Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας για την αναφορά που έγινε στον Εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης συναδέλφων και μαθητών στο Λύκειο Ιτέας. Με αναφορά που έγινε στον Εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας εγκαλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στην ουσία για την στάση που κράτησαν και οι ίδιοι ως γονείς σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ιτέας σε σχέση με τις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις.
Με την συγκεκριμένη αναφορά γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης της άποψης. Η στήριξη των μαθητικών κινητοποιήσεων, ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των μαθητών, που κινητοποιούνται με αιτήματα ενάντια στο νέο σχολείο, οδοστρωτήρα των μορφωτικών τους δικαιωμάτων, βαφτίζεται υποκίνηση σε παράνομες πράξεις. Με τέτοιες αναφορές γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης στα συλλογικά όργανα του μαθητικού ή του γονεϊκού κινήματος. Η αναφορά αυτή έγινε λίγες μόλις μέρες πριν είκοσι μαθητές μας στην Λαμία καταδικαστούν σε φυλάκιση γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις και σε αγώνες ενάντια στην ίδια αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην συγκεκριμένη αναφορά αναφέρονται ονομαστικά και ενοχοποιούνται και μαθητές του Λυκείου Ιτέας.
Η ΕΛΜΕ Φωκίδας εξαρχής και με τις Γενικές της Συνελεύσεις έχει πάρει θέση στήριξης των μαθητικών κινητοποιήσεων, στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών και των νέων να συζητούν στα συλλογικά τους όργανα και να  αποφασίζουν για το πώς θα αντιδράσουν στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα που σαρώνει το μέλλον τους. Ενάντια σε αυτή την πολιτική αγωνιζόμαστε και εμείς ως κλάδος, ενάντια σε αυτή την πολιτική και σε αυτό τον νόμο καλέσαμε και τους γονείς να αγωνιστούν μαζί μας για το μέλλον των παιδιών τους, των αυριανών εργαζομένων.
Ενέργειες σαν κι αυτή, είτε προέρχονται από ''αγανακτισμένους γονείς'' είτε προέρχονται από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές εναρμονίζονται πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης για επιβολή του δόγματος '' νόμος και τάξη''. Πολιτική που με την βοήθεια της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων προσπαθεί να ταυτίσει τα εγκλήματα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με τους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες, ακριβώς για να καταστείλει τους δεύτερους.
Οι μαθητές, οι νέοι, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τρομοκρατηθούν από τέτοιες μεθοδεύσεις  και δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει!
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία σε σχέση με την συγκεκριμένη αναφορά και να μπει η υπόθεση στο αρχείο!
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν την συγκεκριμένη ενέργεια. Ενέργειες σαν κι αυτή στρέφονται ευθέως εναντίον των παιδιών τους!
Αποφασίζουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα από το ΔΣ της ΕΛΜΕ.
Τα μέλη του ΔΣ τίθενται στην διάθεση των συναδέλφων ως μάρτυρες υπεράσπισης σε κάθε περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: