Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ακριβό μου πετρέλαιο! ΣΤΟ 1,30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ - «ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ» ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Στον απόηχο της εμφατικής άρνησης των δανειστών στην πρόταση της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ξεκίνησε σήμερα η διάθεσή του στους καταναλωτές.

Τα πρώτα μηνύματα είναι αποθαρρυντικά, καθώς οι περισσότεροι προμηθευτές κάνουν λόγο για «παγωμένη» αγορά, με ελάχιστες παραγγελίες. Παρά τη μείωση κατά περίπου 5% της μέσης τιμής πανελλαδικά, σε σχέση με το 2012, οι καταναλωτές δείχνουν να μην μπορούν να προμηθευτούν το συγκεκριμένο καύσιμο, το οποίο έχει μετατραπεί σε… μαύρο χρυσό λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Εκτιμάται πως η μέση τιμή θα διαμορφωθεί στο 1,30 ευρώ ανά λίτρο, ενώ υψηλότερες αναμένεται να είναι οι τιμές στις απομακρυσμένες περιοχές. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η τιμή εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1,27 ευρώ ανά λίτρο.

Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι στους Έλληνες φορολογούμενους και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την «πόρτα» της τρόικας, η κυβέρνηση επιδιώκει να διευρύνει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν οι δικαιούχοι. Ωστόσο, ακόμα και η προκαταβολή του 25% των χρημάτων που απαιτούνται για την «πλήρωση» της δεξαμενής των σπιτιών, δεν δείχνει αρκετή για να κάνει τους καταναλωτές να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καθώς τα έξοδα τρέχουν και οι ρυθμίσεις στην εφορία ακολουθούν η μία την άλλη.

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: