Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η τρόικα φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές

Φωτογραφία για Η τρόικα φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές

Η εμμονική στάση της τρόικας να απορρίπτει εισηγήσεις της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις, και η επαναφορά του αιτήματος περί μαζικών απολύσεων στο δημόσιο, τη στιγμή που η ιδιωτική οικονομία δεν δείχνει ικανή να διαμορφώσει συνθήκες ανάπτυξης, και να δημιουργήσει έτσι νέες θέσεις εργασίας, μοιάζει να ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θέτουν ξεκάθαρα στους εκπροσώπους των δανειστών την αναγκαιότητα να υπάρξουν κινήσεις ανακούφισης των πολιτών, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία έχει γονατίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα φορολογικά βάρη.

Η τρόικα από την πλευρά της, συνεχίζει να υιοθετεί μια τεχνοκρατική προσέγγιση για το ελληνικό ζήτημα, που απέχει από την πραγματικότητα, και σε συνδυασμό με την ενίσχυση των άκρων σε ολόκληρη την Ευρώπη, δυσκολεύει την πολιτική περπατησιά της κυβέρνησης.

Με δεδομένη λοιπόν και τη διαμόρφωση συνθηκών αδυναμίας συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, η στάση της τρόικας δείχνει να “σπρώχνει” προς τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: