Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΜΦΙΣΣΑ... Πόσο έτοιμη είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία να αντιμετωπίσει πυρκαγιές όπως οι περσινές;


Πόσο ετοιμοπόλεμη μπορεί να θεωρηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας, ώστε να αντιμετωπίσει ανάλογες πυρκαγιές όπως η περσινή στον ελαιώνα της Άμφισσας, τη στιγμή που είναι και πιο αποδυναμωμένη από πέρσι.
Φέτος το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αντί να καλύψει τις έξι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν από νέους πυροσβέστες που αποφοίτησαν από τη σχολή (μάλλον θα προτίμησε να τους τοποθετήσει σε υπεράριθμες υπηρεσίες όπου ίσως οι πολιτικές πιέσεις ήταν μεγαλύτερες), απέσπασε δύο πυροσβέστες της Π.Υ. Άμφισσας προς άλλες υπηρεσίες αδιαφορώντας εάν δημιουργείται πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία της.
 
Μάλιστα σε φωτιές σε άλλους νομούς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως της πρόσφατης στη Μαλεσίνα η Περιφερειακή Διεύθυνση προτίμησε να μετακινηθούν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Φωκίδα, αφήνοντας την περιοχή χωρίς πυροσβεστική δύναμη και να είναι σε επιφυλακή για τη Φωκίδα όχημα της Ναυπάκτου και του Μεσολογγίου με δυναμικό που φυσικά δεν γνωρίζει την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες της.
 
Το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό της Φωκίδας είναι γνώστης της κατάστασης;
Η κα. Βουλευτής Φωκίδας γνωρίζει ότι καθημερινά η περιοχή μας καλύπτεται από λιγοστούς πυροσβέστες οι οποίοι δεν φτάνουν για κάλυψη του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής; Αν ναι ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει;
 
Η περσινή πυρκαγιά κατέδειξε πως χωρίς πλήρη οργάνωση και πρόληψη το κακό δεν αργεί να γίνει, για αυτό θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί παράγοντες να ασχοληθούν με το θέμα και να πιέσουν το αρμόδιο Υπουργείο και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να καλύψουν όλα τα κενά και τις ελλείψεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φωκίδας, πριν είναι πολύ αργά και ψάχνουμε πάλι για το τι έφταιξε.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ''ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΒΡΕΓΜΑ''ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ''ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ''.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ,ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΔΟΜΙΚΑ ''ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ''