά ποταμό ανώνυμων σχολίων σε ανώνυμες ιστοσελίδες ?  
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Πώς κερδίζει την μάχη των εκλογών από την πρώτη Κυριακή ,αέρας ? αντί για να πάει σπίτι του?
«Αν είναι η (Απευθείας Ανάθεση) αμαρτία»  , θα βγω να το φωνάζω με λατρεία ! πως είμαι αμαρτωλός που έχω υπογράψει –και εγώ - σύμβαση ανάθεσης εκτέλεσης υπηρεσίας !!!!!
Οπότε για να σοβαρευτούμε λίγο και να  μην κάνουμε όλοι τους δημοσιογράφους  (λίγο διαπλεκόμενους ίσως ?! ) με τα καυτά θέματα,  μεταξύ πόρτες και πλακωτού ,που είναι και τα μόνα που διαβάζουν  & σχολιάζουν στα μπλοκ σας ,οπότε τα επαναφέρουμε και τα ξανά επαναφέρουμε , ας μένουμε σε αυτά που ξέρουμε να κάνουμε καλλίτερα  και ας μην διαπομπεύουμε εργολάβους που βλέπουν  ξαφνικά μία ημέρα το όνομα τους στο ιντερνετ επειδή πρέπει να πληρωθούν μία εργασία που έκαναν  μήνες πριν.

Σχετικά με το δεύτερο καυτό θέμα των ημερών : Πλακόστρωση παραλίας Ιτέας
Από όσο ξέρω  - που ξέρω - όταν υπογράφεις μία σύμβαση με το δημόσιο έχεις χρονοδιάγραμμα εργασιών  και αρκετές υποχρεώσεις . Έχει όμως και το δημόσιο αντίστοιχες υποχρεώσεις απέναντι στον εργολάβο!
 Όλοι βλέπουμε πως ο εργολάβος δεν είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του,  ρωτάει κανείς
το Δημόσιο είναι τυπικό στις δικές του υποχρεώσεις ;  πληρώνει όταν θα έπρεπε να πληρώσει ή αυτό δεν μας ενδιαφέρει ! να κόψει το κεφάλι του ο ανάδοχος , να πουλήσει το σπίτι του και το ένα του νεφρό και να μας φτιάξει τις πλάκες? 
Για να προσέχουμε λίγο το θέμα  και να ασκήσουμε πίεση προς την σωστή πλευρά (την χρηματοδότηση)  , μην γίνει καμία διακοπή εργασιών από τον ανάδοχο και πάμε από Σεπτέμβριο ξανά μαζί…
« Μύρκας»

 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστές οι εμμονές κάποιων με συγκεκριμένα ονόματα εργολάβων και το σκάλισμα "μηδαμινών" υποθέσεων.

Εντύπωση προκαλεί γιατί ασχολούμαστε (ασχολούνται) πχ με ένα γαμπρό ή ξάδερφο και προσπερνάμε άλλους γαμπρούς, νύφες, ξαδέρφια, συζύγους, γιους και κόρες, οι οποίοι εμπλέκονται σε άλλες υποθέσεις που ως δια μαγείας δεν τις αναδεικνύει κανένας.

Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον, κυρίες και κύριοι!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 1.39 αυτη την στιγμή αυτο το θέμα είναι στο προσκήνιο , εσένα δεν κατάλαβα που σε πειράζει ? Μήπως είσαι ο γαμπρός , η ο ξάδελφος ? Σου αρέσει απ οτι κατάλαβα να βλέπεις τα λεφτά φαγομένα , έργο κανένα , και να ζητάνε κι άλλα απο πάνω ? Εσύ αφού ξέρεις αλλες περιπτώσεις γιατί δεν τις αναφέρεις ? Έλεος πια έχουν δικαίωμα και τα παιδάκια να πάνε στην μοναδική παιδική χαρά , που κατάντησε το γεφύρι της Άρτας !!! Και φτάνει πλέον η υποστήριξη στα σκυλόψαρα και φαγάνες της περιοχής. Ενοείται οτι υπάρχει κρίση και δεχεσαι μερικοί να πλουτίζουν χωρίς να κάνουν κάτι γι αυτό τον ξεχασμένο τόπο ?????

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 7:14 ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΛΙΓΟ. Ο 1:39 ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΥΦΕΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ...